nazif veliqi

Ftesë: Mali i Zi në Bashkimin Evropian: “Çfarë përfitoj UNË, e çfarë përfiton QYTETI im?”
  Podgoricë, 7 dhjetor, 2011   F T E S Ë   MALI I ZI në BASHKIMIN EVROPIAN: “Çfarë përfitoj UNË, e çfarë përfiton QYTETI im?”   Qendra për Edukim Qytetar (CGO) në bashkëpunim me Qendrën për Monitorim (CEMI) nga Podgorica dhe Iniciativën Qytetare (GI) nga Beogradi, është duke implementuar projektin “Evropa në qytetin tim,” i cili është i mbështetur nga Delegacioni i BE-së në Mal të Zi. Projekti “Evropa në qytetin tim”, synon të forcojë kapacitetet dhe rolin e komuniteteve... Vazhdo

December 7, 2011  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Ftesë: Mali i Zi në Bashkimin Evropian: “Çfarë përfitoj UNË, e çfarë përfiton QYTETI im?”
Tags: , , ,

Organizata e Shoqërisë Civile Horizonti i Ri përfundoi realizimin e projektit
Organizata e Shoqërisë Civile “Horizonti i Ri” përfundoi realizimin e projektit“Jetë e shëndetshme është stili im” Ndihmë të rinjve për formimin e sistemit të vlerave dhe sjelljeve Ulqin – Me performancen publike qe u realizua te premten ne oborrin e Shkolles se Mesme ne Ulqin, Organizata e Shoqerise Civile “Horizonti i Ri” perfundoi projektin “Jete e shendetshme eshte stili im”, realizimi i te cilit filloi ne shtator. Sipas koordinatorit te ketij projekti, Nazif Veliqi, projekti kishte per qellim informimin... Vazhdo

December 17, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Organizata e Shoqërisë Civile Horizonti i Ri përfundoi realizimin e projektit
Tags: , , , , , ,

Horizonti i ri organizoi seminarin Integrimet evropiane për qytetin tim – Video
Të premten me 18 dhjetor 2009, në Hotelin “Mediteran” në Ulqin, Organizata e Shoqërisë Civile HORIZONTI I RI organizoi seminarin me titull “INTEGRIMET EVROPIANE PËR QYTETIN TIM”. Nevoja e forcimit të kapaciteteve të administratës publike, që me sukses t’i përballojë punët dhe obligimet që sjellin proceset integruese, është një prej prioriteteve edhe të Planit Nacional të integrimeve, por edhe një prej kërkesave të vazhdueshme të Komisionit evropian. Në këtë kontekst, OJQ “HORIZONTI i RI” ka konceptuar... Vazhdo

December 23, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Horizonti i ri organizoi seminarin Integrimet evropiane për qytetin tim – Video
Tags: , , , , , , , , , , ,

Iniciativa për ndryshimin e nenit 148 të Statutit të Komunës së Ulqinit
I nderuar z. Kryetar i Kuvendit, Koalicioni i organizatave joqeveritare “Bashkëpunojmë drejt qëllimit” në bashkëpunim me USAID/ORT ka filluar realizimin e projektit ”Duar të pastra në politik” i cili para së gjithash ka për qellim të përkrah iniciativat qytetare të orientuara në luftën kundër korrupsionit, respektivisht të rris transparencën e punës të vetëqeverisjes lokale. Projekti realizohet në pesë komuna në Mal te Zi e ato janë: Plevla, Bjello Pole,Nikshiq, Herceg Novi edhe Ulqin. Këto komuna janë... Vazhdo

December 29, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Iniciativa për ndryshimin e nenit 148 të Statutit të Komunës së Ulqinit
Tags: , , ,

Bisedë me Muhamed Gjokaj, përfaqësues i zyrës së shoqatës  “Atdheu na Bashkon” në Tuz
Për promovimin e lirisë dhe demokracisë Koha javore: Në fillim të këtij muaji lëvizja “Atdheu na Bashkon” hapi zyrën në Tuz, cili do të jetë misioni i saj? M. Gjokaj: Disa nga pyetjet më me rendësi për popullin tonë janë zgjidhur, siç është çështja e Kosovën, për të cilën është shpenzuar një energji padyshim e madhe nga ana e diasporës sonë. Pra, mërgata shqiptare në momentet më delikate ka luajtur rol të rëndësishëm, pothuajse edhe vendimtar, për internacionalizimin e çështjes së... Vazhdo
Organizatat joqeveritare “Horizonti i Ri” dhe “Pax” reagojnë ndaj kuvendit të komunës së Ulqinit
Kuvendi shkel parimet e vetëqeverisjes lokale Ulqin – Organizatat joqeveritare “Horizonti i Ri” dhe “Pax” kanë reaguar ndaj Kuvendit të Komunës së Ulqinit dhe kryetarit të tij për shkak të moslejimit të përfaqësuesit të tyre që të marrë pjesë në seancën e fundit të Kuvendit të Komunës së Ulqinit. “Me veprimet e tilla u shkelën parimet e vetëqeverisjes lokale të reformuar, por edhe Statuti i Komunës së Ulqinit – neni 178, i cili thotë: “Kryetari i Kuvendit do t`i... Vazhdo