Mustafa Canka

Dështoi tentativa e shuarjes së “Kohës Javore”
Vetëm presioni jep rezultat Atë që nuk u arrit përmes zgjedhjeve dhe tenderëve të panumërt në Ulqin, ia arriti pushteti malazias: të gjitha partitë nacionale shqiptare u bashkuan në qendrimin se duhet të ruhet e drejta e daljes së të vetmes të përjavshme në gjuhën shqipe në Malin e Zi. Udhëheqja e Shoqërisë Aksionare Gazetare, Botuese dhe Grafike “Pobjeda” në fillim të këtij muaji vendosi që për shkak të krizës ekonomike me të cilën po përballet kjo kompani, e në bazë të propozimit të Qeverisë malazeze,... Vazhdo

May 4, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Dështoi tentativa e shuarjes së “Kohës Javore”
Tags: , , ,

Canka: Cijeli Ulcinj na tenderu
Stav Ne pro?e nijedan dan da u crnogorskim medijima nema vijesti o Ulcinju. Kako i ne bi: cijeli je Ulcinj na tenderu. Više niko ne spominje Ostvro cvije?a, Mamulu, Jaz ili Buljaricu. Sve o?i su uprte u Ulcinj. Glavno tek dolazi: na devedeset godina bi?e izdati Velika plaža i Ada. Uz Valdanos, to zna?i da ?e dvije tre?ine naše obale biti zakupljeno. Nevjerovatno, ali istinito: najljepše plaže na Mediteranu mogu?e je na 90 godina zakupiti za dva i po miliona eura godišnje?! Samo dva i po miliona eura i imate u rukama cijeli Ulcinj!... Vazhdo
Rentimi i Valdanosit,bukuria pa hesap
Të gjithë ata të cilët kanë ndërmend ta rentojnë Valdanosin, gjirin më të bukur të Mesdheut, duhet ta dinë se një pjesë e kësaj pasurie është në kontest, thotë kryetari i Kuvendit të Shoqatës së Ullishtarëve të Ulqinit Basri Dervishi. Në Mal të Zi dihet fare pak për dy firmat të cilat, pas dy zgjatjeve të afatit, kanë dërguar ofertat për qiramarrjen 30-vjeçare të Valdanosit afër Ulqinit. Kompania ruse Mos city group, e cila ka themeluar firmën e vet në Mal të Zi MCG Montenegro, është një firmë e... Vazhdo
Hodži?: Ne želimo balkanski ?ernobilj
Nevladin sektor i gra?ani ulcinja protive se gradnji nuklearne elektrane u albaniji Nevladina organizacija iz Ulcinja „Zeleni korak” izri?ito je protiv gradnje nuklearne elektrane sa albanske strane, u blizini Skadarskog jezera. Takav projekat bi, smatra predsjednik te NVO Dželjal Hodži?, trajno ugrozio životnu sredinu, na Skadarskom jezeru, rijeci Bojani, a samim tim i kompletnu ulcinjsku obalu. – Poznato je da bi se za hla?enje reaktora koristila voda iz jezera, koja bi se potom vra?ala nazad. Time bi se temperatura... Vazhdo

April 18, 2009  :: news :: Comments Off on Hodži?: Ne želimo balkanski ?ernobilj
Tags: , , , , ,

Zapisi Mustafe Canke
Promocija u Ulcinju Podgorica – Promocija knjige “Grad – komentari” Mustafe Canke, bi?e održana ve?eras u 19 sati u restoranu “Hollegro” na ulcinjskoj Maloj plaži.A :“Iako pisani u formi novinskog i TV komentara, kao ultimativne literarne forme savremenog svijeta, u kojem ljudi nemaju ni vremena ni intelektualne radoznalosti za duga prou?avanja debelih spisa, napisani onako kako se kreiraju parfemi (dakle, mnogo sastojaka, mnogo pažnje i mnogo vještine da bi se dobila bo?ica dragocjene te?nosti), ovi tekstovi... Vazhdo

Page 3 of 3123