nato

?lanstvo u NATO zavisi i od politi?ke odluke
Realno je o?ekivati da Crna Gora na sljede?em Samitu NATO-a dobije status kandidata za ?lanstvo, ali odluka o tome prvenstveno zavisi od politi?kih konsultacija unutar Alijanse, kazao je vladin funkcioner zadužen za evroatlanske integracije Dragan Pejanovi?. Podsje?aju?i da je Crna Gora aplicirala za Akcioni plan za ?lanstvo, MAP, on je rekao da pozitivan odgovor prvenstveno zavisi od politi?ke odluke unutar NATO-a. Pejanovi?, koji je šef Koordinacionog tima crnogorske Vlade za implementaciju Komunikacione strategije o evroatlanskim... Vazhdo

November 17, 2008  :: Politika :: Comments Off on ?lanstvo u NATO zavisi i od politi?ke odluke
Tags: ,

Mali i Zi në NATO, garancia për “lulëzimin”të investimeve të huajve
Shumë operator Imobilier të huaj,ndryshe nga operatorët e tjerë në vend,e shohin situatën në këndvështrimin e një qytetari europian, ku rregullat e tregut janë shumë më ndryshe se në Mal të Zi.Kto operator imobiliar e quajn një paradoks se si individët vazhdojë të blejnë shtëpi pa titull pronësie apo kontratë noteriale dhe ku tregu i ndërtimeve mbetet ende shumë kaotik në kto vise të Malit të Zi. Këto veçuri do t’i bënin përshtypje çdo europiani tjetër që të vij ktu të investoj. “Për Ballkan ka... Vazhdo

November 14, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Mali i Zi në NATO, garancia për “lulëzimin”të investimeve të huajve
Tags: , , , ,

Vujanoviq: Njohja e Kosovës,vendim kushtetues
Presidenti i Malit te Zi, Filip Vujanoviq ka deklaruar sot pas protestave te dhunshme te zhvilluara dje kunder njohjes se pavaresise se Kosoves, se ky vendim eshte ndermarre ne perputhje te plote me Kushtetuten e vendit. “Vendimi i qeverise ishte plotesisht kushtetues. Ai ndjek ate veprim qe kane bere edhe 49 shtete perpara Malit te Zi, prej te cilave 22 ne BE dhe ne NATO dhe 30 ne Keshillin e Evropes”, ka pohuar Vujanoviq. Ai ka theksuar se ky vendim ishte ne interes te vete Malit te Zi dhe qytetareve te tij dhe ka shtuar se shpreson... Vazhdo

October 14, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Vujanoviq: Njohja e Kosovës,vendim kushtetues
Tags: , , ,

Kur do ta njohin Kosovën dy fqinjët e saj Maqedonia dhe Mali i Zi
Fqinjeve nuk u ngutet Ish – Presidenti Kiro Gligorov lë të kuptohet se Maqedonia mund ta zvarris vendimin duke vlerësuar se politika e Shkupit nuk është e ndikuar nga shtetet e fuqishme.Analisti Dusan Janjic nuk pret që Podgorica ta marrë vendimin para zgjedhjeve të vitit të ardhshëm në Mal të Zi. Shkupi dhe Podgorica duket se do të kalkulojnë deri në momentet e fundit për të marrë vendimin për njohjen e pavarësisë së Kosovës.Por kur do të jenë momentet e fundit për këto dy shtete, fqinjë të Kosovës,... Vazhdo

July 1, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Kur do ta njohin Kosovën dy fqinjët e saj Maqedonia dhe Mali i Zi
Tags: , , , , , , ,

Politika malazeze ndaj Kosovës është euro-atlantike
Ne ndjekim dhe ndajmë vlera thelbësore evropiane, por ne do të ecim me kujdes duke ruajtur suksesshëm stabilitetin dhe harmoninë tonë multietnike, tha kryeministri i Malit të Zi, Milo Dukanoviç. Komisioneri Evropian Oli Ren theksoi në Bruksel rëndësinë e konkluzioneve të samitit evropian për vendet e Ballkanit, sipas të cilave nëse vendet e rajonit që nuk janë ende kandidate bëjnë progres solid në reformat politike dhe ekonomike dhe përmbushin kushtet e nevojshme duhet të marrin statusin kandidat. “Duhet fillimisht... Vazhdo

