OTAN

Politika malazeze ndaj Kosovës është euro-atlantike
Ne ndjekim dhe ndajmë vlera thelbësore evropiane, por ne do të ecim me kujdes duke ruajtur suksesshëm stabilitetin dhe harmoninë tonë multietnike, tha kryeministri i Malit të Zi, Milo Dukanoviç. Komisioneri Evropian Oli Ren theksoi në Bruksel rëndësinë e konkluzioneve të samitit evropian për vendet e Ballkanit, sipas të cilave nëse vendet e rajonit që nuk janë ende kandidate bëjnë progres solid në reformat politike dhe ekonomike dhe përmbushin kushtet e nevojshme duhet të marrin statusin kandidat. “Duhet fillimisht... Vazhdo

June 25, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Politika malazeze ndaj Kosovës është euro-atlantike
Tags: , , , , , ,

Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës
Kryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës. Indirekt, këto deklarata janë konfirmuar edhe nga Kryeministri malazias, Milo Djukanovic. Prishtinë, 21 qershor — Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi ka thënë se ka konfirmim pozitiv nga zyrtarët më të lartë malaziasë që së shpejti zyrtarisht do ta njohin pavarësinë e Kosovës.“Kemi konfirmimin pozitiv nga zyrtarët më të lartë se Mali i Zi, së shpejti zyrtarisht do ta pranojë pavarësinë... Vazhdo

June 24, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Jakup Krasniqi ka paralajmëruar që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës
Tags: , , , , , , , ,