Serbise

Roderik Mur: Dërgoni dikë në Prishtinë
Ambasadori amerikan Roderik Mur i dërgoi mesazh të tërthortë qeverisë malazeze Podgoricë – Marrëdhëniet midis Malit të Zi dhe Serbisë nuk do të duhej të çrregulloheshin nga shkëmbimi eventual i ambasadorëve ndërmjet Podgoricës dhe Prishtinës, vlerësoi ambasadori amerikan në Mal të Zi roderik Mur. “Mendoj se është krejtësisht e natyrshme që dy vende fqinje, që njihen nga njëra tjetra, siç janë Mali i Zi dhe Kosova, të shkëmbejnë ambasadorë”, tha Mur, gjë që provokoi reagimin e Partisë Popullore... Vazhdo
Partite shqiptare në Mal të Zi kritikojnë Vujanoviqin
Unioni Demokratik Shqiptar dhe Alternativa Shqiptare ne Mal te Zi kane kritikuar presidentin malazez, Filip Vujanovic pasi nuk ftoi ne Samitin e krereve te Shteteve te Evropes Juglindore, kreun kosovar, Fatmir Sejdiu.Samiti po zhvillohet ne Cetinje dhe ne te marrin pjese kreret e Shqiperise, Sllovenise,  Serbise, Kroacise, Maqedonise, Malit te Zi, Bullgarise dhe kreut te radhes ne BeH. Shkak per mungesen e fteses eshte bere fakti qe mes Podgorices dhe Prishtines nuk jane vendosur ende marredheniet diplomatike. Top Channel  Vazhdo