Partite shqiptare

Mali i Zi, partitë shqiptare në udhëkryq para zgjedhjeve
Podgoricë – Partitë shqiptare në Malin e Zi kanë mbetur në një udhëkryq sa i përket koalicioneve për zgjedhjet lokale të 23 majit. Deri më tani, vetëm Unioni Demokratik i Shqiptarëve ka siguruar koalicionin me Partinë Demokratike të Socialistëve në dy komunat me shumicë shqiptare, Ulqin dhe Tuz. Për të pranuar këtë koalicion, UDSH ka kërkuar nga socialistët e Gjukanoviçit përkrahjen për referendumin mbi statusin e Komunës së plotë të Tuzit. Ndërkohë, partitë e tjera shqiptare kanë mbetur në një... Vazhdo

April 20, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi, partitë shqiptare në udhëkryq para zgjedhjeve
Tags: ,

Partite shqiptare në Mal të Zi kritikojnë Vujanoviqin
Unioni Demokratik Shqiptar dhe Alternativa Shqiptare ne Mal te Zi kane kritikuar presidentin malazez, Filip Vujanovic pasi nuk ftoi ne Samitin e krereve te Shteteve te Evropes Juglindore, kreun kosovar, Fatmir Sejdiu.Samiti po zhvillohet ne Cetinje dhe ne te marrin pjese kreret e Shqiperise, Sllovenise,  Serbise, Kroacise, Maqedonise, Malit te Zi, Bullgarise dhe kreut te radhes ne BeH. Shkak per mungesen e fteses eshte bere fakti qe mes Podgorices dhe Prishtines nuk jane vendosur ende marredheniet diplomatike. Top Channel  Vazhdo