olli rehn

INTERVISTA – Olli Rehn: Viti 2009, viti Ballkanit Perëndimor
Dhe kur flasim për zgjedhjet ky ishte një problem për Maqedoninë. Progres i mirë u evidentua në disa fusha, megjithëse nuk u përmbushën si duhet tetë prioritetet. Por sipas raportit ishin zgjedhjet e këqia arsyeja kryesore pse nuk ka datë për çeljen e negociatave. Rehn: Është korrekte dhe kjo është një nga arsyet kyçe. Arsye të tjera lidhen me disa nga reformat. Ka patur progres në reformën në drejtësi dhe në polici. Ka progres në zbatimin e Marrëveshjes së Ohrit dhe në ligjin për gjuhët që është shumë... Vazhdo

December 11, 2008  :: Rajoni / Region :: Comments Off on INTERVISTA – Olli Rehn: Viti 2009, viti Ballkanit Perëndimor
Tags:

Oli Rehn kërkon nga Maqedonia dhe Mali i Zi të mos hezitojnë ta njohin pavarësinë e Kosovës
Komisioneri evropian për zgjerim Oli Rehn iu ka bër? thirrje vendeve anëtare të BE-së që t? njohin pavar?sin? e Kosov?s. “Tani më shumë se 12 vende t? BE-s? e kanë njohur pavar?sin?, andaj shpresoj se edhe tek vendet tjera do të dominojë maturia dhe do ta përcjellin shembullin e këtyre t? parave”, ka th?n? Olli Rehn. Ai u takua të martën me kryetarët e Maqedonisë dhe Malit t? Zi, dy vende këto fqinje t? cilat edhe m? tutje po hezitojnë për ta njohur shtetin e ri të Kosovës. Kryetari maqedonas Branko Crvenkovski... Vazhdo

February 28, 2008  :: Bota :: Comments Off on Oli Rehn kërkon nga Maqedonia dhe Mali i Zi të mos hezitojnë ta njohin pavarësinë e Kosovës
Tags: , , , , ,