nato

Program për gjimnazistët e Ulqinit  “Nato & Youth Diversity Dialogue”
Me dëshirën që të rinjve t’iu ofrohen njohuri dhe informacione për proceset më të rëndësishme integruese që do të zhvillohen në vitet e ardhshme, Organizata e shoqërisë civile „HORIZONTI i RI“ me mbështetjen e Ambasadës amerikan në Mal të Zi, organizon Program edukativ për integrimet euro-atlantike. Projekti “NATO & YOUTH DIVERSITY DIALOGUE” është program i edukimit joformal i cili ofron një mundësi të veçantë për informim cilësor për historikun dhe rrjedhën e procesit të integrimit euro-atlantik,... Vazhdo

September 25, 2012  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Program për gjimnazistët e Ulqinit “Nato & Youth Diversity Dialogue”
Tags: , , , , ,

Bruksel: Vlerësohet përparimi i Malit të Zi
Mali i Zi ka bërë përparim të qartë në integrimet euroatlantike, por ende është herët të flitet për datën e anëtarësimit në Aleancë, ka rekomanduar sot sekretari i përgjithshëm i NATO-s Andres Fog Rasmusen. Ai ka biseduar sot në Bruksel me kryeministrin e Malit të Zi Igor Llukshiq, në kuadër të vizitës së tij të parë zyrtare. Rasmusen ka thënë se në aleancë vlerësojnë përparimin e Malit të Zi. Fokusohuni në Planin aksionar për anëtarësim, pastaj do të shikojmë, ka thënë Rasmusen në konferencë... Vazhdo

March 3, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Bruksel: Vlerësohet përparimi i Malit të Zi
Tags: , ,

Mali i Zi i vendosur për anëtarësimin në NATO – Video
Kryeministri i Malit të Zi, Millo Gjukanoviç thotë se vendi i tij do të punojë shumë për të ndjekur rrugën drejt një antarësimi të mundshëm në aleancën e NATO-s. Zoti Gjukanoviç i bëri komentet pas takimit dje këtu në Uashington me Sekretaren amerikane të Shtetit Hillari Klinton në kuardin e një vizite tre ditore në Shtetet e Bashkuara. Kryemintri tha se Mali i Zi po kërkon zbatimit e Planit të Veprimit për Anëtarsim në NATO, përmes së cilit aleanca përgatit vendin për një anëtarësim të mundshëm. Ai... Vazhdo

January 21, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi i vendosur për anëtarësimin në NATO – Video
Tags: , ,

KUMTESË – Mali i Zi ne MAP
Ne rastin e Vendimit të ministrave të jashtëm së NATO-së për përkrahjen e kërkesës për anëtarësimit në Planit te Veprimit te Anëtarësimit (MAP), shprehim kënaqësinë në këtë hap të rëndësishëm i cili shkon drejt integrimit të plotë në NATO. Një nga qëllimet e Forcës janë integrimet euroatlantike ashtu që në çdo përpjekje në realizimin e këtyre qëllimeve Forca do të jetë partner deri tek integrimi i plotë i Malit të Zi atje ku e ka vendin, në familjen e shteteve moderne evropiane. Roli vendimtarë... Vazhdo

December 8, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on KUMTESË – Mali i Zi ne MAP
Tags: , , , , , ,

