riza rexha

Ana Malit: Arsimimi i popullsisë
Foto nga Arkivi i Haxhi Zenelit Foto - ARB Arhiva nga Dino Zeneli Në vitin shkollor 1958/59 shkollën fillore me tetë klasë e kryen nxënësja Rrukije Lika, e cila në vitin shkollor 1964/65 bëhet mësuesja e parë vendase në shkollë. Prej dhjetorit të vitit 1961, shkolla mban emrin e dëshmorit Bedri Elezaga nga Ulqini, Në vitin 1962/63 është çelur shkolla fillore në Shtodër, me 4 klasë, 71 nxënës, mësuesit: Halit Avdiqi dhe Hasan Salaj. Në vitin 1964. në shkollë formohet organi i parë vetëqeverisës Këshilli... Vazhdo
Anamalasit janë njerëz mësimdashës – Foto
Foto nga Arkivi i Haxhi Zenelit Personalitete të klerit Foto nga Arkivi i Haxhi Zenelit Nga kjo trevë në rrjedhë të moteve kanë dalë edhe klerikë të dalluar me emër të mirë si: dom Simon Filipaj, përkthyes i Biblës integrale në shqipen standarde, shkëlqesia e tij imzot Rrok Mirëdita, kryetar i Konferencës Ipeshkëvnore të Kishës Katolike të Shqipërisë, ipeshkëv i Tiranës dhe i Durrësit, Idriz Demiraj, ishkryetar i Bashkësisë islame të Malit të Zi dhe, Rasim Llolla. sheh bektashian. Kryeimami i Bashkësisë... Vazhdo
Rikthimi i Cafo Begut në Ulqin
U PËRURUA LIBRI “CAFO BEG ULQINI – JETA DHE VEPRIMTARIA POLITIKE” I AUTORIT FAHRI BUÇINCA Redaktori i librit Dr. Nail Draga tha se botimi i ketij libri deshmon ne menyre bindese se Cafo Begu eshte pjese e pandare e Ulqinit dhe si i tille do te jete perhere. “Ky botim ne njefare menyre paraqet nje dosje per ceshtje deri tani te njohura pak ose aspak per mjedisin tone”, tha ai. Te henen ne Qendren e Kultures ne Ulqin u perurua monografia “Cafo Beg Ulqini – Jeta dhe veprimtaria politike” i autorit Fahri Bucinca.... Vazhdo

July 16, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Rikthimi i Cafo Begut në Ulqin
Tags: , , , ,

Veprimtari përkujtimore, 10 – vjetori i vdekjes së dom Simon Filipajt
Dekada e dëshmisë së Filipajt Viti i tanishëm në të cilin po zhvillohet kjo veprimtari përkujtimore, 10 – vjetori i vdekjes së dom Simon Filipajt, ka një koincidencë të rastit, sepse përkon me 15 – vjetorin e botimit të Biblës në shqip, vepër kjo e cila na bëri ta përkujtojmë dekadën e vdekjes së përkthyesit dhe veprën e tij jetësore Biblën. Një dekadë pa Filipajn, sikur është tepër pak për të njohur vlerat e rralla si përkthyes dhe veprën e tij madhore Biblën. Por, në anën tjetër, këto... Vazhdo
Fuqitë e Mëdha përgatiten për demonstrim detar
ULQINI NË VITET E LIDHJES SHQIPTARE TË PRIZRENIT 1878-1881 (25) Fuqitë e Mëdha përgatiten për demonstrim detarFuqitë e Mëdha përgatiten për demonstrim detar Austro-Hungaria parimisht pajtohej me propozimin që të merrte pjesë në një demonstrim të këtillë të flotës së bashkuar në dobi të Malit të Zi dhe propozoi që çdonjëra nga Fuqitë e Mëdha të marrë pjesë me nga dy anije. Ajo propozoi gjithashtu që do të ishte me vend që Mali i Zi të thirrej që me ushtri ta okuponte Ulqinin. Austro-Hungaria e përkrahu... Vazhdo
Mbrojtja e Ulqinit, luftë për të gjithë popullin shqiptar
Ulqini në vitet e Lidhjes shqiptare të Prizrenit 1878-1881 (18) Përgatitjet për mbrojtjen e Ulqinit shkaktuan shqetësim në Cetinë. Ministri i Punëve të Jashtme i Malit të Zi, Stanko Radonjiqi, i shkruante konsullit francez, Sent Kantenit, më 4 korrik 1880, se kishte frikë që me Ulqinin mos po përsëritej “skandali i Plavës dhe i Tuzit”. Në kohën e ngjarjeve rreth Ulqinit, Komiteti i Lidhjes së Shkodrës ishte mjaft i organizuar dhe i fortë. Ai e mori drejtpërdrejt në dorë mbrojtjen e qytetit dhe rrethinave të... Vazhdo
Informim zyrtar për punën dy  vjeçare te komunes te Ulqinit nga Kryetari Gëzim Hajdinaga
Të nderuar qytetarë, Përfaqësues të medijave, Zonja dhe zotërinj, Është nder, përgjegjësi dhe kënaqësi që në emër të ekzekutivit vij sot para jush për të bërë këtë informim zyrtar për punën tonë dy  vjeçare. Para dy vitesh me dëshirën e shumicës së qytetarëve të Ulqinit në zgjedhjet e lira dhe demokratike mua dhe stafit tim na u besua  menaxhimi i komunës. Në rradhë të parë ky ishte një nder i madh  që na bëhej e kjo na jepte forcë për angazhim dhe përkushtim të palëkundur, për t’u ... Vazhdo