Regjistrimi në Mal të Zi

Regjistrimi: Malazezë 45%,serbë afër 29%,shqiptar bie në 4.91%
Në mal të Zi 44,98% të banorëve janë deklaruar si malazezë , kurse 28.73% serbë . Këto janë rezultatet zyrtare të regjistrimit të popullsisë kur është fjala për përkatsëinë nacionale. Në konferencën e sotme për gazetarët Enti për Statistik – MONSTAT, u kumtua se 42.88 për qind të banorëve flasin gjuhën serbe, kuse 36.97 për qind atë malazeze. Krahasuar me regjistrimin e vitit 2003 numri i banorëve të deklaruar si malazezë është rritur rreth 2 për qind, kurse numri i atyre që janë deklaruar si serbë... Vazhdo
Shqiptarët e Plavës të shqetësuar nga “regjistrimi elektronik”
Ulqin, 26 mars – Shqiptarët e krahinës së Plavës dhe të Gucisë, duke e ditur politizimin e skajshëm të luftës se kush do të dalë numerikisht më shumë mes malazezëve dhe serbëve, frikësohen se përpunuesit elektronik të Entit Statistikor të Malit të Zi – MONSTAT mund të manipulohen edhe të zvogëlohet numri i shqiptarëve në Mal të Zi, e posaçërisht në këtë mjedis, raporton KosovaLive. Kështu u konstatua në tribunën me qytetarët të mbrëmjes së të premtes, të organizuar në Plavë nga Këshilli... Vazhdo
Dilemat e regjistrimit të popullsisë në Mal të Zi
Diskursi sociopolitik Nga data 1-15 prill të këtij viti në Mal të Zi do të mbahet regjistrimi i banorëve, i shtëpive dhe banesave ku qytetarët do të deklarohen edhe mbi përkatësinë e tyre kombëtare, përkatësisht etnike, ka konfirmuar Enti i Statistikës – Monstat, i cili e përgatit edhe e organizon këtë proces shoqëror. Qytetarët do të deklarohen mbi të dhënat personale, nënshtetësinë, fenë si dhe për gjuhen amëtare, është definuar me ligjin e regjistrimit i cili është i pari në shtetin e pavarur të... Vazhdo
Regjistrimi i popullsisë në muajin prill
Regjistrimi i banorëve, i shtëpive dhe banesave në Mal të Zi do të realizohet prej 1deri me 15 prill kurse banorët do të deklarohen edhe për përkatësinë kombëtare , respektivisht atë etnike. Banorët do të deklarohen për të dhënat personale , nënshtetësinë , fenë si dhe për gjuhen amëtare , parashihet me ligjin për regjistrim. Këtë regjistrim përgatit dhe e organizon Enti për statistikë. Rezultatet e para të regjistrimit , në lagje , në njësitë e vetëqeverisjes lokale dhe për territorin e Malit të Zi... Vazhdo

January 7, 2011  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Regjistrimi i popullsisë në muajin prill
Tags:

Regjistrimi në Mal të Zi: sipas përkatësisë etnike, apo nacionale
Podgoricë, 28 gusht – Ligji mbi regjistrimin e popullsisë, i cili parashihet të realizohet vitin e ardhshëm, po shkakton kundërshtime të dukshme në radhët e partive politike, edhe pse më herët bashkërisht e kanë miratuar në Parlamentin malazias, njofton KosovaLive. Kjo vërehet konkretisht mes deputetëve të Partisë Demokratike të Socialistëve (PDS) në pozitë dhe kolegëve të tyre nga Partia Popullore Socialiste (PPS) në opozitë. Në Ligjin e miratuar nga këto dy parti, në dispozitën e parë të identitetit... Vazhdo

August 30, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Regjistrimi në Mal të Zi: sipas përkatësisë etnike, apo nacionale
Tags: