përmbytjet NE ULQIN

Ulqini kërcënohet nga përmbytjet nga reshjet e dendura shiu
Situate hidroologjike në komunën e Ulqinit ka dalur nga kontrolla, madje në 3 muajtë e fundit nuk kishte përmbytje të kësaj përmase në rrugët e Ulqinit.Kanë mjaftuar vetëm disa orë shi, që në rrugët e Ulqinit të vërshojë uji. Gjatë mesdites së sotme, rrugët e Ulqinit janë përmbytur nga ujërat e shiut, duke e vështirësuar së tepërmi kalimin e qytetarëve dhe të automjeteve. Ndersa bllokimi i kanalit të Bratices ka sjell edhe permbytjen e te dyja kraheve te rruges,ku pastrimi i ketyre te fundit duket se ka... Vazhdo

January 15, 2013  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ulqini kërcënohet nga përmbytjet nga reshjet e dendura shiu
Tags: ,

Ulqin: Përmbytjet dhe breshëri dëmtuan mijëra tonelata agrume – Video
Ulqin, 8 dhjetor –  Moti i lig, i shoqëruar me reshje të mëdha të shiut dhe të breshërit, përveç përmbytjeve në zonat pranë bregut të lumit ndërkufitar të Bunës në Anën e Malit, solli dëme të jashtëzakonshme edhe në plantacionet individuale në mbarë territorin e komunës së Ulqinit. Ndërkaq, dëmet më të mëdha janë duke u shënuar në mjediset e njohura të kultivimit të komunitetit të pemëve mesdhetare – të agrumeve, mandarinat dhe portokajt si, në Zogaj, Pistull, Shtoj, Fusha e Ulqinit,... Vazhdo
Kërcenojnë përmbytjet në Ulqin, Malësi dhe Zetë – Video
Niveli i ujit të lumit Buna mbrëmë dhe sot është rritur 20 cm, çka ka shkaktuar izolimin e plotë të disa familjeve në fshatrat e përmbytura në Anë të malit. Edhe në komunën urbane të Tuzit rritja e nivelit të ujit rrezikon disa amvisëri, sidomos në fshatrat për rreth liqenit të Shkodrës. Sipas njoftimeve nga kjo komunë urbane, është formuar shtabi i krizës i cili do ta përcjellë situatën dhe do të kontrollojë përmbytjet eventuale, të cilët apelojnë që të mos e përdorin ujin nga puset private. Situata... Vazhdo

November 30, 2010  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kërcenojnë përmbytjet në Ulqin, Malësi dhe Zetë – Video
Tags: ,

Përsëriten përmbytjet e janarit në viset përgjatë bregut të lumit Buna – Video
Të reshurat e dendura që kanë rënë gjatë gjithë nates kanë përkeqsuar situatën në viset pranë bregut të lumit Buna.Pikërisht të përmbytura janë fshatrat Bore,Fraskanjel,Lisën,ku mjet komunikimi  me tokën është lundra. Në fshatin Bore uji ka hyrë në disa shtëpi,aksi rrugor Bore-Sukubinë është i bllokuar,e njëjta situat është edhe në Fraskanjel dhe Lisën ku kanë më shumë dëme në ekonomi.Skender Heba nga Fraskanjeli shprehet se është shkatrruar çdo gjë që kanë mbjell dhe dëmet janë tejet të... Vazhdo
Mund të përsëriten përmbytjet e janarit
Moti i lig që është duke mbizotëruar këto ditë ka shkatuar edhe problem të shumta vendbanimeve përgjatë lumit Buna.Pikërisht fshati Bore është total i izoluar dhe atje mund të shkohet vetëm me makina të rënda,ndërkaq në Fraskanjel niveli i lumit Buna nga ora në orë ndryshon, kështu që edhe këtu egziston mundësia për përsëritjen e përmbytjeve të janarit.I rrezikuar është edhe fshati Shtodër dhe Reç,si dhe shtëpizat në ishullin Ada. Nga anëtari i Shtabit të emergjencës në Ulqin Flamur Sella mësojmë... Vazhdo

November 26, 2010  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mund të përsëriten përmbytjet e janarit
Tags: , , , ,

Page 2 of 212