Regjistrimi i popullsisë

Shqiptarët të diskriminuar në procesin e regjistrimit në Mal të Zi
Ulqin, 29 mars – Është e papranueshme dhe në kundërshtim me Kushtetutën dhe aktet ndërkombëtare që pyetësori dhe materialet e tjera për regjistrimin e popullsisë në Malin e Zi , për pjesëtarët e popullit shqiptar, të mos jenë në gjuhën shqipe, sikurse ka qenë në regjistrimet e mëparshme. Për ne shqiptarët një veprim i tillë diskriminues e antikushtetutes është i papranueshëm,- shprehet Këshilli Nacional i Shqiptarëve. Kryetari i KNSH, Tahir Tahiri deklaroi ditën e martë për KosovaLive se “kërkojmë... Vazhdo
Përjashtimi i diasporës shqiptare nga regjistrimi i popullsisë në Mal të Zi, akt i papranueshëm
Vendimi i fundit i Entit të Statistikës në Mal të Zi,lidhur me regjistrimin e popullsisë, i cili do të mbahet me 1 deri me 15 prill të këtij viti, thotë që “të gjithë ata që jetojnë me gjatë se një vit jashtë Malit të Zi,nuk do t’ju shënohet kombësia,feja dhe gjuha amtare…”. Pra,me këte vendim, pjesëtarëve të diasporës,në rend të parë  iu mohohet e drejta e deklarimit të përkatësisë së tyre kombëtare dhe gjuhësore. Qëllimi kryesor i regjistrimit të popullsisë, sidomos për ne shqiptarët,... Vazhdo

March 28, 2011  :: Opinione :: Komente (13)
Tags: ,

Apel për deklarim të përkatësisë nacionale dhe asaj gjuhësore
Në regjistrimin e popullsisë i cili do të realizohet muajin e ardhshëm, pikërisht nga data 1-15 prill të këtij viti, më vlerë të veçantë janë deklarimi i qytetarëve sipas përkatësisë nacionale dhe asaj gjuhësore. Duke marrë parasysh së në të kaluarën të dhënat e tilla kanë qenë të ndryshme, rol të rëndësishëm luajnë regjistruesit, pra personat që do të merren me evidentimin e të dhënave në fletet regjistruese, shpresojmë së ata do të punojnë më ndërgjegje, duke prezantuar të dhëna reale. Duke... Vazhdo

March 24, 2011  :: Opinione :: Comments Off on Apel për deklarim të përkatësisë nacionale dhe asaj gjuhësore
Tags: , , , , , , , , ,

Regjistrimi i popullsisë në Malin e Zi, në muajin prill
Podgoricë, 8 janar – Regjistrimi i banorëve, i shtëpive dhe banesave në Mal të Zi do të zhvillohet prej 1 deri me 15 prill të këtij viti, dhe qytetarët do të deklarohen edhe mbi përkatësinë e tyre kombëtare, përkatësisht etnike, ka konfirmuar të enjten Enti i Statistikës – Monstat, i cili e përgatit edhe e organizon këtë proces shoqëror. Qytetarët do të deklarohen mbi të dhënat personale, nënshtetësinë, fenë si dhe për gjuhen amëtare, është definuar me ligjin e regjistrimit. Ky është regjistrimi... Vazhdo