ranko krivokapiq

Krivokapiq, i filloi konsultimet me Nimanbegun dhe Gjeken
Kryetari i Kuvendit tĂ« Malit tĂ« Zi Ranko Krivokapiq i ka filluar sot konsultimet me pĂ«rfaqĂ«suesit e partive parlamentare lidhur me shpalljen e zgjedhjeve presidenciale nĂ« Mal tĂ« Zi. Me rastin e caktimit tĂ« kandidatit pĂ«r president tĂ« shtetit duhet sjell vendimi nĂ« pajtim me KushtetutĂ«n , ka deklaruar nĂ«nkryetari i ForcĂ«s Genci Nimanbegu. Ai pas konsultimeve me kryetarin e Parlamentit Krivokapiq lidhur me caktimin e datĂ«s sĂ« zgjedhjeve, ka theksuar se ky termin do tĂ« caktohet me koncezusin e tĂ« gjitha partive parlamentare... Vazhdo
R. Krivokapiq: Duhet hequr KishĂ«n nga maja e RumisĂ« – Video
Shteti duhet tĂ« zbatojĂ« vendimin pĂ«r heqjen e kishĂ«s sĂ« ndĂ«rtuar nĂ« mĂ«nyrĂ« jolegale nĂ« malin e RumisĂ« dhe nĂ« kĂ«tĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« dĂ«rgojĂ« mesazh tĂ« qartĂ« se askush nuk Ă«shtĂ« mbi ligjin, ka pohuar kryetari i Kuvendit tĂ« Malit tĂ« Zi Ranko Krivokapiq. NĂ«se Mali i Zi ka vendosur tĂ« jetĂ« shtet qytetarĂ« dhe multietnik , atĂ«herĂ« nĂ« mĂ«nyrĂ« urgjente duhet ta mbrojĂ« integritetin e vet dhe ta heqin kĂ«tĂ« objket, pasi qĂ« fjala Ă«shtĂ« pĂ«r agresion nĂ« sistemin kushtetutes, ka thĂ«nĂ« Krivokapiq pĂ«r Radion e Malit tĂ«... Vazhdo

January 26, 2011  :: Opinione :: Comments Off on R. Krivokapiq: Duhet hequr KishĂ«n nga maja e RumisĂ« – Video
Tags: ,

Partitë shqiptare në Malin e Zi deponojnë versionin e Kodit zgjedhor
PodgoricĂ«, 11 dhjetor – Tri partitĂ« opozitare shqiptare nĂ« Parlamentin e Malit tĂ« Zi kanĂ« kĂ«rkuar tĂ« shtunĂ«n qĂ« Grupi punues pĂ«r hartimin e Kodit tĂ« ri zgjedhor, qĂ« krahas propozimit tĂ« qeverisĂ« dhe tĂ« opozitĂ«s, tĂ« shqyrtojĂ« edhe iniciativĂ«n e kĂ«tyre subjekte nacionale parlamentare shqiptare lidhur me Kodin e ri zgjedhor. Unioni Demokratik i ShqiptarĂ«ve qĂ« merr pjesĂ« ne qeverinĂ« malazeze, nuk ka deklaruar se mbĂ«shtet simotrat shqiptare. Tre deputetĂ«t shqiptarĂ«, nĂ« letrĂ«n e pĂ«rbashkĂ«t dĂ«rguar kryeparlamentarit... Vazhdo

December 11, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on PartitĂ« shqiptare nĂ« Malin e Zi deponojnĂ« versionin e Kodit zgjedhor
Tags: , , , , ,

Krivokapiq: Kisha në Rumi fyen të tre besimet
Ulqin, 17 shtator – Kryeparlamentari malazias, Ranko Krivokapiq, lider i PartisĂ« Socialdemokratike, partnere e koalicionit qeverisĂ«s, paralajmĂ«ron se pasi Mali i Zi tĂ« marrĂ« statusin e kandidatit tĂ« asocimit nĂ« Bashkimin Evropian, do tĂ« hapĂ« nĂ« qeveri mospĂ«rfilljen e vendimit tĂ« gjyqit pĂ«r rrĂ«nimin e kishĂ«s nĂ« majen e malit tĂ« RumisĂ«. “Kisha e metaltĂ«, tĂ« cilĂ«n e ka ndĂ«rtuar Kisha Ortodokse Serbe (KOS), Ă«shtĂ« njĂ«ri ndĂ«r provokimet politike, e cila tmerrsisht fyen e godet tĂ« tre besimet, tĂ« cilĂ«t nuk... Vazhdo
Krivokapiq: Nuk mund të pritet gjatë për shkëmbimin e ambasadorëve me Prishtinën
Kryetari i Kuvendit Ranko Krivokapiq konsideron se kontesti para GjykatĂ«s NdĂ«rkombĂ«tare tĂ« DrejtĂ«sisĂ« nĂ« HagĂ« Ă«shtĂ« çështje e SerbisĂ« dhe KosovĂ«s, dhe se Mali i Zi “nuk mund tĂ« presĂ« tepĂ«r gjatĂ«” qĂ« tĂ« bĂ«het shkĂ«mbimi i ambasadorĂ«ve me PrishtinĂ«n. “Ne kemi dinamikĂ«n tonĂ« e cila filloi nĂ« tetor tĂ« vitit tĂ« kaluar me njohjen e KosovĂ«s”, ka konstatuar Krivokapiq, duke theksuar se Mali i Zi duhet tĂ« mbrojĂ« para sĂ« gjithash interesat e tij nacionale. “Ne duhet tĂ« respektojmĂ« vendimet... Vazhdo

