nacionale

Mund të bëhet Mali i Zi një tjetër Monako?
Duke gĂ«zuar ndĂ«rkaq njĂ« bum pronĂ«sie dhe tĂ« ardhura tĂ« rritura nga turizmi, vendi po kĂ«rkon tĂ« tĂ«rheqĂ« investimin e madh tĂ« huaj. Me bregdetin e vet spektakular dhe brendĂ«sinĂ« e thyer malore, Mali i Zi e sidomos Ulqini ka njĂ« potencial tĂ« madh turistik. Tani qĂ« republika ka fituar pavarĂ«sinĂ« nga bashkimi i mĂ«parshĂ«m shtetĂ«ror me SerbinĂ«, disa thonĂ« se ai mund tĂ« bĂ«het njĂ« tjetĂ«r Monako. Shembujt janĂ« tĂ« shumtĂ«, mjafton vetĂ«m tĂ« mendosh pĂ«r GreqinĂ«, PortugalinĂ« dhe SpanjĂ«n, pĂ«r pĂ«rfitimin ekonomik tĂ«... Vazhdo

February 29, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Mund tĂ« bĂ«het Mali i Zi njĂ« tjetĂ«r Monako?
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Për shkollat shqipe në Mal të Zi
U lejuan edhe 20% kulturĂ« nacionale Ministria e Arsimit dhe ShkencĂ«s e Malit tĂ« Zi lejoi qĂ« nĂ« shkollat me mĂ«sim nĂ« gjuhĂ«n shqipe tĂ« lejohet mĂ«simi i historisĂ«, letĂ«rsisĂ«, muzikĂ«s, artit figurativ etj. – pĂ«r 20% mĂ« shumĂ«. KĂ«tĂ« do ta pĂ«rzgjedhin arsimtarĂ«t e lĂ«ndĂ«ve nĂ« aktivet e tyre. MirĂ«po, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit u zunĂ« gafil, ngase udhĂ«zimet ishin tĂ« pakta, mirĂ«po edhe pĂ«rvoja e hidhur nga e kaluara i stepi ata. MĂ«simdhĂ«nĂ«sit shqiptarĂ« nĂ« Mal tĂ« Zi nuk arritĂ«n ta themelojnĂ« as shoqatĂ«n e arsimtarĂ«ve.... Vazhdo

February 26, 2008  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on PĂ«r shkollat shqipe nĂ« Mal tĂ« Zi
Tags: , , , , , , , , , , ,

Intervistë me Osman Subashiqin, ndihmësministër i punve të brendshme dhe i administratës publike
MPB-ja ka pĂ«suar transformim pozitiv Koha javore: Z. Subashiq, Parlamenti i Malit tĂ« Zi ka miratuar para do kohe Ligjin mbi letĂ«rnjoftimin, ndĂ«rkohĂ« qĂ« nĂ« hartim e sipĂ«r janĂ« edhe disa projektligje tĂ« tjera qĂ« rregullojnĂ« lĂ«ndĂ«n qĂ« ka tĂ« bĂ«jĂ« me dokumentet personale. Si e vlerĂ«soni Ju Ligjin mbi letĂ«rnjoftimin dhe cilat janĂ« risitĂ« e tij? O. Subashiq: Brenda kĂ«tij viti dhe deri nĂ« pjesĂ«n e parĂ« tĂ« vitit tĂ« ardhshĂ«m do tĂ« hartohen tĂ« gjitha ligjet nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« harmonizohen me standardet europiane.... Vazhdo

February 19, 2008  :: Politika :: Comments Off on IntervistĂ« me Osman Subashiqin, ndihmĂ«sministĂ«r i punve tĂ« brendshme dhe i administratĂ«s publike
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pavaresia, nis njohja nderkombetare
Autoritetet nderkombetare kane nisur dje ne menyre te menjehershme levizjet e para ne mbeshtetje te pavaresise se Kosoves. Ne kryeqytetin e Irlandes, Dublin, Ministria e Puneve te Jashtme deklaroi dje pasdite zyrtarisht se “Irlanda do te njohe pavaresine e Kosoves, qe u shpall nga Parlamenti i Prishtines. TIRANA Shqiperia e pershendeti shpalljen e Kosoves shtet i pavarur. Kryeministri Sali Berisha tha se 17 shkurti “eshte dite e rilindjes se Kosoves, pas kaq shume sakrificash prej atyre qe luftuan per te mbrojtur nderin e tyre... Vazhdo

