Sabina Osmanoviq

Sabina Osmanoviqit ua dorezua titulli i „Doktoreshes se Shkencave“ në Graz
Sabina Osmanoviq eshte vetem 26 vjeçare dhe eshte doktoresha e pare femer nga Ulqini dhe trevat tjera shqipetare ne Mal te Zi. Ajo njeherit eshte doktoresha me e re momentalisht ne Mal te Zi e mbase edhe me gjere. Dr. Osmanoviq eshte nga Katërkolla  (Vlladimiri), rrethina e Ulqinit. Ka mbaruar Universitetin „Luigj Gurakuqi“ Dega Gjermanistike ne vitin 2006 me noten mesatare 9.72. Duke qene studentja me e mire e gjenerates, ka perfituar nje burse nga Ministria e Arsimit te Austrise per te vazhduar studimet pas universitare. Ne vitin... Vazhdo
Kush është Sabina Osmanoviq nga Ulqini – Video
Tekstin dua ta shkruaj në gjuhën serbo-malazeze pasi që dëshiroj ta njoftoj opinionin në tërsi për ngjarje dhe personazhe nga kultura dhe veprimtaria të popullatës tonë Shqiptare …shumica e popullatës në këto treva e njeh mirë gjuhën serbo-malazeze, ndersa oto gjuhën tonë pak, prandaj edhe shkruaj që të më kuptojnë të gjithë… Na slavnom Trgu robova ili trgu ” Servantesa”, kako ga mi sada često i nazivamo, dešava se ponešto što je i vrijedno pomena. Ja sam stalno prisutan i pažljivo gledam... Vazhdo