Nazif Cungu

Në TV Teuta musafir kryetari i forces Nazif Cungu – Video
Kryetari i Forcës se re demokratike flet per  situatën aktuale të ekonomisë së Malit të Zi dhe posaçërisht të Ulqinit, rënia e aktiviteteve ekonomike kohët e fundit shpeshherë ndërlidhet me krizën financiare botore, me këtë harrohet se vendimet e aprovuara në të kaluarën kan krijuar kushte që ekonomia e komunës dhe pikërisht shërbimet në sektorin e hotelerisëtë jenë jashtë funksionit të saj themelor dhe pran shkatërrimit total. Situata me të cilën me vite të tëra përballen komuna e Ulqinit, është drejt... Vazhdo

May 6, 2011  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Comments Off on Në TV Teuta musafir kryetari i forces Nazif Cungu – Video
Tags: , ,

Cungu: Politika po e rrënon Ulqinin, Podgorica planifikon hapësirat
“Se politika është duke e rrënuar dhe shkatërruar Ulqinin në shumë aspekte, dëshmon edhe hartimi i planeve detaje urbanistike, të cilat i harton Podgorica edhe askush nuk e di se çfarë po projektohet” mësohet të ketë thënë kryetari i Forcës së Re Demokratike, njofton KosovaLive. Po Sipas të njëjtit burim, Genci Nimanbegu ka deklaruar se pushteti  po i rrëmben të drejtat e arritura të shqiptarëve në Malin e Zi. “Koalicioni qeveritar, Partia Demokratike e Socialistëve dhe Partia Sicialdemokratike... Vazhdo

April 25, 2011  :: Politika :: Comments Off on Cungu: Politika po e rrënon Ulqinin, Podgorica planifikon hapësirat
Tags: , , , ,

Vizita e zyrtare e ambasadores se Britanise Catherine Knight-Sand
Sot, me 07.04.2011, në Ulqin kryetari i Forcës se re demokratike z. Nazif Cungu pati nje takim zyrtarë me ekselencën e saj, zonjën Catherine Knight-Sands, ambasadoren e Britanise së Madhe në Mal të Zi. Në një komunikim të drejtpërdrejtë dhe të hapur është biseduar për gjendjen ekonomike në Ulqin, pozitën e shqiptarëve në Mal të Zi si dhe për ligjin zgjedhor. Kryetari i Forcës e ka njoftuar ambasadoren me partinë tonë, e veçanërisht me situaten aktuale në Ulqin, duke theksuar turizmin dhe bujqësine si degët... Vazhdo

April 8, 2011  :: Politika :: Comments Off on Vizita e zyrtare e ambasadores se Britanise Catherine Knight-Sand
Tags: , , , , , , ,

Nazif Cungu rizgjidhet kryetar i Forcës
Me daten 12 mars 2011 ne hotelin Mediteran u organizua Kuvendi zgjedhor i Forces. Kuvendi, ne perberje prej 150 anetaresh ka miratuar dokumentet vijuese: Raportin e punës së Këshillit qendror në mes të dy kuvendeve, statutin e ri të partisë dhe programin e punes. Poashtu i është dhënë mbështetje punës së deritashme të partisë, e cila në ndërkohë, prej formimit në vitin 2005 e deri më sot është bërë partija më e madhe shqiptare. Në kuvend është bërë edhe zgjedhja e këshillit të ri qendror, ku në vend të... Vazhdo
Cungu ponovo predsjednik Force
Delegati Izborne skupštine Force, njih 150, izabrali su danas dosadašnjeg lidera, Nazifa Cungua, za predsjednika te partije. U saopštenju za javnost Force, navodi se da su delegati usvojili Izvještaj o radu Glavnog Odbora između dvije skupštine, Statut partije kao i njen program, prenosi Analitika. “Na Skupstini je izabran novi glavni odbor koji čine 30, umjesto 15 članova, kako je bilo po ranijem Statutu”, kazali su oni. Kako je saopšteno, potpredsjednike partije će ubuduće birati Glavni odbor. “Predviđeno... Vazhdo
Forca: Zahtjev za preispitivanje/poništenje Odluka o izboru direktora škola – Video
PREDMET: Zahtjev za preispitivanje/poništenje Odluka o izboru direktora skola Poštovani g-dine Lukšiću, Ovim pismom želimo da skrenemo pažnju na izbjegavanje primjene Zakona o nacionalnim manjinama od strane Ministra za obrazvanje i sport, G-dina Stijepovića. Ministar Stijepovic je prekršio cl.18,stav 3 Zakona o manjinama a koji se odnosi na izbor direktora osnovne skole “Bedri Elezaga” ,“Bosko Stugar“ i „Marko Nuculovic“ u Ulcinju, za koje treba da, prije odlučivanja, dobije mišljenje Nacionalnog Savjeta Albanaca. Zakonom... Vazhdo

