Plavë

Bisedë me Tahir Gjonbalaj, këshilltar për ndërtim në komunën e Plavës
Park Nacional e jo tampon zonë Tahir Gjonbalaj është i lindur në Vuthaj në vitin 1962. Ka kryer fakultetin e ndërtimtarisë në Prishtinë. Është nënkryetar i LD në MZ. Punon si këshilltar për ndërtim në Komunën e Plavës . Koha javore: Kohë më parë subjektet politike shqiptare dhe përfaqësuesit e Bashkësive Lokale të Gucisë dhe Vuthajve si dhe OJQ “Alpet Shqiptare” dhe “Ma jep dorën” kanë lëshuar një komunikatë të përbashkët lidhur me shpalljen e Parkut Nacional “Prokletije”.... Vazhdo

April 16, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Bisedë me Tahir Gjonbalaj, këshilltar për ndërtim në komunën e Plavës
Tags: , ,

Shqiptarët në Mal të Zi në kohën e shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë (1)
Ndryshimi i hartës politike të Ballkanit Shtetet ballkanike duke parë sukseset luftarake të shqiptarëve kundër ushtrisë së Perandorisë Osmane, veçanërisht kryengritjet e vitit 1910-1912, shpejtuan për formimin e Aleancës Ballkanike, për fillimin e luftës kundër Portës së Lartë. Kështu aleancë ne mes veti lidhën Serbia, Mali i Zi, Bullgaria dhe Greqia. Bisedat e fshehta në mes shteteve ballkanike ishin inicuar nga Rusia në vitin 1911, duke përfunduar në shtator 1912, me realizimin e aleancës në mes tyre. Në... Vazhdo
Tkurrja e shqipes vazhdon
Teksti “Rrezikimi i gjuhës shqipe” ka karakter kërkimor-shkencor, i përket fushës së studimeve sociolinguistike, por ka rëndësi multidisiplinare. Libri është rezultat i hulumtimeve sistematike, shumëvjeçare, që Haxhi Shabani bëri gjatë përgatitjes së tezës së magjistraturës, të cilën e mbrojti me sukses në vitin 2006 në Universitetin e Prishtinës.Plot 452 vjet pas botimit të të ashtuquajturit “Meshari” të Dom Gjon Buzukut – për të cilin shkencëtarët supozojnë se ka jetuar (vepruar)... Vazhdo
Shqiptarët në Mal të Zi në vitin 2007
Pa një vizion për të ardhmen Në Republikën e Malit të Zi forcat politike shqiptare dëshmuan edhe në vitin që lamë pas mungesën e një vizioni për të ardhmen, bazuar në bashkëpunimin ndërmjet tyre. Vihet re se shqiptarët në këtë republikë, për arsyen e përçarjes që mbizotëron në forcat politike Vazhdo  Vazhdo

January 14, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Shqiptarët në Mal të Zi në vitin 2007
Tags: , , , , , , , , , , ,

Page 3 of 3123