Parlamenti i Malit të Zi

Forca e re demokratike kundër ndryshimeve në ligjet që rregullojnë fushën e arsimit të miratuara nga parlamenti i Malit të Zi
Ndryshimet me pasoja shumëdimensionale Ndryshimet e miratuara nga Parlamenti i Malit të Zi në disa ligje që kanë të bëjnë me fushën e arsimit do të kenë pasoja shumëdimensionale, vlerësojnë në Forcën e Re Demokratike. Ndryshimet u miratuan ditë më parë nga shumica parlamentare, ndërsa kundër këtyre ndryshimeve, ndër të tjerë, kanë votuar edhe deputetët e tre subjekteve nacionale Genci Nimanbegu nga Forca, Mehmet Bardhi nga koalicioni LD në MZ – Alternativa Shqiptare dhe Amir Hollaj nga koalicioni... Vazhdo

August 21, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Forca e re demokratike kundër ndryshimeve në ligjet që rregullojnë fushën e arsimit të miratuara nga parlamenti i Malit të Zi
Tags: , , , , , , ,

Ligji zgjedhor dhe shqiptarët – Video
Propozimi që i kthen prapa Veprimet e fundit të ndërmarra nga Komisioni i Parlamentit malazez për harimin e Ligjit zgjedhor kritikohen nga komuniteti shqiptar, pozita e të cilit në rrethana të reja nuk është aspak e lakmueshme, ndaj shtron nevojën për një ridefinim të ri politik e për të dhënë kontributin tonë me aq kapacitet sa kemi. Veprimet e fundit të ndërmarra nga Komisioni i Parlamentit malazez për harimin e Ligjit zgjedhor kritikohen nga komuniteti shqiptar, pozita e të cilit në rrethana të reja nuk është... Vazhdo
Mali i Zi, shqiptarët jashtë Parlamenti – Video
Kishin 5 deputetë. Kodi i ri Zgjedhor u heq përfaqësimin si njësi zgjedhore e posaçme Shqiptarët e Malit të Zi rrezikojnë të humbin njësinë e posaçme zgjedhore që u jep numrin e 5 deputetëve në Parlamentin e Republikës. Një komision parlamentar prej kohësh po diskuton ligjin e ri zgjedhor, i cili heq njësinë zgjedhore speciale dhe vendos një kufi prej 3 përqindësh, që i duhet një partie për të marrë deputetë. Kështu, shqiptarët rrezikojnë seriozisht të mos përfaqësohen në Parlament. Dje ka vizituar Shqipërinë... Vazhdo

February 11, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Komente (1)
Tags: ,

Mali i Zi dergon trupa ushtarake ne Afganistan
PODGORICE- Parlamenti i Malit të Zi miratoi dje dërgimin e trupave në Afganistan, në kuadër të misionit të udhëhequr nga NATO-ja. Ligjvënënsit vendosën që të dërgojnë 40 ushtarë malazias në Afganistan në vitin e ardhshëm, ndërsa pesë trupa të tjerë do të dërgohen në Liberi dhe Somali. Dërgimi i ushtarëve jashtë vendit, sipas parlamentit të Malit të Zi, është “i rëndësishëm për politikën e jashtme” të këtij shteti. Vendimi i Podgoricës për të dërguar ushtarë në misionin e udhëhequr nga... Vazhdo

August 4, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi dergon trupa ushtarake ne Afganistan
Tags: , ,

Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi
Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi, përmes të cilit rregullohet mënyra dhe kushtet e fitimitose humbjes së saj. Ministri i Punëve të Brendshme, Jusuf Kalamperovic, gjatë arsyetimit tha se ligji paraqet një produkt të zgjidhjeve kushtetuese dhe se ai s’është diskriminues, duke theksuar se edhe pse në të ekzistojnë disa kushte restriktive për marrjen e nënshtetësisë, kjo është dukuri e zakonshme për shtetet e vogla. Kalamperovic sqaroi se ekziston edhe mundësia e nënshtetësisë... Vazhdo

February 18, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi
Tags: , , , , ,