February 23, 2011  :: news :: Comments Off on Forca: Zahtjev za preispitivanje/poništenje Odluka o izboru direktora škola – Video
Tags: , ,

Forca: Kërkesa për anulimin e Vendimeve për emërimin e drejtorave të shkollave – Video
LENDA: Kërkesa për anulimin e Vendimeve për emërimin e drejtorave të shkollave: Bedri Elezaga”, Boshko Strugar” dhe Marko Nuculloviq” I nderuari Kryetar i Qeverisë Z-ni Llukshiq, Me këtë letër dëshirojmë të ju tërheqim vëmendjen në mosrespektimin e Ligjit për pakica nacionale nga ana e Ministrit për arsim dhe sport z. Stijepoviq. Ministri Stijepoviq ka shkelur nenin 18 alineja 3 të Ligjit për pakica, që ka të bëj me zgjedhjen e drejtorëve të shkollave: Bedri Elezaga, Boshko Strugar dhe Marko Nuculloviq... Vazhdo
Forca e Re Demokratike mbi buxhetin e Komunës së Ulqinit
Ulqin – Forca e Re Demokratike vlerëson se Llogaria përfundimtare e buxhetit për vitin 2009 dhe Ribalanci i buxhetit për vitin 2010 janë miratuar në mënyrë joligjore nga Kuvendi i Komunës së Ulqinit. Këto vlerësime i ka bërë në konferencën për shtyp të së martës, kryetari i kësaj partie, Nazif Cungu. Sipas Cungut, “këtu nuk bëhet fjalë për mosdijeninë e pushtetit ekzekutiv, por për tentativë që punët e paligjshme të mbulohen me vendimet e Kuvendit të Komunës dhe në atë mënyrë të mbrohen... Vazhdo
Cungu: Shqiptarët në Mal të Zi nuk janë pakicë
Podgoricë, 25 janar – Lideri i Forcës së Re Demokratike, Nazif Cungu, shtron nevojën e definimit me ligj se cilat janë pakicat në Malin e Zi, për të përfillur mbi këtë bazë edhe parimin e aksionit afirmativ për to. “Shqiptarët në Malin e Zi janë popull autokton, krahasuar me pakicat e tjera. Ata kanë specifikat e veta gjuhësore dhe kulturore. Mendoj se duhet një ligj, i cili do të definonte cilat janë pakicat në Malin e Zi dhe mbi këto baza duhet përfillur edhe parimin e aksionit afirmativ. Njeri ndër rekomandimet... Vazhdo
Llukshiq i vazhdoi konsultimet me përfaqësuesit e partive nacionale shqiptare – Video
Kryeministri i Malit të Zi Igor Llukshiq ka biseduar sot në Podgoricë me përfaqësuesit e partive nacionale shqiptare, kryetarin Forcës së re demokratike, Nazif Cungu , pastaj me kryetarin e LD në MZ Mehmet Bardhi e më vonë është dasht të takohet edhe me përfaqësuesin e përspektivës Amir Hollaj. Kryetari i Forcës Nazif Cungu ka theksuar se është e nevojshme zgjidhja e të gjitha çështjeve kontestuese , duke shtuar se në këtë parti janë të gatshëm të ndihmojnë integrimet euro-atlantike të Malit të Zi. Ndërkaq... Vazhdo

January 25, 2011  :: Politika :: Comments Off on Llukshiq i vazhdoi konsultimet me përfaqësuesit e partive nacionale shqiptare – Video
Tags: , , , , , ,

Page 29 of 39« First...1020...2728293031...Last »