Roderik Mur

Dinosha kërkon ligjësimin e mandateve të garantuara
Podgoricë – Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave, Ferhat Dinosha, priti të premten Ambasadorin e SHBA-së në Podgoricë, Roderik Mur. Në deklaratën për shtyp të lëshuar nga kjo ministri thuhet se gjatë bisedës së ngrohtë dhe të përzemërt u bë fjalë për aktivitetet dhe fushëveprimin e punës së Ministrisë së të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, si dhe për bashkëpunimin gjithnjë e më të mirë në mes SHBA-së dhe Malit të Zi në rrugën drejt integrimeve euro-atlantike “Si detyrë prioritare... Vazhdo

August 3, 2009  :: Politika :: Comments Off on Dinosha kërkon ligjësimin e mandateve të garantuara
Tags: , ,

Susret Dinoša – Mur: Vratiti rezervisane mandate manjinama
Ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša i ambasador Sjedinjenih Ameri?kih Država u Podgorici Roderik Mur danas su razgovarali o aktivnostima i djelokrugu rada Ministarstva za ljudska i manjinska prava, kao i sve boljoj saradnji izme?u SAD-a i Crne Gore na putu ka evroatlantskim integracijama. Kao prioritetan programski zadatak u svom angažmanu ministar Dinoša je istakao definisanje mehanizma politi?kog predstavljanja manjina u Skupštini Crne Gore. Kao optimalno rješenje ministar Dinoša je istakao vra?anje rješenja iz... Vazhdo

August 3, 2009  :: news :: Comments Off on Susret Dinoša – Mur: Vratiti rezervisane mandate manjinama
Tags: ,

Ambasada e SHBA-së filloi përpunimin e kërkesave për dhënien e vizave
Ambasadori amerikan në Mal të Zi, Roderik Mur, dhe ministri i Punëve të Jashtme të Malit të Zi, Millan Roqen, shpallën të martën zyrtarisht fillimin e përpunimit të kërkesave për dhënien e vizave amerikane në ceremoninë solemne në Ambasadën e SHBA-së në Podgoricë. Solemniteti ka shënuar fillimin e procesuimit të kërkesave për vizën amerikane në Mal të Zi, për herë të parë në historinë e tij. Pas hapjes së mjediseve për realizimin e intervistave për vizë në kuadër të seksionit të ri konsullor të... Vazhdo

August 2, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ambasada e SHBA-së filloi përpunimin e kërkesave për dhënien e vizave
Tags: , , ,

Univerzalnost ljudskih prava
Autorski tekst ameri?kog ambasadora u podgorici Roderika Mura Svi ljudi ro?enjem sti?u ljudska prava i osnovne slobode zajam?ene Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima. Tokom nedjelje ljudskih prava (10-15. decembar), narod Sjedinjenih Država ?e se u obilježavanju Univerzalne deklaracije pridružiti muškarcima i ženama svih kultura i uvjerenja, svih rasa i religija, u velikim i malim, razvijenim i državama u razvoju. Tokom šezdeset godina od usvajanja Deklaracije 10. 12. 1948. godine prava u njoj nabrojana zna?ajno su unaprije?ena... Vazhdo

December 10, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Univerzalnost ljudskih prava
Tags: , ,

Gordana ?urovi? razgovarala sa ambasadorom Roderikom Murom
Potpredsjednik Vlade prof. dr Gordana ?urovi? razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Ameri?kih Država u Crnoj Gori, Roderikom Murom. Potpredsjednica ?urovi? informisala je gosta o nedavno održanim pregovorima sa predstavnicima SAD-a o pristupanju Crne Gore Svjetskoj trgovinskoj organizaciji u Ženevi, gdje je prezentiran aplikacioni paket za pristupanje STO, koji predstavlja crnogorski Akcioni plan obaveza za završetak procesa pristupanja shodno zahtijevima SAD i ostalih država ?lanica STO, posebno za oblast finalnog uskladjivanja... Vazhdo

December 5, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Gordana ?urovi? razgovarala sa ambasadorom Roderikom Murom
Tags: , ,

