Šas See

Hajdinaga: Së shpejti rruga Shasit me dy traka
Në muajin shkurt autoritetet lokale të Ulqini kanë intervenuar për sanimin e gjendjes së rrugës Katërkoll – Shas, e cila është në ndërtim e sipër. Me tamponimin që është bërë dhe me shtrirjen e asfaltit me gjansi 5 metrash ose dy traka për ecjen e automjeteve, kjo rrugë tani mundëson qarkullim pa probleme të automjeteve. Banorët e kësaj ane tanimë janë të kënaqur me gjendjen e rrugës, ndërsa nga komuna njoftojnë se është kjo një zgjidhje e financimit të kësaj rruge pasi rruga për Lima në Ulqin... Vazhdo
Shoqata ORA ben thirrje për të kontribuar
Për mbarëvajtjen e të gjitha aktiviteteve të planifikuara, në kuadrin e të cilëve është edhe manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit 2009”, shoqata ORA ka nevojë edhe për kontributin tuaj. Kontributet tuaja brenda Malit te Zi mund te derdhën në xhirollogarinë e shoqatës ORA e cila është: BANKA KOMERCIALE MALAZEZE – Filiali Ulqin, nr i xhirollogarisë: 510 – 10123 – 32 Gjithashtu për bashkëatdhetaret tonë që jetojnë jashtë vendlindjes instruksionet për pagesë... Vazhdo
Sasko jezero
Šasko jezero se nalazi u Ulcinjskom polju, površine je do 5,5 km2 i dubine do 8 metara. Ovo je druga kriptodepresija u Crnoj Gori. Jezero je zna?ajno sezonsko stanište ptica selica. Turisti?ka sezona na jezeru je otvorena preko ?itave godine. U ljetnjem periodu, jezero se ne može vi?eti golim okom dok ne do?ete do njega, ali zimi, kada vode nado?u, gotovo ?itav kraj je pod jezerskom vodom. Na njegovoj obali se nalaze ruševine starog grada Sva?a (Šasa). Postoji poznata legenda o ovoj oblasti koja kaže: Jedan od prvih kraljeva koji... Vazhdo