qyteti i lasht i shasit

Përkujtim dhe homazh për viktimat e Tivarit në Tivar 31.03.2013
Konferenca i zhvilloi punimet në dy seanca, ku morën pjesë shumë studiues të njohur nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi. U lexuan 16 kumtesa interesante në lidhje me këtë ngjarje të rëndë tragjike për shqiptarët që ndodhi 68 vite më parë. Konferenca do të vazhdojë me punimet e veta edhe sot, më 31 mars 2013. Pas përfundimit të Konferencës Shkencore ,,Masakra e Tivarit 1945″, sot më 31 mars 2012 studiuesit të njohur nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi shkuan edhe në Tivar, të Monopoli... Vazhdo

April 1, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Përkujtim dhe homazh për viktimat e Tivarit në Tivar 31.03.2013
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Shasi mund të shndërrohet në muze arkeologjik – Video
Shumë turist nga viset tjera të botës kan thënë se falë vlerave historike, arkeologjike, natyrore, etj, rrënojat  arkeologjike të Shasit po ndikojnë në zhvillimin e një turizmi masiv në këtë zonë. “Gërmimet e bëra gjatë viteve në qytetin e lasht të Shasit, duke përfshirë edhe ekspeditat e fundit arkeologjike, kanë nxjerrë në dritë një sërë zbulimesh interesante, të cilat do të pasqyrohen në një muze arkeologjik, që mund të ngrihet në fshatin Shas, afër kësaj pike arkeologjike”, ka thënë një... Vazhdo

March 26, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Shasi mund të shndërrohet në muze arkeologjik – Video
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,