Profesor

IN MEMORIAM: Dr. Arben (Abdullah) Kurti
Dr. Arben (Abdullah) Kurti (2.7.1979 – 3.1. 2009) Në moshën 29-vjeçare ndërroi jetë dr. Arben Abdullah Kurti. Shkollën fillore dhe gjimnazin e përfundoi në Ulqin. Në vitin 2003 diplomoi në Fakultetin e Mjekësisë pranë Universitetit të Tiranës. Në Shtëpinë e Shëndetit në Ulqin erdhi menjëherë pas diplomimit dhe filloi punën në praktikën e obliguar. Prej kolegëve, menaxhmentit e posaçërisht prej pacientëve dallohet për cilësitë e veçanta: si mjek me dituri, i angazhuar për të sëmurin, përcjellje... Vazhdo
Jo vetëm “Kujtime”, por kronikë e Ulqinit
Libri i Shaban Dollakut Ngritjen e flamurit shqiptar si dhe kërkesat për të drejta nacionale. Shabani si dhe shumë të tjerë ndihmuan sidomos gjatë periudhës së tërrmetit. Ai flet për kontributin që dha Kosova, por edhe për prishjen e pushimores K-1 ku ishin investuar shumë mjete. Autori i kushton një faqe të rëndësishme edhe viteve të 90-ta. Libri i Shaban Dollakut është një kronikë jo vetëm familijare, por edhe kronikë për veprat e tyre, të cilat nuk mund të shënohen në një libër. Libri i ri i Sh. Dollakut... Vazhdo

February 13, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Jo vetëm “Kujtime”, por kronikë e Ulqinit
Tags: , , , , , , , , , ,

Vdes në moshën 80 vjeçare anëtari i kongresit amerikan, Tom Lantosh
Zëri i Amerikës 11-02-2008   Anëtari i njohur i Kongresit amerikan, Tom Lantosh, i vetmi i mbijetuar i Holokaustit i zgjedhur në kongresin amerikan, vdiq në moshën 80 vjeçare. Zëdhënësi i tij e bëri njoftimin sot në mëngjes.Para një muaji ai njoftoi se nuk do të kandidonte për një mandat tjetër pasi ishte diagnostikuar me kancer në ezofag.Demokrati Lantosh nga Kalifornia u zgjodh anëtar i Dhomës së Përfaqësuesve të kongresit amerikan në vitin 1980 dhe po shërbente mandatin e 14-të. Ai ishte kryetar i Komisionit... Vazhdo

February 11, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Vdes në moshën 80 vjeçare anëtari i kongresit amerikan, Tom Lantosh
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Te huajt krijojn firma fiktive ne Mal te Zi per te bler toka dhe pasuri tjera
  Mali i Zi ne nji kohe te afermt do mbese pa tokat e saja ne vend te vet   Profesori i njohur Predrag Ivanoviq ne Fakultetin ekonomik ne Podgorice asht duke ua terheq vrejtjen organave shtetrore dhe atyre lokale ne Mal te Zi,kunndra fenomenit qe Mali i Zi ne nji kohe te afermt do mbese pa tokat e saja ne vend te vet. Megjithese ligji Malazias nuk e ndalon shitjen e tokes bujqesore ndaj shtetaseve te huaj, shenohen raste te tilla Vazhdo  Vazhdo