ne kosovë

Vujanovic nuk nënshkruan dekretin për ambasadorin në Kosovë – Video
Presidenti malazez Filip Vujanovic ka përsëritur qëndrimin se nuk do të nënshkruajë dekretin për emërimin e ambasadorit të Malit të Zi në Prishtinë derisa të mos njihet minoriteti malazez në Kosovë. Në një intervistë për TV e Malit të Zi, Vujanovic ka vlerësuar se është e “pashembullt” që në Kosovë malazezët nuk janë janë njohur me kushtetutë si minoritet dhe se kjo është “nënçmuese” për ta dhe për Malin e Zi. Ndërkaq reagimin e Beogradit ndaj vendosjes së marrëdhënieve diplomatike... Vazhdo

February 6, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Vujanovic nuk nënshkruan dekretin për ambasadorin në Kosovë – Video
Tags: , ,

Lëvizja Atdheu na Bashkon, në Nju Jork, e organizoj festimin e Njëvjetorit të Pavarësisë së Kosovës
Mirënjohje Vjetore – për Universitetin e Prishtinës për Kontribut në Ruajtjen e Identitetit të Shqiptarëve në Mal të Zi BRONX – NEW YORK : Festa e parë e pavarësisë  së Kosovës, ashtu si edhe pavarësia e Shqipërisë, është festë për të gjithë kombin Shqiptarë. Si tillë, përvjetori i parë i pavarësisë së Kosovës, u shënua me madhështi në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi, Maqedoni në Diasporë, dhe të gjithë trevat shqiptare; Preshevë, Bujanovc, Medvegje. Ngjashëm ndodhi që të festohet... Vazhdo
Pikat doganore në Mitrovicë, ende të bllokuara
Dy pikat doganore ne veri te Kosoves ne Mitrovice, te djegura nga serbet dy dite pas shpalljes se pavaresise se Kosoves, jane rikonstruktusar, por funksionimi i tyre kerkon nje vendim politik Demi i shaktuar nga mosfunksionimi i ketyre dy pikave per kohe te gjate llogaritet deri ne 30 milione euro. Ne pikat 1 dhe 31 punimet kane perfunduar dhe ato jane gati per rifillimin e punes, por ato mund te funksionojne vetem pas nje vendimi politik. “Eshte ceshtje qe i perket aspektit te sigurise dhe ndoshta pak ka lidhje me politiken, por une... Vazhdo

January 25, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Pikat doganore në Mitrovicë, ende të bllokuara
Tags: , , , ,