prim. Dr. Gani Karamanaga

NĂ« Ulqin u pĂ«rurua “Libri pĂ«r Ulqinin dhe UlqinakĂ«t” i Hajro Ulqinakut
NĂ« bibliotekĂ«n e qytetit nĂ« Ulqin u pĂ«rurua “Libri pĂ«r Ulqinin dhe UlqinakĂ«t” i Hajro Ulqinakut Thellim i studimeve mbi historinĂ« e detarisĂ« sĂ« Ulqinit “NĂ« kĂ«tĂ« libĂ«r, Hajro Ulqinaku ka treguar se ulqinakĂ«t kanĂ« krijuar me djersĂ«n dhe mendjen e vet, historinĂ« dhe kulturĂ«n vetjake, origjinale, autoktone, tĂ« brumosur gjatĂ« shekujve, nĂ« kushte tĂ« caktuara historike, nĂ« tĂ« cilat kanĂ« jetuar dhe janĂ« zhvilluar”, tha redaktori i librit, dr. Maksut Haxhibrahimi. Shkrimtari Hajro Ulqinaku ka vazhduar... Vazhdo

September 24, 2010  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on NĂ« Ulqin u pĂ«rurua “Libri pĂ«r Ulqinin dhe UlqinakĂ«t” i Hajro Ulqinakut
Tags: , , , , , , , , , ,

Promovohet revista “DIJA” nĂ« Ulqin
NĂ« organizimin e Bashkimit tĂ« Krijuesve shqiptarĂ« nĂ« Mal tĂ« Zi dhe tĂ« QendrĂ«s pĂ«r kulturĂ« tĂ« Ulqinit sonte nĂ« lokalet e BibliotekĂ«s sĂ« qytetit do tĂ« bĂ«het promovimi i numrit 7 tĂ« revistĂ«s vjetore pĂ«r shkencĂ«, kulturĂ« dhe artĂ« “DIJA”, organ i Bashkimit tĂ« Krijuesve shqiptarĂ«. NĂ« kĂ«tĂ« aktivitet kulturor me kumtesĂ« do tĂ« paraqitet gazetari dhe publicisti GjekĂ« Gjonaj. NĂ« emĂ«r tĂ« Bashkimit tĂ« Krijuesve shqiptarĂ« tĂ« pranishmit do ti pĂ«rshĂ«ndesin edhe kryetari i RevistĂ«s prim. Dr. Gani Karamanaga... Vazhdo

October 3, 2009  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Promovohet revista “DIJA” nĂ« Ulqin
Tags: , , ,

G.Karamanaga: Ndihmë për përmirësimin e shërbimit shëndetësor
Drejtori i ShtĂ«pisĂ« sĂ« ShĂ«ndetit nĂ« Ulqin, prim. Dr. Gani Karamanaga, ka kĂ«rkuar nga bashkatdhetarĂ«t tanĂ« nĂ« SHBA qĂ« tĂ« ndihmojnĂ« nĂ« realizimin e disa projekteve pĂ«r pĂ«rmirĂ«simin e shĂ«rbimit shĂ«ndetĂ«sor nĂ« komunĂ«n e Ulqinit. Dr. Karamanaga ka falĂ«nderuar pĂ«rfaqĂ«suesit e ondacionit “Dom Simon Filipaj” si dhe dr. Bahri Ceka pĂ«r dy autoambulancat e dhuruara nga ata pĂ«r ShtĂ«pinĂ« e ShĂ«ndetit nĂ« Ulqin. Ai ka propozuar tre projekte nĂ« tĂ« cilĂ«t bashkatdhetarĂ«t tanĂ« mund tĂ« kontribuonin e qĂ« kanĂ« tĂ« bĂ«jnĂ«... Vazhdo
Mjekimi i sëmundjeve kronike me faktorë natyrorë në rrethin e Ulqinit
NĂ« punimin e vet, prim. Dr Gani Karamanaga merret me 7 faktorĂ« natyrorĂ« nĂ« rrethin e Ulqinit, tĂ« cilĂ«t mund tĂ« pĂ«rmirĂ«sojnĂ« shĂ«ndetin, ose edhe tĂ« shĂ«rojnĂ« shumĂ« sĂ«mundje kronike. KĂ«ta janĂ« uji i detit me ngrohtĂ«sinĂ« e pĂ«rshtatshme nĂ« kohĂ«n e verĂ«s, uji mineral sulfurik me temperaturĂ« 140C, kripa e detit me pĂ«rqen-drime tĂ« ndryshme, rĂ«ra e nxehtĂ« me njĂ« radioaktivitet tĂ« lehtĂ«, balta mjekuese me ndikim termik dhe kimik, kripa e butĂ« e lĂ«ngshme prej kripores sĂ« Ulqinit, si dhe klima e butĂ« bregdetare... Vazhdo
Materniteti i ulqinit në ditëlindjen e tij të katërt
Rritja e lindjeve dĂ«shmon rritjen e besimit “VetĂ« fakti se numri i lindjeve rritet nga viti nĂ« vit, mĂ« lejon tĂ« konstatoj se besueshmĂ«ria e popullatĂ«s sĂ« Ulqinit, posaçërisht asaj femrore tĂ« aftĂ« pĂ«r lindje, Ă«shtĂ« çdo ditĂ« e mĂ« e madhe”, thotĂ« drejtori i ShtĂ«pisĂ« sĂ« ShĂ«ndetit nĂ« Ulqin, prim. dr. Gani Karamanaga. NĂ«se para fillimit tĂ« punĂ«s sĂ« maternitetit nĂ« Ulqin kanĂ« ekzistuar hije dyshimi rreth sigurisĂ« sĂ« lindjes nĂ« kĂ«tĂ« institucion dhe pĂ«rgatitjen e stafit tĂ« tij mjekĂ«sor, katĂ«r vjet... Vazhdo
Një delegacion i Bankës Islamike vizitoi të premten shtëpinë e shëndetit në Ulqin
TĂ« gatshĂ«m pĂ«r tĂ« ndihmuar zgjerimin e maternitetit Ulqin – PĂ«rfaqĂ«suesit e BankĂ«s Islamike me seli nĂ« Xhida tĂ« ArabisĂ« Saudite, Muhamed Ahmed Salim dhe Husam Bahget, tĂ« shoqĂ«ruar nga pĂ«rfaqĂ«suesit e Meshihatit tĂ« BashkĂ«sisĂ« Islame tĂ« Malit tĂ« Zi, Bajro eff. Agoviq dhe Omer eff. Kajoshaj, vizituan tĂ« premten ShtĂ«pinĂ« e ShĂ«ndetit nĂ« Ulqin ku u pritĂ«n nga drejtori i kĂ«tij institucioni, prim. Dr. Gani Karamanaga. PĂ«rfaqĂ«suesit e BankĂ«s Islamike vizituan edhe maternitetin i cili funksionon nĂ« kuadĂ«r tĂ«... Vazhdo

May 26, 2008  :: ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on NjĂ« delegacion i BankĂ«s Islamike vizitoi tĂ« premten shtĂ«pinĂ« e shĂ«ndetit nĂ« Ulqin
Tags: , , , , , , ,