Muzeu i Ulqinit

Filloi faza e dytë e konservimit të eksponateve të gjetura gjatë gërmimeve arkeologjike në Shas
Shoqata “Ora” në bashkëpunim me Muzeun e Ulqinit ka filluar realizimin e fazës së dytë të projektit të konservimit të eksponateve të gjetura gjatë gërmimeve arkeologjike në Shas në vitin 1985. Konservimi i eksponateve, që përbëjnë objekte të ndryshme, do të kryhet nga sektori për konservim pranë Entit për Mbrojtjen e Monumenteve Kulturore – Historike në Cetinë. Procesi i konservimit parashikohet të zgjasë 4-6 muaj. Projekti realizohet me ndihmën e një granti prej 2500 eurosh të akorduar nga Fondi për... Vazhdo

December 27, 2009  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Filloi faza e dytë e konservimit të eksponateve të gjetura gjatë gërmimeve arkeologjike në Shas
Tags: , , ,

Hajdinaga: Së shpejti rruga Shasit me dy traka
Në muajin shkurt autoritetet lokale të Ulqini kanë intervenuar për sanimin e gjendjes së rrugës Katërkoll – Shas, e cila është në ndërtim e sipër. Me tamponimin që është bërë dhe me shtrirjen e asfaltit me gjansi 5 metrash ose dy traka për ecjen e automjeteve, kjo rrugë tani mundëson qarkullim pa probleme të automjeteve. Banorët e kësaj ane tanimë janë të kënaqur me gjendjen e rrugës, ndërsa nga komuna njoftojnë se është kjo një zgjidhje e financimit të kësaj rruge pasi rruga për Lima në Ulqin... Vazhdo
Shoqata ORA ben thirrje për të kontribuar
Për mbarëvajtjen e të gjitha aktiviteteve të planifikuara, në kuadrin e të cilëve është edhe manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit 2009”, shoqata ORA ka nevojë edhe për kontributin tuaj. Kontributet tuaja brenda Malit te Zi mund te derdhën në xhirollogarinë e shoqatës ORA e cila është: BANKA KOMERCIALE MALAZEZE – Filiali Ulqin, nr i xhirollogarisë: 510 – 10123 – 32 Gjithashtu për bashkëatdhetaret tonë që jetojnë jashtë vendlindjes instruksionet për pagesë... Vazhdo