February 18, 2008  :: Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pavaresia, nis njohja nderkombetare
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Jo vetĂ«m “Kujtime”, por kronikĂ« e Ulqinit
Libri i Shaban Dollakut Ngritjen e flamurit shqiptar si dhe kĂ«rkesat pĂ«r tĂ« drejta nacionale. Shabani si dhe shumĂ« tĂ« tjerĂ« ndihmuan sidomos gjatĂ« periudhĂ«s sĂ« tĂ«rrmetit. Ai flet pĂ«r kontributin qĂ« dha Kosova, por edhe pĂ«r prishjen e pushimores K-1 ku ishin investuar shumĂ« mjete. Autori i kushton njĂ« faqe tĂ« rĂ«ndĂ«sishme edhe viteve tĂ« 90-ta. Libri i Shaban Dollakut Ă«shtĂ« njĂ« kronikĂ« jo vetĂ«m familijare, por edhe kronikĂ« pĂ«r veprat e tyre, tĂ« cilat nuk mund tĂ« shĂ«nohen nĂ« njĂ« libĂ«r. Libri i ri i Sh. Dollakut... Vazhdo

February 13, 2008  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Jo vetĂ«m “Kujtime”, por kronikĂ« e Ulqinit
Tags: , , , , , , , , , ,

Intervistë me kryetarin e UDSH-së Ferhat Dinoshën
Dinosha rizgjedhet kryetar Ulqin – Lideri aktual i UDSH-sĂ«, Ferhat Dinosha, Ă«shtĂ« rizgjedhur pĂ«r kryetar tĂ« ardhshĂ«m tĂ« partisĂ« nĂ« Kuvendin e PestĂ« Zgjedhor, i cili u mbajt tĂ« shtunĂ«n nĂ« QendrĂ«n e KulturĂ«s nĂ« Ulqin. Kuvendi Zgjedhor, pĂ«rveç kryetarit, zgjodhi edhe 25 anĂ«tarĂ« tĂ« rinj tĂ« KĂ«shillit Qendror, miratoi Raportin e punĂ«s nĂ« mes dy kuvendeve, Statutin partiak, Programin politik tĂ« partisĂ«, RezolutĂ«n pĂ«r KosovĂ«n, RezolutĂ«n pĂ«r grupin e shqiptarĂ«ve tĂ« paraburgosur nĂ« aksionin policor “Fluturimi... Vazhdo

February 11, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on IntervistĂ« me kryetarin e UDSH-sĂ« Ferhat DinoshĂ«n
Tags: , , , , , , , , , ,

Ministria do tĂ« ndihmojĂ« gazetĂ«n “Koha javore”
PodgoricĂ« – NdihmĂ«sministri i KulturĂ«s, Sportit dhe Mediave, Zhelko Rutoviq dhe drejtori ekzekutiv i SHAGBG “Pobjeda”, Dragolub Sharoviq, nĂ«nshkruan tĂ« mĂ«rkurĂ«n KontratĂ«n pĂ«r bashkĂ«financimin e pĂ«rmbajtjeve programore tĂ« gazetĂ«s “Koha javore” nĂ« vitin 2008.NĂ« deklaratĂ«n pĂ«r shtyp tĂ« MinistrisĂ« sĂ« KulturĂ«s, Sportit dhe Mediave, thuhet se kontrata paraqet vazhdimin e bashkĂ«punimit me ndĂ«rmarrjen “Pobjeda” nĂ« botimin e gazetĂ«s, nĂ« pjesĂ«n e pĂ«rmbajtjeve tĂ« obligueshme kulturore... Vazhdo

February 11, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Ministria do tĂ« ndihmojĂ« gazetĂ«n “Koha javore”
Tags: , , ,

Fuat Nimani flet për Kushtetuten
http://video.google.com/videoplay?docid=-1117244943639603747 Nimani: NĂ« kushtetutĂ«n e re kĂ«rkojmĂ« pĂ«rfaqĂ«sim proporcional tĂ« pakicave Fuat Nimani: PikĂ«risht ministria pĂ«r tĂ« drejtat e njeriut dhe tĂ« pakicave ka organizuar njĂ« tryezĂ« tĂ« rrumbullakĂ«t lidhur me tĂ« drejtat e pakicave nĂ« kushtetutĂ«n e re tĂ« Malit tĂ« Zi. Drafti i dhĂ«nĂ« nga parlamenti i Malit tĂ« Zi duket qĂ« nuk i plotĂ«son ata nevojat dhe kerkesat e pakicave, por natyrisht duhet ditur, qĂ« kjo Vazhdo  Vazhdo

January 7, 2008  :: ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo :: Comments Off on Fuat Nimani flet pĂ«r Kushtetuten
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,