Ranko Krivokapi?

Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli takohet me homologun malazez Ranko Krivokapiç:”Shqipëria dhe Mali i Zi, progres të rëndësishëm drejt anëtarësimit në BE – Video
“Mes Malit të Zi dhe Shqipërisë ekziston  një model bashkëpunimi dhe dialogu  i shkëlqyer. Në këtë frymë nisi sot takimi mes Kryetares së Kuvendit Jozefina Topalli dhe Kryetarit  të Parlamentit të Malit të Zi, Ranko Krivokapiç Kryetarja e Kuvendit shprehu bindjen se kjo vizitë e nivelit të lartë, nxit më tej raportet e bashkëpunimit mes dy vendeve, në frymën e prespektivës së përbashkët evropiane. Të dy kryetarët e Kuvendeve ndanë të njëjtën ide se Shqipëria dhe Mali i Zi , duhet të nxisin njëri... Vazhdo

February 10, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli takohet me homologun malazez Ranko Krivokapiç:”Shqipëria dhe Mali i Zi, progres të rëndësishëm drejt anëtarësimit në BE – Video
Tags: , , ,

Krivokapiq: Nuk mund të pritet gjatë për shkëmbimin e ambasadorëve me Prishtinën
Kryetari i Kuvendit Ranko Krivokapiq konsideron se kontesti para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë është çështje e Serbisë dhe Kosovës, dhe se Mali i Zi “nuk mund të presë tepër gjatë” që të bëhet shkëmbimi i ambasadorëve me Prishtinën. “Ne kemi dinamikën tonë e cila filloi në tetor të vitit të kaluar me njohjen e Kosovës”, ka konstatuar Krivokapiq, duke theksuar se Mali i Zi duhet të mbrojë para së gjithash interesat e tij nacionale. “Ne duhet të respektojmë vendimet... Vazhdo

December 31, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Krivokapiq: Nuk mund të pritet gjatë për shkëmbimin e ambasadorëve me Prishtinën
Tags: , , ,

Predstavnici albanaca traže od predsjednika parlamenta da im se obra?a i na njihovom jeziku
Ranko da piše i na albanskom Predstavnici parlamentarnih partija koje zastupaju interese Albanaca u Crnoj Gori saopštili su ju?e da bi predsjednik Skupštine Ranko Krivokapi? u komunikaciji s njima trebalo da koristi i albanski pored crnogorskog jezika. Komentarišu?i Krivokapi?evu odluku da se ubudu?e pridržava pravopisa crnogorskog jezika i svoju funkciju piše upotrebljavaju?i jedno od dva novouvedena slova, poslanici iz redova albanske nacionalne zajednice kažu da u tome ne vide ništa sporno, ali da i drugi imaju pravo na upotrebu... Vazhdo
Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë Jozefina Topalli,në vizitë zyrtare në Mal të Zi – Video
Kryetarja e Kuvendit, vizitë zyrtare në Mal të Zi me ftesë të homologut Krivokapic, pas njohjes nga Mali i Zi, të pavarësisë së Kosovës. Me ftesë të Kryetarit të Parlamentit të Malit të Zi, Ranko Krivokapic, Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë, Jozefina Topalli mbërriti në një vizitë zyrtare në Podgoricë në një kohë intensifikimi marrëdhëniesh mes dy vendeve. Duke folur në një gjuhë të përbashkët, atë të integrimit europian, dy shtetet që njohin një fqinjësi tradicionalisht shumë të mirë, ndajnë... Vazhdo

January 28, 2009  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë Jozefina Topalli,në vizitë zyrtare në Mal të Zi – Video
Tags: , , ,

Zajedni?ka evropska perspektiva Crne Gore i Hrvatske
Crna Gora i Hrvatska dijele zajedni?ke evropske vrijednosti i bi?e partneri u integracionim procesima, saopštili su danas u Podgorici predsjednici parlamenata dvije države, Ranko Krivokapic i Luka Bebic. Krivokapi? je, na konferenciji za novinare, kazao da je Hrvatska najbliža u regionu punopravnom ?lanstvu u Evropsku uniju (EU), a Crna Gora najbrža na putu evropskih integracija. Predsjednik hrvatskog Sabora je ocijenio da Crna Gora, zbog svoje unutrašnje i spoljne politike, predstavlja stabilizaraju?i faktor u regionu. Predsjednici... Vazhdo

October 30, 2008  :: Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Zajedni?ka evropska perspektiva Crne Gore i Hrvatske
Tags: , , ,

?ukanovi? najuticajnija politi?ka li?nost
PODGORICA – U oblasti biznisa na prvom mjestu je podgori?ki biznismen Veselin Barovi?, a drugi na listi je premijerov brat Aca ?ukanovi?, otkriva anketa CG Ekonomista. Crnogorski premijer Milo ?ukanovi? je najuticajnija li?nost u Crnoj Gori, pokazala je anketa koju je sproveo ?asopis CG Ekonomist, a u kojoj su u?estvovala 22 novinara. Cilj anketa je da pokaže javnosti koje li?nosti crnogorski novinari smatraju najuticajnijim u Crnoj Gori u oblasti politike, finansija i biznisa. “Apsolutno svi anketirani su u oblasti politike dali... Vazhdo
Ulcinj:U Štoju pogon za preradu agruma
Ulcinj Ministar poljoprivrede , gradona?elnik Ulcinja Gzim Hajdinaga i predstavnik Ambasade Italije u Podgorici Kijara Bo?i ju?e su u Štoju sve?ano otvorili pogon za preradu agruma. Kako je saopšteno, u sklopu projekta Održivi seoski razvoj na podru?ju Ulcinja, Ministarstvo inostranih poslova Italije je, preko NVO CINS, doniralo liniju za preradu agruma vrijednu oko 100.000 eura. Opština je poklonila 2.000 kvadrata zemljišta na kome je Udruženje agrumara Ulcinja podiglo objekat od oko 500 kvadrata sredstvima Ministarstva poljoprivrede... Vazhdo

April 5, 2008  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Ulcinj:U Štoju pogon za preradu agruma
Tags: , , , , ,

Contrat du siècle : la France va construire cinq centrales nucléaires au Monténégro
Areva vient de conclure un accord exceptionnel avec Montenegratom, un nouveau consortium franco-russo-monténégrin, prévoyant la construction de cinq centrales nucléaires dans la petite république, qui deviendra ainsi le premier exportateur énergétique de la région. Le nouveau groupe sera dirigé par Rachida Dati, qui a annoncé mardi matin qu’elle quittait ses fonctions au sein du gouvernement et de la mairie du VIIe arrondissement de Paris. Jérôme Kerviel nommé directeur financier. Cinq centrales atomiques de type Kozloduy-IV... Vazhdo

April 2, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Contrat du siècle : la France va construire cinq centrales nucléaires au Monténégro
Tags: , , , , , , , ,