prof. Dr. Sime Dobreci

Hajrullah Koliqi: Portret i intelektualit Simë Dobreci
Portret i intelektualit Simë Dobreci – Pinjolli atdhedashës i Gjon Buzukut Nga Prof. dr. Hajrullah Koliqi Lexoj revistën “Buzuku” dhe menjëherë “fluturoj” në: Shestan, Brisk dhe në fshatra të tjera të Krajës, në Ulqin, Tivar, Shkodër…Udhëtoj në kohë, në shekuj. Kujtoj dhe bashkëjetoj me: zanat e Rumisë, baladat, këngët, vallet, historinë, krajatat, me fate njerëzish të Nënrumisë, me gjuhën arbërishte, me Gjon Buzukun… Atje edhe drurët dhe gurët sikur rrëfejnë diçka. Zërat e tyre gjëmojnë... Vazhdo

March 16, 2013  :: Opinione :: Comments Off on Hajrullah Koliqi: Portret i intelektualit Simë Dobreci
Tags: ,

Forumi Rinor Buzuku – Rikthim i historisë së përgjumur
Ditëlindja e parë e Forumit Rinor “Buzuku” dhe rilindja e këngës, valles dhe veshjes shestanase Forumi Rinor i Shoqatës “Don Gjon Buzuku” pas një viti pune që nga themelimi i tij vuri në lëvizje këtë histori të përgjumur dhe kthej frymëmarrjen pikërisht të shtunën. Lotët e gëzimit ishin të pranishme në secilën fytyrë që kahmoti nuk e kishin përjetuar këtë këngë e valle. Mbremja e se shtunes e dates 20 nentor e gjeti qytetin e Ulqinit ne nje atmosfere feste. Rruget qe te conin ne Shtepine e Kultures... Vazhdo