Tonin Beci,Ambasadori i i Shqipërisë në Mal të Zi, mbajti në Ulqin ligjëratën me temë
Anëtarësimi i Malit të Zi do të ndikojë pozitivisht në stabilitetin e rajonit Ulqin – Secili shtet duhet të ndërtojë raportin e vet dhe qasjen ndaj NATO-s duke respektuar specifikat e veta, është vlerësuar të enjten në ligjëratën të cilën e ka organizuar në Ulqin koalicioni i organizatave joqeveritare Rrjeti Alfa. Ligjërata u organizua në kuadër të projektit “Në mesin e të barabartëve”, ndërsa ligjëruesi kryesor ka qenë ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi, Tonin Beci, i cili ka ligjëruar... Vazhdo
Dinosha: Kosova, kauza më e madhe e shqiptarëve në Ballkan
Ferhat Dinosha, kryetari i partisë kryesore shqiptare në Mal të Zi, e njohur si Unioni Demokratik Shqiptar, thotë se “Kosova duhet të jetë kauza më e madhe e shqiptarëve në Ballkan”. Gjatë një bisede për gazetën “Shqip”, ai analizon rolin e shqiptarëve në rajon, ndërsa shpjegon edhe bashkëpunimin e partisë si tij me Milo Gjukanoviçin, Kryeministrin aktual të Malit të Zi. Cili është historiku dhe roli i partive shqiptare në Malin e Zi? Në fazën e tanishme të pluralizmit politik në Mal... Vazhdo
Viti 2008 – Vit i mirë për Malin e Zi dhe qytetarët e tij
Mali i Zi diti të pozicionohet dhe të reagojë si një vend i madh, i vendosur dhe i fuqishëm Këtu dëshiroi të theksoi posaçërisht gëzimin dhe kënaqësinë time për mënyrën me të cilën shqiptarët në Mal të Zi, si dhe përfaqësuesit e tyre politik, reaguan gjatë këtyre ngjarjeve delikate. Shqiptarët reaguan me mençuri, me maturi, duke u kujdesur që ta mbrojnë vendosmërisht interesin e vet, duke mos dëshiruar që me këtë rast që askujt t`ia drejtojnë asnjë fjalë të rëndë. Në kohën e tensioneve të mëdha,... Vazhdo

January 8, 2009  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Viti 2008 – Vit i mirë për Malin e Zi dhe qytetarët e tij
Tags: , , , , ,

?ukanovi?: Vra?eno samopouzdanje klju? optimizma za budu?nost Crne Gore
Dobro zdravlje, li?nu i porodi?nu sre?u, uspjeh u poslu svim prisutnim i svim gra?anima, i da naša država, Crna Gora nastavi uspješan put ka ekonomskom i demokratskom prosperitetu, poželio je, na tradicionalnom Novogodišnjem prijemu za predstavnike politi?kog i javnog života, premijer Crne Gore Milo ?ukanovi?. Ocjenjuju?i godinu u odlasku, prejmijer je kazao: “Rezultat angažmana svih struktura, mogu slobodno re?i svih gra?ana Crne Gore, jeste jedna uspješna godina. Ja sam prije neki dan u susretu sa novinarima, kazao da ovu godinu... Vazhdo

January 1, 2009  :: Politika :: Comments Off on ?ukanovi?: Vra?eno samopouzdanje klju? optimizma za budu?nost Crne Gore
Tags: , , ,

Crna Gora potpisala Sporazum o statusu snaga u okviru PzM
Crna Gora potpisala je danas u Vašingtonu SOFA sporazum u oviru programa Partnertsvo za mir, odnosno multilateralni sporazum izme?u država NATO i zemalja ?lanica Partnerstva o statusu njihovih snaga. Danas potpisanim sporazumom reguliše se status stranih jedinca dok se nalaze na teritoriji neke druge države i izme?u ostalog omogu?ava sprovo?enje zajedni?kih vojnih vježbi I obuke ?lanica NATO i zemalja u programu Partnesrtvo za mir. Tako?e se pruža odre?ena zaštita crnogorskim snagama u ostalim zemljama, partnerima Alijanse. Sporazum... Vazhdo

December 14, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Crna Gora potpisala Sporazum o statusu snaga u okviru PzM
Tags: , , ,

Ulcinj: Formirana NVO mreža za ?lanstvo u Nato
Spremaju se za debatu Podgorica – Javna debata o ?lanstvu Crne Gore u NATO mora biti sveobuhvatnija, sa iznošenjem i pozitivnih i negativnih aspekata ?lanstva, ocijenjeno je na ju?erašnjem osniva?kom sastanku Alfa mreže za podršku NATO integracijama Crne Gore. Mrežu nevladinih organizacija, ?iji je cilj podrška ?lanstvu Crne Gore u Alijansi, ?ine Alfa centar iz Nikši?a, Fridom centar iz Tuzi, Fridom iz Pljevalja, Paks iz Ulcinja, bjelopoljski Demokratski centar i Omladinski pokret za evroatlantske integracije iz Podgorice.... Vazhdo

December 6, 2008  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Ulcinj: Formirana NVO mreža za ?lanstvo u Nato
Tags: ,

Page 1 of 3123