Rastish

Ndihmoni fëmijët me aftësi të kufizuara në Anë të Malit!
NDIHMONI FËMIJËT ME AFTËSI TË KUFIZUARA! Duan tĂ« ndihen tĂ« barabartĂ« si tĂ« gjithĂ« fĂ«mijĂ«t e tjerĂ«, ndonĂ«se shoqĂ«ria i trajton si tĂ« ndryshĂ«m. Duan tĂ« kĂ«dojnĂ«, tĂ« kĂ«rcejnĂ«, tĂ« vizatojnĂ« dhe bĂ«jnĂ« cdo gjĂ« qĂ« mund t`i argĂ«tojĂ«, por ajo çka duan mĂ« shumĂ« Ă«shte vemendja ndaj tyre! BĂ«het fjal pĂ«r FËMIJËT ME AFTËSI TË KUFIZUARA, pranĂ« qendrĂ«s OJQ ,,YLBER SHPRESE” nĂ« KatĂ«rkollĂ«. Kjo qendĂ«r Ă«shtĂ« hapur para pakĂ« kohĂ«sh me iniciativĂ«n e z. Indira Zaga dhe pĂ«r momentin vepron si OJQ, me njĂ«... Vazhdo
Promovimi i librit: Arsimi shqip në Anë të Malit 1945-198
MbrĂ«mĂ« nĂ« lokalet e shkolles fillore “Bedri Elezaga” nĂ« KaterkollĂ« u bĂ« promovimi i librit tĂ« zonjes Syme Kokaj.Libri titullohet “Arsimi shqip nĂ« AnĂ« tĂ« Malit 1945-1985”.Libri pĂ«rmban 500 faqe dhe nĂ« tĂ« shtjellohet historia e arsimit dhe e tĂ« arsimuarve tĂ« kĂ«saj treve.Libri pĂ«rmban poashtu edhe fotografi dhe ngjarje tĂ« ndryshme qĂ« e bĂ«jnĂ« edhe mĂ« interesant pĂ«r lexuesin. NĂ« kĂ«tĂ« liber nuk pĂ«rfshihen vetem individ por edhe familjaret e tyre,sepse nĂ« fund tĂ« fundit historia ndĂ«rtohet... Vazhdo
Intervista e avokatit z. Sabri Sam Gjoni ne Alba Life TV – Video
Sabri Sam Gjoni,Ă«shtĂ« avokat ku jeta e njĂ« intelektuali shqiptar nga Ulqini nĂ« SHBA, konkretisht e njĂ« avokati asht shumĂ« e vĂ«shtir. Sa ashtĂ« gjetur intelektuali shqiptarĂ« nga Ulqini qĂ« ashtĂ« larguar nga vendlindja e tijĂ« na tregon nĂ« IntervistĂ«. Sabri Sam Gjoni shprehet nĂ« intervistĂ« pĂ«r Alba Life TV : Jeta e intelektualit shqiptar nĂ« SHBA Ă«shtĂ« shumĂ« e vĂ«shtirĂ« sepse duhet tĂ« integrohesh si nĂ« jetĂ«n ekonomike, ashtu edhe nĂ« jetĂ«n politike. Gjithashtu duhet t’i pĂ«rshtatesh edhe shkollimit sepse ai ka njĂ«... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin RTCG – Otvoreno – Video
Tenderi i ri deri nĂ« fund tĂ« prillit?! Komisioni i tenderit ka vlerĂ«suar se janĂ« krijuar kushtet qĂ« tenderi tĂ« shpallet i pasuksesshĂ«m dhe pĂ«r shkak tĂ« rĂ«ndĂ«sisĂ« sĂ« realizimit të projektit tĂ« Valdanosit, si pĂ«r qeverisjen lokale ashtu edhe pĂ«r tĂ«rë Malin e Zi, i ka rekomanduar KĂ«shillit tĂ« Privatizimit tĂ« shpallĂ« tenderin e ri deri nĂ« fund tĂ« prillit tĂ« kĂ«tij viti. Komisioni i tenderit per realizimin e projektit te valorizimit turistik te Valdanosit ka shpallur te pasuksesshem tenderin per dhenien... Vazhdo
Këshilli Nacional Shqiptar në Mal të Zi  shënoi ditën e mësuesit
KĂ«shilli nacional i shqiptarĂ«ve shĂ«noi mbrĂ«mĂ« nĂ« Ulqin 7 marsin – DitĂ«n e mĂ«suesit, 125 vjetorin e hapjes sĂ« shkollĂ«s sĂ« parĂ« shqip. 7 Marsi-Dita e MĂ«suesit Ă«shtĂ« njĂ« datĂ« e shĂ«nuar kombĂ«tare e cila ka filluar tĂ« kujtohet edhe ndĂ«r shqiptarĂ«t nĂ« Malin e Zi. Kjo datĂ« Ă«shtĂ« festĂ« qĂ« shĂ«rben pĂ«r tĂ« vlerĂ«suar traditat mĂ« tĂ« mira tĂ« shkollĂ«s kombĂ«tare shqipe, figurĂ«s sĂ« nderuar tĂ« mĂ«suesit dhe tĂ« gjithĂ« punĂ«torĂ«ve tĂ« arsimit. U kujtuan me respekt tĂ« gjithĂ« mĂ«suesit shqiptarĂ« nĂ« Malin e Zi,... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin TV TEUTA
