Nikollë Camaj

Nikollë Camaj Seanca XII, 16. 12. 2012
Nikollë Camaj Seanca XII, 16. 12. 2012 Të nderuar këshilltarë, të nderuar përfaqësues të medies dhe ju qytetarë, nëse keni rastin të na shikoni, të nderuar propozues dhe nënshkrues të këtij akti, Fjala hyrëse e kryetarit, përsëri vetëm në gjuhën malazeze, së paku pa na përshëndet në atë gjuhë që e ka mësua së pari, e që bajagi mirë e ka di si nxënës, në gjuhën që ia garanton edhe kushtetuta edhe ligji, madje janë shpenzuar sa para për të pasur mundësitë e përkthimit simultan, jo vetëm se fyen... Vazhdo

December 22, 2011  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Nikollë Camaj Seanca XII, 16. 12. 2012
Tags: ,

Nikollë Camaj: Nga Komuna Urbane e Tuzit përjashtohen shqiptarët
Këshilltari i LD në MZ në komunën urbane të Tuzit Nikollë Camaj për mediat malazeze jep deklaratë publike Siç  raportojnë  mediat malazeze  ‘’Vjesti’’ dhe ‘’Dan’’,  Këshilltari i LD në MZ në komunën urbane të Tuzit Nikollë Camaj, me indinjatë komenton se  qeverisja  aktuale e Tuzit është e gatshme të prënojë çdo kushtëzim dhe  çdo shantazh, pa marre parasysh  se prej nga  vijnë, vetëm për të  qëndruar në pushtet. Këtë e ka hetuar çdo  qytetar  qellim mirë i kësaj treve, që... Vazhdo
Kryeministri Igor Luksic ju pergjigjet ne Facebook – Video
Link: Igor Lukšić Facebook Sikur para disa vitesh të na thoshin se, për ne shqiptarët e thjeshtë, ka një mënyrë tjetër për të takuar politikanë, qeveritarë, deputetë etj., përveç pritjes pas dyerve të hekurta të institucioneve, nuk do ta kishim besuar.Sot pra ekziston mundësia të komunikosh me kryeministrin e Malit të Zi,Link: Igor Lukšić Facebook dhe të presësh të ju përgjigjigjet pa asnjifar dileme. Po cilët emra shqiptarësh  të rëndësishëm nga Mali i Zi , apo të famshëm, i gjen në facebook?Kush... Vazhdo
Malësorët kërkojnë status tjetër për Tuzin
Tuz, 28 tetor – Subjektet politike nacionale shqiptare vazhdojnë të angazhohen për avancimin e Tuzit në komunë me kapacitete të plota, ashtu siç janë 21 komunat tjera në Mal të Zi. Kryetari i Lidhjes Demokratike në Mal të Zi /LD në MZ/, dega në Malësi, Nikollë Camaj, sipas KosovaLive, vlerëson se duhet të formohet komisioni në të cilin përfaqësuesit e Qeverisë, të kryeqytetit dhe të komunave urbane të propozojnë ndryshime cilësore të Ligjit mbi kryeqytetin- Podgoricën. Pikërisht, ndryshimet e këtij... Vazhdo

October 28, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Malësorët kërkojnë status tjetër për Tuzin
Tags: , , ,

Konferenca për shtyp e “Koalicionit për Malësinë”
Prononcimi i Nikollë Camaj, kryetar i Lidhjes Demokratike-Dega e Malësisë Të nderuar qytetarë e qytetare të Malësisë, Siç e dini, grupi politik i cili, për afër 4 vite, mbante shumicën në Kuvendin e Komunës urbane të Tuzit, del i bashkuar edhe në këto zgjedhje lokale. Del i bashkuar se i bashkon një qëllim i vetëm; qëllimi që Malësia të ketë vetëqeverisje të plotë, qëllimi që malësorët të jenë zot në shtëpi të vet. Lidhja demokratike, me forma të ndryshme të veprimit, tash njëzet vjet, Malësinë... Vazhdo
Mal i Zi: Shqiptarët të shqetësuar per pengesat e përdorimit të gjuhës – Video
Perfaqesues te shqiptareve, qe jetojne ne Republiken e Malit te Zi, po shprehin shqetesim mbi pengesat qe hasin  ne perdorimin e gjuhes amtare shqipe ne shkolla dhe toponimet  shqipe, ne trevat e populluara kryeshisht nga shqiptaret. Kryetari i Kuvendit  te Komunes Urbane te Tuzit, Nikolle Camaj, thote se mungesa e nje statusi te plote ligjor te Komunes se Tuzit po krijon hapsire per zvoglimin e perqindjes se popullates shqiptare ne kete treve. voanews.com  Vazhdo

