rusi

Pasi “pushtuan” bregdetin e Malit të Zi,Rusët ia mësyjnë Shqipërisë
Pasi “pushtuan” bregdetin e Malit të Zi, duke i çuar çmimet atje deri në 10 000 euro/m2, rusët shfaqin interes dhe fillojnë të mbërrijnë në Shqipëri. Si do të ndikojë ardhja e tyre në çmimet e tregut të pasurive të paluajtshme në bregdetin shqiptar? Pas interesit të evropianëve perëndimorë, si anglezët, norvegjezët apo irlandezët, në Shqipëri po duken së fundmi edhe blerësit më potencialë të tregut të pasurive të paluajtshme, rusët. Kjo është padyshim një nga të rejat më interesante për... Vazhdo

June 24, 2008  :: Rajoni / Region, Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Pasi “pushtuan” bregdetin e Malit të Zi,Rusët ia mësyjnë Shqipërisë
Tags: , , , , , , ,

Mund të bëhet Mali i Zi një tjetër Monako?
Duke gëzuar ndërkaq një bum pronësie dhe të ardhura të rritura nga turizmi, vendi po kërkon të tërheqë investimin e madh të huaj. Me bregdetin e vet spektakular dhe brendësinë e thyer malore, Mali i Zi e sidomos Ulqini ka një potencial të madh turistik. Tani që republika ka fituar pavarësinë nga bashkimi i mëparshëm shtetëror me Serbinë, disa thonë se ai mund të bëhet një tjetër Monako. Shembujt janë të shumtë, mjafton vetëm të mendosh për Greqinë, Portugalinë dhe Spanjën, për përfitimin ekonomik të... Vazhdo

February 29, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Mund të bëhet Mali i Zi një tjetër Monako?
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Monako na jugu Jadrana
Vlada veliko interesovanje za ulaganja u izgradnju turisti?kih objekata na prostoru Velike plaže u Ulcinju. Sa izuzetno lijepom obalom i planinama Crna Gora ima veoma veliki turisti?ki potencijal. Ocjene turisti?kih poslenika su da Crna Gora ima sve predispozicije Vazhdo  Vazhdo