Emisioni mbi Valdanosin TV Teuta u majtĂ« me 18.02.2011,prandaj vtĂ«m deshtĂ«m tĂ« shikom argumentet. Gjiri i Valdanosit Ă«shtĂ« pasuri nacionale. Ne Vitin 1968. Ă«shtĂ« shpallur PĂ«rmendore e natyrĂ«s, kurse me Ligjin pĂ«r ullirin kjo ullishtĂ«, me 18 mijĂ« rrĂ«njĂ« ulliri, me lashtĂ«si mesatare rreth 800 vitesh, Ă«shtĂ« nĂ«n mbrojtjen e veçantĂ« te shtetit. UjĂ«rat e gjirit tĂ« Valdanosit janĂ« zonĂ« arkeologjike e pa hulumtuar. Ju dĂ«shirojm shikim tĂ« kĂ«nshem. http://valdanos.me/plugins/content/jw_allvideos/includes/download.php?file=images/stories/video/tv_teuta_valdanos.flv  Vazhdo
Urimi juaj pĂ«r 7 Marsin – DitĂ«n e MĂ«suesit
Dita e MĂ«suesit Ă«shtĂ« simbolika e pĂ«rpjekjeve tĂ« vazhdueshme plot sakrifica pĂ«r ta pasur atĂ« qĂ« na takon dhe pĂ«r ta ruajtur pĂ«rjetĂ«sisht shkollĂ«n shqipe nĂ« Ulqin dhe rethinĂ«, e cila pati njĂ« rrugĂ«tim tĂ« vĂ«shtirĂ« dhe tĂ« gjatĂ«. “Kjo datĂ« shĂ«non njĂ« ditĂ« tĂ« veçantĂ« dhe tĂ« rĂ«ndĂ«sishme pĂ«r popullin tonĂ« e qĂ« na bĂ«n tĂ« kujtojmĂ« shumĂ« viktima dhe tĂ« na shĂ«rbejĂ« pĂ«r tĂ« na nxitur e motivuar pĂ«r punĂ« gjithnjĂ« mĂ« tĂ« mirĂ« e pĂ«r pĂ«rgjegjĂ«si mĂ« tĂ« mĂ«dha ndaj atyre me tĂ« cilĂ«t punojmĂ« – nxĂ«nĂ«sve,... Vazhdo
Hollaj: Tekst i mbushur me vrer dhe mllef
Reagim ne tekstin “ Aleanca e Re dhe e vĂ«rteta e saj” Teksti i javĂ«s sĂ« kaluar kishte tĂ« bĂ«nte me gjithçka, pĂ«rveçse jo me tĂ« vĂ«rtetĂ«n e AleancĂ«s sĂ« Re dhe tĂ« njerĂ«zve qĂ« identifikohen me tĂ«. Ai tekst i mbushur me vrer dhe mllef ndaj meje –dhe kjo jo pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ«, nuk vjen si rezultat i ndonjĂ« analize tĂ« elektoratit, por si rezultat i inateve personale qĂ« njerĂ«z tĂ« caktuar mund të kenĂ« ndaj meje. Interesant Ă«shtĂ« fakti se si kĂ«ta njerĂ«z mendojnĂ« dhe besojnĂ« se emri “Aleanca e Re”... Vazhdo
Katërkolla, në mëshirën e fatit
KatĂ«rkolla Ă«shtĂ« qendra e AnĂ«s sĂ« Malit, zonĂ« ku gravitojnĂ« rreth 14 fshatra, me njĂ« popullsi prej rreth shtatĂ« mijĂ« banorĂ«sh. Ajo Ă«shtĂ« qendra e parĂ« me tĂ« cilĂ«t takohen kalimtarĂ«t dhe turistĂ«t qĂ« vijnĂ« nga ShqipĂ«ria apo nĂ«pĂ«rmjet saj, pĂ«r tĂ« vijuar mĂ« pas pĂ«r Ulqin apo Tivar. Punimet pĂ«r rregullimin e qendrĂ«s sĂ« KatĂ«rkollĂ«s kanĂ« filluar nĂ« vitin 2006, por janĂ« ndĂ«rprerĂ«, siç thuhet zyrtarisht, pĂ«r shkak tĂ« moszgjidhjes sĂ« problemeve pronĂ«sore. Edhe pse gati çdo vit parashikohet me buxhetin e... Vazhdo
Gjendje e rëndë ekzistenciale të ish-punëtorëve kosovarë,shtetas të Malit të Zi
TĂ« kujt jemi ne ish-punĂ«torĂ«t e kosovĂ«s? Shkruan:Ibrahim Berjashi/ korrespondent I Rilindjes, Ulqin NĂ« Ulqin, por edhe nĂ« qendrat tjera nĂ« Malin e Zi,shtetas tĂ« kĂ«tij vendi,Ă«shtĂ« njĂ« numĂ«r tĂ« konsiderueshĂ«m ish- punonjĂ«s tĂ« ndĂ«rmarrjeve dhe institucioneve tĂ« KosovĂ«s, tĂ« cilĂ«t nĂ« fund tĂ« viteve 80-tĂ« e kur KosovĂ«n e okupoi regjimi vrastar I Millosheviqit,kanĂ« mbetur nĂ« rrugĂ« tĂ« madhe, pa punĂ« pa tĂ« ardhura,pa ekzistencĂ«. NjĂ« numĂ«r I tyre ka arritur tĂ« punĂ«sohet nĂ«pĂ«r shkolla,administrata lokale, apo... Vazhdo

Page 13 of 17« First...1112131415...Last »