April 17, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Mal i Zi: Shqiptarët të shqetësuar per pengesat e përdorimit të gjuhës – Video
Tags: ,

Alternativa Shqiptare thërret Perspektiven dhe Lidhjen Demokratike për marrëveshje koalicioni për zgjedhjet e ardhshme lokale
Tuz, 4 mars – Nisur nga nevoja e bashkëpunimit të subjekteve nacionale që në programin e vetë kanë komunën e pavarur të Malësisë, sikurse dhe mospajtimet që kane ngjallë vitin e fundit në mes tyre, e konkretisht të subjekteve që në vitin 2006 përmbanin koalicionin parazgjedhor „Të gjithë për komunë – komuna për të gjithë“ dhe në prag të zgjedhjeve të rregullta lokale në komunën urbane të Tuzit, mendojmë së është koha që të ulemi dhe bisedojmë për atë që na pret në muajt në vijim. Alternativa... Vazhdo
Ndryshimet e ligjit mbi kryeqytetin
Centralizimi nuk është normë ndërkombëtare Ndryshimet pozitive që ishin paralajmëruar, e që do të ishin në funksion të kapërcimit të situatës, për hir të nevojave politike të Podgoricës, (!), e që kanë të bëjnë me ndryshimin e mënyrës së financimit, caktimit të prioriteteve, zhvendosjes së kompetencave nga Kryeqyteti drejt komunave urbane, e jo e kundërta, ndoshta do të dukeshin si të arsyeshme dhe besoj se kishin hapur vend për dialog, sidomos nëse kihet parasysh nevoja e afrimit të spektrit politik shqiptar... Vazhdo

March 1, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ndryshimet e ligjit mbi kryeqytetin
Tags:

Intervistë me Nikollë Camaj, Kryetar i Kuvendit të KU të Tuzit – Video
Koha javore:Z. Camaj, redaksia jonë ka hapur temën, në lidhje me pjesëmarrjen e pakicave në jetën publike në Mal të Zi. Na tregoni i cili është qëndrimi i juaj në lidhje me këtë çështje? Camaj: Qëndrimi im është po ai që ka subjekti politik të cilit i takoj. Ai ka të bëjë me një pakënaqësi totale, së pari nga vet fakti se pjesëmarrja jonë në jetën publike është e pakët, jo nga mosdashja jonë por nga fakti se ligjet janë diskriminuese, e së dyti se ajo, edhe si e pakët, kushtëzohet me lojalitet ndaj... Vazhdo

January 8, 2010  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Intervistë me Nikollë Camaj, Kryetar i Kuvendit të KU të Tuzit – Video
Tags: , ,

Kumtesë: Nikollë Camaj,reagon ndaj deklaratës të Ferhat Dinoshes
Kumtesë për opinion e Kryetarit të Kuvendit të KU të Tuzit, me rastin e deklaratës së ministrit të ri të të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, z. Ferhat Dinosha, lidhur me statusin e Komunës së Tuzit Deklarata e z. ministrit është rast i mirë që opinioni të njoftohet me sa vijon: Kur z. Ferhat Dinosha, atëherë deputet e sot ministër, e përkrahu projektin e Komunës Urbane për teritorin e Malësisë, e kishte arsyetuar këtë me statusin e komunave urbane të Shkupit. Nuk dua të hamendësoj nëse z. Dinosha e dinte... Vazhdo

June 27, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kumtesë: Nikollë Camaj,reagon ndaj deklaratës të Ferhat Dinoshes
Tags: , ,

Page 1 of 41234