në Mal të Zi.

Video – Përfundon fushata për zgjedhjet në Mal të Zi
Në Mal të Zi, të dielën mbahen zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Shqiptarët paraqiten me pesë lista zgjedhore dhe kjo pritet të ndikojë negativisht në përfaqësimin e tyre në përbërjen e ardhshme të parlamentit. Analistët thonë se megjithatë, këto zgjedhje janë mundësi për rikonfigurimin e skenës politike shqiptare në Mal të Zi. Për herë të parë si shtet i pavarur, Mali i Zi zhvillon të dielën zgjedhje parlamentare. Edhe pse të parakohshme sipas analistëve shqiptarë atje, këto votime nuk do të sjellin... Vazhdo
Ali Rexha, bartës i Listës për deputetë i Partisë së Prosperitetit Demokratik
1. Ndryshe nga zgjedhjet e deritashme, pres që premtimet e dhëna, disa bile edhe të përsëritura gjithmonë para zgjedhjeve, kësaj radhe të plotësohen. Pres që të drejtat e pakicave, në veçanti të shqiptarëve, të garantuara me ligjet dhe konventat evropiane dhe të përfshira në Kushtetutën e Malit të Zi si një nga kushtet kryesore për pranimin e Malit të Zi në Bashkimin Evropian, të jetësohen në tërësi. Pres që këto të drejta të garantuara, si e drejta e identitetit, e drejta e përdorimit të gjuhës amtare... Vazhdo

March 16, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ali Rexha, bartës i Listës për deputetë i Partisë së Prosperitetit Demokratik
Tags: , , , , , , , , , ,

Lëvizja Atdheu na Bashkon, në Nju Jork, e organizoj festimin e Njëvjetorit të Pavarësisë së Kosovës
Mirënjohje Vjetore – për Universitetin e Prishtinës për Kontribut në Ruajtjen e Identitetit të Shqiptarëve në Mal të Zi BRONX – NEW YORK : Festa e parë e pavarësisë  së Kosovës, ashtu si edhe pavarësia e Shqipërisë, është festë për të gjithë kombin Shqiptarë. Si tillë, përvjetori i parë i pavarësisë së Kosovës, u shënua me madhështi në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi, Maqedoni në Diasporë, dhe të gjithë trevat shqiptare; Preshevë, Bujanovc, Medvegje. Ngjashëm ndodhi që të festohet... Vazhdo
Këshilli i RTV Ulqini,zgjedhje jashtë normave ligjore
Me indinjatë refuzoj vlerësimet e kryetarit të Kuvendit të komunës së Ulqinit, i cili në gazetën “Dan” deklaroi se ne zyrtarisht të propozuarit nuk i kemi plotësuar kushtet. Sa i njeh rregullat ky zotëri është diskutabile, duke parë se si i udhëheq seancat e parlamentit. Pas aktit të emërimit sipas ligjit Parlamenti është dashur ta verifikojë aktin tonë të nënshkruar dhe vulosur nga 20 OJQ më aktive. Kësaj herë nuk dua të shkruaj për kulturën as për historinë e qytetit tonë dymijë e përqindë vjeçar,... Vazhdo
Zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare në Mal të Zi
Nëse ka vullnet, mund të miratohet Ligji i ri zgjedhor Pasi që Kushtetuta e re është në fuqi që një vit, atëherë shtrohet pyetja: a nuk ka pasur kohë që të bëhet përshtatja e ligjit me Kushtetutën e re? As tani nuk është vonë. Por, sipas të gjitha gjasave, zgjedhjet do të shpallen në bazë të ligjit të vjetër dhe në kundërshtim me Kushtetutën e re, që krijon nonsens juridik. Fillimi i Vitit të Ri në Mal të Zi filloi me befasi në fushën e politikës. Tashmë është e sigurt se do të mbahen zgjedhjet e... Vazhdo

January 20, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare në Mal të Zi
Tags: , ,

Page 2 of 212