Musa Gjoni

Ana e Malit: Trevë me trashëgimi shumë të pasur kulturore
Foto nga Arhiva Dino Zeneli Foto nga Arhiva Haxhi Zeneli Për hir të dashurisë dhe përkushtimit për t’u arsimuar, nga treva e Anës së Malit kanë dalë shumë intelektualë e specialistë të profileve të ndryshme. Disa prej tyre kanë bërë emër në disa fusha, jo vetëm në hapësirën mbarëkombëtare, por edhe atë ndërkombëtare. Numri i tyre është aq i gjatë, saqë nuk po përmend emrin e asnjërit prej tyre nga droja se do të harroja ndonjërin. E rëndësishme të theksohet gjithsesi është fakti se numri i intelektualëve... Vazhdo
Ana Malit: Arsimimi i popullsisë
Foto nga Arkivi i Haxhi Zenelit Foto - ARB Arhiva nga Dino Zeneli Në vitin shkollor 1958/59 shkollën fillore me tetë klasë e kryen nxënësja Rrukije Lika, e cila në vitin shkollor 1964/65 bëhet mësuesja e parë vendase në shkollë. Prej dhjetorit të vitit 1961, shkolla mban emrin e dëshmorit Bedri Elezaga nga Ulqini, Në vitin 1962/63 është çelur shkolla fillore në Shtodër, me 4 klasë, 71 nxënës, mësuesit: Halit Avdiqi dhe Hasan Salaj. Në vitin 1964. në shkollë formohet organi i parë vetëqeverisës Këshilli... Vazhdo
Anamalasit janë njerëz mësimdashës – Foto
Foto nga Arkivi i Haxhi Zenelit Personalitete të klerit Foto nga Arkivi i Haxhi Zenelit Nga kjo trevë në rrjedhë të moteve kanë dalë edhe klerikë të dalluar me emër të mirë si: dom Simon Filipaj, përkthyes i Biblës integrale në shqipen standarde, shkëlqesia e tij imzot Rrok Mirëdita, kryetar i Konferencës Ipeshkëvnore të Kishës Katolike të Shqipërisë, ipeshkëv i Tiranës dhe i Durrësit, Idriz Demiraj, ishkryetar i Bashkësisë islame të Malit të Zi dhe, Rasim Llolla. sheh bektashian. Kryeimami i Bashkësisë... Vazhdo