Qeveria e Kosovës

Zëvendëskryeministri Kuçi,vizitojë Komunën e Ulqinit – Foto
Zëvendëskryeministri dhe ministri i Drejtësisë, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, në ditën e dytë të qëndrimit të tij në Mal të zi, ka vizituar Komunën e Ulqinit, me ç’rast ka takuar kryetarin e Komunës, Nazif Cungu, deputetët e partive parlamentare shqiptare në Kuvendin e Malit të Zi, Mehmet Bardhi, Vasil Sinishtaj, Genci Nimanbegu dhe Mehmet Zenka, ndërsa një takim të posaçëm e ka zhvilluar edhe me Këshillin Nacional të Shqiptarëve të Malit të Zi, ku është takuar me kryetarin e Këshillit, Tahir Tahiri. Zëvendëskryeministri... Vazhdo

March 21, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Comments Off on Zëvendëskryeministri Kuçi,vizitojë Komunën e Ulqinit – Foto
Tags: , , , , , ,

Kosova viza për shtetasit e huaj
Në mbledhjen e dytë të përbërjes së re të Qeverisë së Kosovës është aprovuar edhe vendimi për krijimin e grupit punues për vendosjen e regjimit të vizave për udhëtim të shtetasve të huaj në Kosovë. Kjo është edhe një nga kërkesat e Komisionit Evropian për Kosovën. Por, nuk dihet se për cilat vende do të vlejë aplikimi i regjimit të vizave. Grupi punues do të analizojë situatën dhe shtetet me të cilat do të vendoset regjimi i vizave dhe që do të jetë edhe në përputhje edhe me kriteret e vendeve të... Vazhdo

March 3, 2011  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kosova viza për shtetasit e huaj
Tags: , ,

Presidenti Topi në Samitin e shtatë të Krerëve të shteteve të Evropës Juglindore – Cetinjë, Mal i Zi.
Cetinjë, Mal i Zi Presidenti i Republikës, Prof. Dr. Bamir Topi, në krye të një delegacioni zyrtar, mori pjesë sot në Forumin Rajonal për Korridorët Kulturorë në Evropën Juglindore “Administrimi i Shumëllojshmërisë Kulturore dhe Promovimi për qëllime turistike”, që po zhvillohet në Cetinjë të Malit të Zi. Kreu i shtetit shqiptar, pasi u takua dhe u përshëndet me homologë nga Mali i Zi, Kroacia, Maqedonia, Bosnje-Hercegovina, Serbia, etj, si dhe me Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës, Terri... Vazhdo

June 4, 2009  :: Politika :: Comments Off on Presidenti Topi në Samitin e shtatë të Krerëve të shteteve të Evropës Juglindore – Cetinjë, Mal i Zi.
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Njohja e Kosovës nga vendet fqinje
Qeveria e Kosovës thotë se ka bërë mjaft që t’u garantojë Maqedonisë dhe Malit të Zi se shteti i Kosovës paraqet stabilitet për rajonin. Opozita konsideron se nuk është bërë mjaft. Vendet fqinje i kanë garancat e Kosovës se ajo nuk ka pretendime territoriale ndaj tyre dhe se Republika e Kosovës angazhohet për raporte të mira e korrekte me fqinjët, thonë në qeverinë e Kosovës. Duke i komentuar disa deklarata kontradiktore të këtyre ditëve nga Shkupi zyrtar, ku mes tjerash presidenti maqedonas është përfolur... Vazhdo