NVO Novi Horizonti

Mali i Zi në integrimet Evropiane
Ndonëse edhe në kohën e RSF të Jugosllavisë Mali i Zi ka qenë pjesë e procesit të bashkëpunimit me Bashk­ësinë Evropiane, marrëdhëniet e ngushta midis Malit të Zi dhe Bashkimit Evropian fillojnë pas referendumit mbi pavarësinë e Malit të Zi të datës 21 maj 2006. Subjektiviteti juridik ndërkombëtar i Malit të Zi të pavarur u konfirmua me anëtarësimin në Kombet e Bashkuara më 28 qershor 2006, një muaj pas referendumit. Ndërkohë, mbi bazën dypalëshe, Malin e Zi e njohën një numër i madh vendesh, me shumicën... Vazhdo

June 30, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Mali i Zi në integrimet Evropiane
Tags: , , , , ,

NVO i Intelektualci Ulcinja po?inju prikupljanje potpisa za deklaraciju o poništenju tendera
Dalje ruke od Valdanosa, Velike plaže i Ade Ulcinj- Grupa ulcinjskih NVO i intelektualaca danas na Pristanu organizuje sakupljanje potpisa za deklaraciju o tenderima za Valdanos, Adu i Veliku plažu, koju ?e ponuditi lokalnoj Skupštini na usvajanje. U deklaraciji se navodi da tenderi za zakup, prodaju ili drugi vid privatizacije bilo kojeg dijela teritorije ulcinjske opštine mogu biti raspisani samo uz saglasnost SO Ulcinj. Isti?e se da bi Vlada trebalo da poništi tendere za dugoro?ni zakup Valdanosa, Velike plaže i Ade i traži „da... Vazhdo