Muhamed Gjokaj

Dëshmi e dashamirësisë vëllazërore,Shembull i bashkëjetesës
Për arritjen e një harmonie mirëkuptimi për të gjithë, Malësia përvetësoi kodin moral, të cilin e thithi nga librat e shenjtë , Bibla dhe Kur’ani dhe ato vlera hyjnore i zbatuan në praktikë, të cilat me kalimin e kohës u bënë parime, norma, zakone dhe traditë që udhëheqin veprimet e individit tonë dhe krejt shoqërisë në marrëdhënjet ndërnjerëzore”. Në thellësinë e shpirtit të besimtarit nga kjo trevë, mbizotëron një vlerë e përbashkët, “besimi në një Zot” si urë e fortë e komunikimit dhe... Vazhdo

August 7, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Dëshmi e dashamirësisë vëllazërore,Shembull i bashkëjetesës
Tags: , ,

Gjokaj: Shkelja e të drejtës në informim,rrezikon ruajtjen e identitetit
Në kohën kur Mali i Zi duhet të ngritë kapacitetet e veta juridike mbi respektimin e të drejtave të pakicave, në kuadër të së cilës është edhe e drajta për informim në gjuhën e pakicave, merret një vendim i cili bie në kundërshtim më parimet e Këshillit të Europës dhe me parimet e rekomanduara nga Bashkimi Europian si kusht apo standard që duhet përmbushur një shoqëri që pretendon të integrohet në këtë familje të shteteve të zhvilluara. Pikërisht në këtë kohë Qeveria e Malit të Zi (Ministria e Financave)... Vazhdo

April 27, 2009  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Gjokaj: Shkelja e të drejtës në informim,rrezikon ruajtjen e identitetit
Tags: , ,

Shkelja e të Drejtës në Informim Rrezikon Ruajtjen e Identitetit të Shqiptarëve në Mal të Zi
Në kohë kurë Mali i zi duhet të ngritë kapacitetet e veta juridike mbi rrespektimin e të drejtave të pakicave,në kuadër të së cilës është edhe e drajta për Informim në gjuhën e pakicave. Bjen një vëndim i cili has në kundershtim më parimet e keshillit të Europes dhe principeve të rekomanduara nga Unioni Europian si kusht apo standard që duhet përmbush një shoqëri,që pretendon të integrohet në këtë familje të shteteve të zhvilluara. Pikërishtë në këtë kohë qeveria e Malit të zi(ministria e financave)... Vazhdo
Mjaft me fragmentarizime dhe mjaft me parti politike
Lista për Tuzin Ne do të përkrahim ato subjekte politike dhe ata liderë politikë që tregojnë gatishmëri të na i mbështesin kërkesat tona por edhe ata të cilët shfaqin vullnet për bashkëpunim drejt realizimi të agjendës sonë.. Të bazuar në të perditshmen e shoqërisë sonë dhe duke marrë parasyshsituatës në të cilën gjendet ajo, neve si një grup aktivistësh të angazhuar për të drejtat e njeriut dhe për cështjen e Komunës së Tuzit, të shoqëruar nga shumë përkrahës me të cilët ndajmë të njëjtën... Vazhdo
Komisioni per Drejtat e Njeriut dhe Mbrojtjen e Pakicave Kombetare – Commission for Human Rights and Protection of National Minorities.
L?VIZJA ATDHEU NA BASHKON – HOMELAND UNITES US, INC. Kumtesë për Opinion Hulumtuesi i të drejtave të njeriut Aleksandar Sasha Zekoviq dhe Përfaqësuesi i Komisionit për të drejtat e njeriut i Lëvizjes “Atdheu na Bashkon” Muhamed Gjokaj, me daten 07.06.2008 (e shtune) vizituan të arrestuarit që vuajn paraburgim nga akcioni policor Fluturimi i Shqiponjës. Vizita ka zgjatë më shumë se 7 orë dhe është biseduar me të akuzuarit, në lidhje me gjëndjen dhe trajtimin e tyre si nga ana e zyrtarëve të burgut... Vazhdo

June 8, 2008  :: Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Komisioni per Drejtat e Njeriut dhe Mbrojtjen e Pakicave Kombetare – Commission for Human Rights and Protection of National Minorities.
Tags: , , , , , ,

Bisedë me Muhamed Gjokaj, përfaqësues i zyrës së shoqatës  “Atdheu na Bashkon” në Tuz
Për promovimin e lirisë dhe demokracisë Koha javore: Në fillim të këtij muaji lëvizja “Atdheu na Bashkon” hapi zyrën në Tuz, cili do të jetë misioni i saj? M. Gjokaj: Disa nga pyetjet më me rendësi për popullin tonë janë zgjidhur, siç është çështja e Kosovën, për të cilën është shpenzuar një energji padyshim e madhe nga ana e diasporës sonë. Pra, mërgata shqiptare në momentet më delikate ka luajtur rol të rëndësishëm, pothuajse edhe vendimtar, për internacionalizimin e çështjes së... Vazhdo