Qendrës së Kulturës Ulqin

Muhamet Kollari dhe grupi Floor control fitues të Rin song and dance contest
Kengetari i ri Muhamet Kollari ne kategorine e kenges dhe grupi “Floor control” ne kategorine e kercimit jane fituesit e edicionit te dyte te “Rin song and dance contact”. Ky aktivitet qe u zhvillua me 15 dhe 16 prill ne Qendren e Kultures ne Ulqin terhoqi vemendjen e te rinjve pjesemarres si dhe u ndoq me interes. Ne kategorine e kenges konkurruan 12 te rinj nga Ulqini, kurse ne ate te kercimit pese grupe, dy prej te cilave nga Tivari. Naten e pare ne skene performuan te gjithe kengetaret me nga nje kenge dhe grupet e kercimit... Vazhdo
Hajdinaga: Së shpejti rruga Shasit me dy traka
Në muajin shkurt autoritetet lokale të Ulqini kanë intervenuar për sanimin e gjendjes së rrugës Katërkoll – Shas, e cila është në ndërtim e sipër. Me tamponimin që është bërë dhe me shtrirjen e asfaltit me gjansi 5 metrash ose dy traka për ecjen e automjeteve, kjo rrugë tani mundëson qarkullim pa probleme të automjeteve. Banorët e kësaj ane tanimë janë të kënaqur me gjendjen e rrugës, ndërsa nga komuna njoftojnë se është kjo një zgjidhje e financimit të kësaj rruge pasi rruga për Lima në Ulqin... Vazhdo
Shoqata ORA ben thirrje për të kontribuar
Për mbarëvajtjen e të gjitha aktiviteteve të planifikuara, në kuadrin e të cilëve është edhe manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit 2009”, shoqata ORA ka nevojë edhe për kontributin tuaj. Kontributet tuaja brenda Malit te Zi mund te derdhën në xhirollogarinë e shoqatës ORA e cila është: BANKA KOMERCIALE MALAZEZE – Filiali Ulqin, nr i xhirollogarisë: 510 – 10123 – 32 Gjithashtu për bashkëatdhetaret tonë që jetojnë jashtë vendlindjes instruksionet për pagesë... Vazhdo
Pas shumë reagimeve dhe polemikave rreth gërmihjeve me rastin e ndërtimit të një objekti privat në kala të ulqinit
Nuk janë dëmtuar sende dhe objekte me vlerë arkeologjike! Sipas arkeologes Mileva Nikolaidis, e cila i përcjellë punimet gërmihëse për ndërtimin e një objekti privat në Fushën e Topave në Kala, në këtë lokalitet deri tani janë gjetur vetëm disa gjyle dhe qeramikë nga koha turke, kurse vetëm tri ditë më parë është gjetur një varëse zinxhirësh nga argjendi në gjuhën arabe. Sipas saj, përveç këtyre sendeve nuk është gjetur asgjë tjetër dhe deri tani nuk është dëmtuar asnjë objekt i trashëgimisë kulturore.... Vazhdo

January 28, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Pas shumë reagimeve dhe polemikave rreth gërmihjeve me rastin e ndërtimit të një objekti privat në kala të ulqinit
Tags: , , , , , , , , , ,