Rifat Fejziq

Inaugurimi i Medresesë në Milesh
Në emër të Zotit një, mëshiruesit, mëshirëbërësit Javën e shkuar në Milesh, afër Tuzit, (në ftesa është thënë në Podgoricë!), është inauguruar Medreseja, si shkollë e mesme fetare, kuptohet për nxënës të besimit islam. Ky autor, me gjithë ftesën që ka patur, për shkak të obligimeve të marra më parë për atë ditë, nuk ka qenë në këtë manifestim dhe nuk mund të merret me anën organizative të tij. Nga ana tjetër, duke qenë njëri prej liderëve politikë shqiptarë, ai nuk ka të drejtë kushtetuese,... Vazhdo

December 15, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Inaugurimi i Medresesë në Milesh
Tags: , , , ,

Përmirësohet padrejtësia e Ulqinit
Në prani të autoriteteve më të larta fetare, përfaqësuesve të pushtetit lokal dhe republican, kreu i Komunës së Ulqinit, Gëzim Hajdinaga dhe Reisi i Bashkësisë Islame të Malit të Zi, Rifat Fejziq vendosën të enjten gurthemelin për rindërtimin e Xhamisë së Detarëve, e cila u rrënua para 77 vjetësh nga autoritetet e atëhershme shtetërore malazeze. Avdo Gorana, kryetar i Bashkësisë Islame të Ulqinit, në fjalën e tij përshëndetëse tha se fillimi i rindërtimit të Xhamisë së Detarëve, e cila sipas gojëdhënës... Vazhdo