qyteti i shasit

Cungu njoftohet me ecurin e ekspedites arkeologjike në qytetin e Shasit + Foto
Kryetari Cungu pati takim për të diskutuar në lidhje me ecurin e ekspedites arkeologjike që është duke u zhvilluar në qytetin e Shasit Kryetari i Komunës së Ulqinit z.Nazif Cungu pati sot një takim informues dhe konsultiv me drejtorin e Qendres Kulturore të Ulqinit z.Nail Draga dhe Kryetarin e Shoqates Ora z.Gazmend Kovaçi. Ata diskutuan në lidhje me ecurin e ekspedites arkeologjike që është duke u zhvilluar në qytetin e Shasit, projekt i cili është nën patronatin e Muzeut Kombëtar të Malit të Zi, i financuar nga... Vazhdo

October 5, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Cungu njoftohet me ecurin e ekspedites arkeologjike në qytetin e Shasit + Foto
Tags: , , ,

Dëshmi e vazhdimësisë albane – shqiptare
Prof. dr. Iljaz Rexha Të dhëna onomastike dhe demografike për Shasin dhe vendbanimet e nahijes së Bunës së Përtejme sipas defterëve osmanë të shekujve XV dhe XVI (3) Keto te dhena onomastike te deftereve kadastrale osmane kane nje vlere te madhe shkencore per te ndricuar dhe studiuar strukturen e ndryshimeve antroponimike, toponomastike, konfesionale, gjenealogjike, etnografike, sociale, sidomos ate demografike te popullsise, ne kete rast te hapesires gjeografike te Anes se Malit. Te dhenat onomastike qe i kemi deshifruar, parashtruar... Vazhdo