Plavën dhe Gucinë

Mali i zi, zhvillon sot zgjedhjet parlamentare
Përçarja e spektrit politik shqiptar pritet të ndikojë negativisht në përfaqësimin e tyre në parlament. Analistët thonë se fitoren pritet të sigurojë sërish koalicioni i udhëhequr nga Gjukanovic. PODGORICE- Mbahen sot ne Mal të Zi zgjedhjet e parakohshme parlamentare, ku partitë shqiptare paraqiten të përçarë me pesë lista zgjedhore. Përçarja e spektrit politik shqiptar pritet të ndikojë negativisht në përfaqësimin e tyre në përbërjen e ardhshme të parlamentit. Analistët thonë se megjithatë, këto zgjedhje... Vazhdo

March 29, 2009  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Mali i zi, zhvillon sot zgjedhjet parlamentare
Tags: , , , , , , ,

Ulqini në vitet e lidhjes shqiptare të prizrenit 1878-1881 (4)
Të ndalohet copëzimi i tokave shqiptare Komiteti i Shkodrës, më 18 maj 1880, u dërgoi një memorandum konsujve të Fuqive të Mëdha në Shkodër, ku kërkonte ndërhyrjen e tyre te qeveritë e veta për ndalimin e copëzimit të tërësisë tokësore shqiptare dhe njohjen e të drejtave kombëtare shqiptare. Duke parë se Fuqitë e Mëdha po zhvillonin një aksion të dendur diplomatik dhe se ndihej rreziku i copëzimit të trojeve shqiptare në favor të Malit të Zi, Komiteti i Shkodrës, më 18 maj 1880, u dërgoi një memorandum... Vazhdo