prevlaka

Mali i Zi dhe Kroacia për kufirin në Prevlakë
Grupet punuese të Malit të Zi dhe Kroacisë për definimin e kufirit në siujdhesën Prevlakë duhet sot në Zagreb ta mbajnë takimin e parë. Anëtari i delegacionit kroat Rudolf Davorin për mediumet malazeze deklaroi se me vullnet të mirë politik, çështja për kufijt do të mund të zgjidhet shpejtë. “Nëse ekziston vullnet politik, kjo mund të zgjidhet shpejtë, sigurisht duke mbajtur llogari për interesat e të dyja palëve”, vlerësoi Davorin. Siujdhesa Prevlakë i takon Kroacisë. Çështja kyçe në vërtetimin... Vazhdo

January 16, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Komente (1)
Tags: , ,

Prevlaka s’është problem
Nënkryetari i Kuvendit kroat, Neven Mimica deklaroi se zgjidhja e statusittë gadishullit Prevlaka nuk do të jetë problem në rrugën e Kroacisë dhe Malit të Zi drejt BE. Në intervistë për gazetën podgoricase ‘Republika’Mimica shtoi se pretë që do të gjendet zgjidhja e kënaqshme për të dyja palët, dhe se së shpejti do të formohet komisioni i përzier për zgjedhjen e këtij problemi.Ai gjithashtu porositi Malin e Zi që mos të heqë dorë lehtë nga e drejta e saj ndërkombëtare, siç bëri Kroacia në rastin e... Vazhdo

June 5, 2008  :: Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Prevlaka s’është problem
Tags: