Pavarësia e Kosovës

Gjukanoviq: Pavarësia e Kosovës nuk mund të revidohet
Kryeministri i Malit të Zi Milo Gjukanoviq ka deklaruar se pavarësia e Kosovës nuk mund të revidohet. “Ne nuk shohim shansin që ky rezultat mund të revidohet”, ka thënë Gjukanoviq. Kryeministri malazez ka theksuar se “vetëm po humbet kohë” me tentativat që të anulohet pavarësia e Kosovës. “Prandaj është më racionale, sado e dhimbshme që të jetë, që të tërhiqet viza, për t’u nisur drejt asaj që është shans. Ndërsa shansi është e ardhmja evropiane”, ka vlerësuar Gjukanoviq... Vazhdo

December 30, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Gjukanoviq: Pavarësia e Kosovës nuk mund të revidohet
Tags: ,

Mali i Zi njeh pavarësinë e Kosovës
Mali i Zi ka njohur sot pavarësinë e Kosovës, lajmi është bërë i ditur nga ministri i Jashtëm malezes Milan Rochen. Kështu Mali i Zi bëhet vendi i 49 i cili ka njohur Kosovën shtet. Ndërkohë Serbia pritet të tërheqë ambasadorin e vet nga Podgorica, kryeqyteti i Malit të Zi, pasi disa ditë më parë ministri i Jashtëm serb Jeremiç tha se njohja e pavarësisë nga Mali i Zi do të ishte thikë pas shpine për Serbinë MAL I ZI- Qeveria e Malit të Zi e ka njohur Kosovën si shtet të pavarur, njoftoi ministri i Jashtëm... Vazhdo
Roderick Moore:Nuk ka presion ndaj Podgoricës për ta njohur Kosovën
Ambasadori i SHBA-ve në Mal të Zi, Roderick Moore, mohoi pohimet sipas të cilave shtetet perëndimore po bëjnë presion mbi autoritetet e Podgoricës për ta njohur Kosovën shtet të pavarur dhe sovran. Ambasadori Moore theksoi se politika e SHBA-ve ndaj Malit të Zi lidhur me pavarësinë e Kosovës është e qartë. “Nuk bëjmë presion”, tha ai, duke shtuar se “…ne e respektojmë shumë Malin e Zi si shtet sovran, si partnerin tonë të çmueshëm dhe është çështje e tij për të vendosur për Kosovën. Autor /... Vazhdo

June 13, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Roderick Moore:Nuk ka presion ndaj Podgoricës për ta njohur Kosovën
Tags: , , ,

Roderick W. Moore:Mali i Zi në pozicion delikat sa i përket pavarësisë së Kosovës
Ambasadori amerikan në Podgoricë, Roderick W. Moore ka deklaruar tw premten se Mali i Zi është në një pozicion delikat sa i përket pavarësisë së Kosovës, por shpreson që të harmonizojë qëndrimet e veta me partnerët euroatlantikë, sikur dhe të gjitha vendet e tjera në rajon. Ambasadori amerikan ka thënë se Mali i Zi, me rastin e marrjes së vendimit për njohjen e pavarësisë së Kosovës, do të marrë parasysh faktin se mëvetësinë e Prishtinës e kanë njohur shumica dërmuese e anëtarëve të Bashkimit Evropian... Vazhdo

May 16, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Roderick W. Moore:Mali i Zi në pozicion delikat sa i përket pavarësisë së Kosovës
Tags: , , ,

Hashim Thaçi: Pres që Mali i Zi së shpejti të njohë Kosovën
Hashim Thaçi: Pres që Mali i Zi së shpejti të njohë Kosovën Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi ka deklaruar se pret që Mali i Zi së shpejti do ta njohë pavarësinë e Kosovës. “Mali i Zi nuk ngurron me njohjen e pavarësisë së Kosovës. Jam i bindur se kjo do të ndodhë në një të ardhme të afërt”, e transmetojnë mediat malazeze kryeministrin kosovar. Thaçi ka shtuar se më e rëndësishmja është që Kosova ka vendosur marrëdhënie të mira me Malin e Zi, dhe që si fqinjë të mirë, “do të... Vazhdo

April 20, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Hashim Thaçi: Pres që Mali i Zi së shpejti të njohë Kosovën
Tags: , , , , ,

Pavarësia e Kosovës është e pashmangshme, tha ambasadori malazez në Kroaci
Podgoricë, 26 dhjetor Partitë politike proserbe në Mal të Zi kërkuan nga Parlamenti malazez miratimin e një rezolute ku do t’i jepte mbështetje Serbisë në ruajtjen e Kosovës si pjesë integrale të saj. Kjo është përpjekja e tretë e partive proserbe në Mal të Zi që përpiqen të imponojnë një rezolutë kundër pavarësisë së Kosovës. Mirëpo, shumica parlamentare në Mal të Zi Vazhdo  Vazhdo

January 2, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Pavarësia e Kosovës është e pashmangshme, tha ambasadori malazez në Kroaci
Tags: , , , , , , , , ,