June 25, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Politika malazeze ndaj Kosovës është euro-atlantike
Tags: , , , , , ,

Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës
Kryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës. Indirekt, këto deklarata janë konfirmuar edhe nga Kryeministri malazias, Milo Djukanovic. Prishtinë, 21 qershor — Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi ka thënë se ka konfirmim pozitiv nga zyrtarët më të lartë malaziasë që së shpejti zyrtarisht do ta njohin pavarësinë e Kosovës.“Kemi konfirmimin pozitiv nga zyrtarët më të lartë se Mali i Zi, së shpejti zyrtarisht do ta pranojë pavarësinë... Vazhdo

June 24, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës
Tags: , , , , , , , ,

Mali i Zi politikën ndaj Kosovës do ta zhvillojë me kujdes, thotë Gjukanoviq
Bruksel, 24 qershor – Kryeministri malazez Milo Gjukanoviq ka deklaruar në Bruksel se politika e Podgoricës ndaj Kosovës do të jetë “e menduar mirë si dhe para katër muajve” dhe gjatë periudhës së kaluar. Ai ka thënë se Mali i Zi politikën ndaj Kosovës do ta zhvillojë me kujdes në pajtim me interesat e saj strategjike dhe kombëtare, e këto janë anëtarësimi në BE dhe në NAT0. Gjukanoviq ka theksuar se Mali i Zi ndan vlerat kryesore të BE-së dhe NAT0-s, bashkë me ruajtjen e multietnicitetit dhe... Vazhdo

June 24, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi politikën ndaj Kosovës do ta zhvillojë me kujdes, thotë Gjukanoviq
Tags: , , , , ,

?ukanovi?: Politika prema Kosovu bi?e “promišljena”
BRUXELLES – Crnogorski premijer Milo ?ukanovi? izjavio je ju?e u Bruxellesu da ?e politika vlasti u Podgorici prema pitanju Kosova biti “promišljena” i da ?e voditi ra?una kako o aspiracijama Crne Gore da postane ?lanica Evropske unije i NATO, tako i o unutrašnjoj stabilnosti. ?ukanovi? je naglasio da ?e stav Crne Gore biti skladu s njenim “strateškim i nacionalnim interesima, a to je ?lanstvo u EU i NATO”. “Mi ?emo slijediti politiku EU i NATO ali za nas je unutrašnja stabilnost klju?na pretpostavka... Vazhdo

June 24, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on ?ukanovi?: Politika prema Kosovu bi?e “promišljena”
Tags: , , , ,

Gjukanoviq: Nuk kemi presion për ta njohur Kosovën
Kryeministri i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq ka deklaruar sot se, askush nga bashkësia ndërkombëtare nuk po i bën presion Malit të Zi për ta njohur pavarësinë e Kosovës. “Mali i Zi është partner serioz i bashkësisë ndërkombëtare dhe bashkëpunimi ynë bazohet në parimet e respektit të ndërsjellë, dhe, jo në presione e kushtëzime”, ka thënë Gjukanoviq për mediat malaziase. Gjukanoviq ka thënë se, sa i përket kësaj çështjeje – Podgorica është orientuar që t’i ndjekë interesat e saj nacionale,... Vazhdo

May 27, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Gjukanoviq: Nuk kemi presion për ta njohur Kosovën
Tags: , , ,

Milo ?ukanovi?: Uskoro kandidati za NATO
Održana sjednica Savjeta za PzM Danas je održana sjednica Savjeta za Partnerstvo za mir, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Milo ?ukanovi?. Predsjednik ?ukanovi? je, na prvoj sjednici tog tijela od kako je izabrana nova Vlada, naglasio da je integracija u NATO strateški spoljnopoliti?ki i bezbjednosni prioritet Crne Gore i da da ?e aktivnosti Vlade u tom smislu u narednom periodu biti intezivirane. On je istakao da je Crna Gora postigla veliki uspjeh u dosadašnjem procesu evroatlantskih integracija, što je potvr?eno pozivom sa... Vazhdo

May 16, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Milo ?ukanovi?: Uskoro kandidati za NATO
Tags: , , , , , , , ,

Page 2 of 3123