December 31, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Krivokapiq: Nuk mund tĂ« pritet gjatĂ« pĂ«r shkĂ«mbimin e ambasadorĂ«ve me PrishtinĂ«n
Tags: , , ,

Ranko Krivokapiq: Mali i Zi dhe Kosova së shpejti marrëdhëniet diplomatike
Mali i Zi dhe Kosova sĂ« shpejti marrĂ«dhĂ«niet diplomatike Kryetari i Kuvendit tĂ« Malit tĂ« Zi, Ranko Krivokapiq, deklaroi se Podgorica zyrtare e ka marrĂ« vendimin pĂ«r vendosjen e marrĂ«dhĂ«nieve diplomatike me PrishtinĂ«n, por nuk ka saktĂ«suar se kur do tĂ« ndodhĂ«. “Fjala Ă«shtĂ« pĂ«r shtet fqinj dhe ai gjithsesi Ă«shtĂ« nĂ« mesin e prioriteteve tona”, ka thĂ«nĂ« Krivokapiq. Ai tha se nuk ka asnjĂ« presion pĂ«r njĂ« vendim tĂ« tillĂ«, i cili ka tĂ« bĂ«jĂ« me “kapacitetet teknike dhe finansiare” tĂ« ministrisĂ« sĂ« Jashtme... Vazhdo

November 26, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Ranko Krivokapiq: Mali i Zi dhe Kosova sĂ« shpejti marrĂ«dhĂ«niet diplomatike
Tags:

Diskutohet për përfaqësimin politik të pakicave
Parlamenti i Malit tĂ« Zi dhe projekti pĂ«r marrĂ«dhĂ«nie etnike organizuan dje nĂ« podgoricĂ« tryezĂ«n e rrumbullakĂ«t. PodgoricĂ« – PĂ«rfaqĂ«simi politik i pakicave nĂ« Mal tĂ« Zi ishte temĂ« e tryezĂ«s sĂ« rrumbullakĂ«t e cila u mbajt dje nĂ« PodgoricĂ« nĂ« organizim tĂ« Parlamentit tĂ« Malit tĂ« Zi dhe Projektit pĂ«r MarrĂ«dhĂ«nie Etnike (PER). NĂ« tryezĂ« u diskutua pĂ«r statusin e pĂ«rfaqĂ«simit politik tĂ« pakicave nĂ« Mal tĂ« Zi, çështjet pĂ«r tĂ« cilat eksziston papajtueshmĂ«ri, zgjidhjet qĂ« parashikohen nĂ« Ligjin pĂ«r... Vazhdo

November 17, 2008  :: Politika :: Comments Off on Diskutohet pĂ«r pĂ«rfaqĂ«simin politik tĂ« pakicave
Tags: , , ,

Mali i Zi nuk do të organizojë referendum për njohjen e Kosovës
Kryetari i Parlamentit tĂ« Malit tĂ« Zi, Ranko Krivokapiq ka deklaruar se pushteti malazez nuk do tĂ« pranojĂ« organizimin e referendumit pĂ«r njohjen e pavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s. “Nuk ka rast nĂ« botĂ« qĂ« dikush pĂ«r shkak tĂ« politikĂ«s sĂ« jashtme dhe çështjeve tĂ« shtetit tjetĂ«r, tĂ« ketĂ« kĂ«rkuar organizimin e referendumit nĂ« shtetin e vet, siç kĂ«rkojnĂ« tani partitĂ« opozitare nĂ« Mal tĂ« Zi”, ka deklaruar Krivokapiq pĂ«r njĂ« tĂ« pĂ«rditshme tĂ« PodgoricĂ«s. Duke komentuar njĂ« deklaratĂ« tĂ« mitropolitit tĂ«... Vazhdo

October 21, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi nuk do tĂ« organizojĂ« referendum pĂ«r njohjen e KosovĂ«s
Tags: ,

Mali i Zi përgatitet ta njohë Kosovën
DeputetĂ«t e koalicionit qeverisĂ«s i kanĂ« dĂ«rguar kryetarit tĂ« parlamentit Ranko Krivokapiq njĂ« rezolutĂ« pĂ«r domosdoshmĂ«rinĂ« e pĂ«rshpejtimit tĂ« procesit tĂ« integrimit tĂ« Malit tĂ« Zi nĂ« strukturat evropiane dhe euroatlantike. Por, sipas radios sĂ« PodgoricĂ«s, Radio Antena M, thelbi i kĂ«saj rezolute paraqet hyrje nĂ« diskutimin parlamentar pĂ«r njohjen e KosovĂ«s, çështje kjo qĂ« nĂ« mĂ«nyrĂ« implicite pĂ«rcaktohet se pjesĂ« e pandashme e procesit tĂ« integrimit. NĂ« pikĂ«n e tretĂ« tĂ« rezolutĂ«s, theksohet gatishmĂ«ria... Vazhdo

September 16, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi pĂ«rgatitet ta njohĂ« KosovĂ«n
Tags: , ,