Ameri?ki ambasador,Roderik Mur o situaciji u našoj zemlji
Korupcija je problem za Crnu Goru On smatra da je dobro za Crnu Goru da teži bliskim vezama sa NATO, ali da je najvažnije šta o tome misle gra?ani Sjedinjene Ameri?ke Države vjeruju da je Crna Gora kredibilan kandidat za mnogo bližu saradnju sa NATO i realno potencijalni ?lan Alijanse kada ispuni uslove, kazao je ameri?ki ambasador u Podgorici, Roderik Mur. „Nastavi?emo da radimo sa Crnom Gorom sve dok demokratski izabrana vlast bude pokazivala interes da bude dio NATO-a”, kazao je Mur agenciji MINA, navode?i da u SAD uzimaju... Vazhdo
Roderik Mur i prezanton Gordana Gjuroviq prokurorin e ministrisë së drejtësisë të SHBA-së
Hob të ndihmojë në luftën kundër korrupsionit dhe kriminalitetit të organizuar Podgoricë – Ambasadori amerikan në Mal të Zi Roderik Mur do t`ia prezantojë kryetares së Komisionit nacional për luftimin e korrupsionit dhe kriminalitetit të organizuar Gordana Gjuroviq prokurorin e Ministrisë së Drejtësisë të SHBA-së pranë Ambasadës amerikane z. Xhon Hob, njoftohet nga qarqet e Qeverisë malazeze. Ardhja e z. Hob, prokuror amerikan me përvojë i cili sipas paralajmërimeve do të duhej të ndihmonte në përpjekjet... Vazhdo

August 18, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Roderik Mur i prezanton Gordana Gjuroviq prokurorin e ministrisë së drejtësisë të SHBA-së
Tags: , ,

Ameri?ki ambasador u Crnoj Gori Roderik Mur ponovo indirektno sugerisao Crnoj Gori da prizna nezavisnost Prištine
Crna Gora sama donosi odluku o Kosovu Ameri?ki ambasador u Podgorici Roderik Mur kazao je ju?e da se nada da ?e Crna Gora prilikom donošenja odluke o priznavanju nezavisnosti Kosova uzeti u obzir ?injenicu da je samostalnost Prištine priznalo ogromna ve?ina ?lanica Evropske unije i NATO i priznao da se Podgorica po tom pitanju nalazi u delikatnoj poziciji. On je istakao ”da se nada da ?e Crna Gora, kao i sve ostale zemlje u regionu, kada je u pitanju priznanje Kosova, uskladiti svoje stavove i sa evro-atlantskim partnerima”. –... Vazhdo

May 16, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ameri?ki ambasador u Crnoj Gori Roderik Mur ponovo indirektno sugerisao Crnoj Gori da prizna nezavisnost Prištine
Tags: , , , ,

Situata zgjedhore presidenciale 2008 nga Muhamet Nika
Terri nuk hiqet duke përmendur llambën Për situatën e krijuar tani në prag të zgjedhjeve presidenciale më duhet të them që kjo në masë të bukur e arsyeton daljen tonë nga ish koalicioni shqiptar. Pra ne e kemi vlerësuar me kohë se ku do të përfundojnë dhe nëse jo atëherë, tashti koalicioni medoemos do të duhej të prishet. Pikënisja A – situata – A Kandidati për kryetar të Malit të Zi në zgjedhjet presidenciale i Lëvizjes për Ndryshime z. Nebojsha Medojeviq pasi që kishte siguruar koalicion parazgjedhor... Vazhdo
Ambasadori Amerikan Roderik Mur vizitoi javën e kaluar Ulqinin
Gatishmëri për bashkëpunim të mëtejshëm Ulqin – Ambasadori amerikan në Podgoricë, Roderik Mur, vizitoi javën e kaluar Ulqin, ku u prit nga kryetari i Komunës së Ulqinit, Gëzim Hajdinaga, së bashku me kryetarin e Kuvendit të Komunës së Ulqinit, Muhamet Nika, dhe bashkëpunëtorët e tyre. Kryetari Hajdinaga e falënderoi Ambasadën dhe Qeverinë e SHBA-së për angazhimin dhe realizimin e disa projekteve në Ulqin dhe në trevat e tjera ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi. Ai e ka njoftuar ambasadorin Mur me perspektivën... Vazhdo

April 21, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ambasadori Amerikan Roderik Mur vizitoi javën e kaluar Ulqinin
Tags: , , , ,

Page 1 of 212