Serbs

Ulqin,ville albanaise mythique
La vieille ville dont la forteresse porte l’empreinte d’architecture vĂ©nitienne. Pour commencer, Ulqin est une sorte de St-Tropez albanais. De nombreux Albanais cĂ©lĂšbres et anonymes d’Albanie, Kosovo et MacĂ©doine y viennent passer leurs vacances. Mais l’on trouve Ă©galement des nombreux touristes venus de divers horizons (ex-Yougoslaves, Italiens, Allemands, Anglais, Français, AmĂ©ricains
). L’Ă©tĂ©, tous les soirs, Ulqin vibre sous la musique des chanteurs albanais venus de tous les coins albanophones... Vazhdo
Tkurrja e shqipes vazhdon
Teksti “Rrezikimi i gjuhĂ«s shqipe” ka karakter kĂ«rkimor-shkencor, i pĂ«rket fushĂ«s sĂ« studimeve sociolinguistike, por ka rĂ«ndĂ«si multidisiplinare. Libri Ă«shtĂ« rezultat i hulumtimeve sistematike, shumĂ«vjeçare, qĂ« Haxhi Shabani bĂ«ri gjatĂ« pĂ«rgatitjes sĂ« tezĂ«s sĂ« magjistraturĂ«s, tĂ« cilĂ«n e mbrojti me sukses nĂ« vitin 2006 nĂ« Universitetin e PrishtinĂ«s.Plot 452 vjet pas botimit tĂ« tĂ« ashtuquajturit “Meshari” tĂ« Dom Gjon Buzukut – pĂ«r tĂ« cilin shkencĂ«tarĂ«t supozojnĂ« se ka jetuar (vepruar)... Vazhdo
Kosovo Neighbours Wary Of Recognition
26 February 2008 Brussels _ Macedonian and Montenegrin Presidents visiting Brussels Tuesday said their countries will not begin the process of recognising Kosovo immediately. Macedonia’s Branko Crvenkovski said his country as a European Union and NATO candidate has obligations to follow the common foreign policy in both blocs, and consensus there appears to be absent as yet. He added there are other factors too. “One of them is that in defining our position towards the independence of Kosovo, we are obliged to take into account... Vazhdo

February 26, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Kosovo Neighbours Wary Of Recognition
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Për shkollat shqipe në Mal të Zi
U lejuan edhe 20% kulturĂ« nacionale Ministria e Arsimit dhe ShkencĂ«s e Malit tĂ« Zi lejoi qĂ« nĂ« shkollat me mĂ«sim nĂ« gjuhĂ«n shqipe tĂ« lejohet mĂ«simi i historisĂ«, letĂ«rsisĂ«, muzikĂ«s, artit figurativ etj. – pĂ«r 20% mĂ« shumĂ«. KĂ«tĂ« do ta pĂ«rzgjedhin arsimtarĂ«t e lĂ«ndĂ«ve nĂ« aktivet e tyre. MirĂ«po, mĂ«simdhĂ«nĂ«sit u zunĂ« gafil, ngase udhĂ«zimet ishin tĂ« pakta, mirĂ«po edhe pĂ«rvoja e hidhur nga e kaluara i stepi ata. MĂ«simdhĂ«nĂ«sit shqiptarĂ« nĂ« Mal tĂ« Zi nuk arritĂ«n ta themelojnĂ« as shoqatĂ«n e arsimtarĂ«ve.... Vazhdo

February 26, 2008  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on PĂ«r shkollat shqipe nĂ« Mal tĂ« Zi
Tags: , , , , , , , , , , ,

Bashkimi Demokratik i Shqiptarëve në Mal të Zi përgëzon popullin e Kosovës me rastin e shpalljes së pavarësisë
U korrigjua padrejtĂ«sia historike Ulqin – Bashkimi Demokratik i ShqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi e ka uruar popullin e KosovĂ«s me rastin e shpalljes sĂ« aktit historik tĂ« DeklaratĂ«s pĂ«r PavarĂ«sinĂ« e KosovĂ«s si shtet i pavarur dhe sovran. BDSH vlerĂ«son se pavarĂ«sia e shtetit tĂ« KosovĂ«s u lind nga rrugĂ«timi i stĂ«rmundimshĂ«m i popullit shqiptar tĂ« KosovĂ«s rreth njĂ« shekulli, duke u pĂ«rballur me sfidat mĂ« çnjerĂ«zore e gjenocidale tĂ« llojit bizantin nga regjimi serb. “PavarĂ«sia e KosovĂ«s Ă«shtĂ« akt historik... Vazhdo

February 25, 2008  :: Politika :: Comments Off on Bashkimi Demokratik i ShqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi pĂ«rgĂ«zon popullin e KosovĂ«s me rastin e shpalljes sĂ« pavarĂ«sisĂ«
Tags: , , , , , , , , , ,

Ulqin:Kokteji i Pavarësisë së Kosovës në hapësirat e Forcës
MbrĂ«mĂ« nĂ« hapĂ«sirat e ForcĂ«s u shenua dita e shpalljes sĂ« pavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s. NĂ« koktejin qĂ« u organizua me kĂ«tĂ« rast morrĂ«n pjesĂ« njĂ« numer i madh i tĂ« qytetarĂ«ve. NĂ« praninĂ« e disa mediave nga Mali i Zi dhe nga ShqipĂ«ria, kryetari i ForcĂ«s lexoi nje fjalim tĂ« pĂ«rgaditur me kĂ«tĂ« rast. Forca Rinore pĂ«rgaditi njĂ« tortĂ« tĂ« cilĂ«n e quajtĂ«n “Torta e pavarĂ«sisĂ«” dhe solemnisht u nda. KĂ«shtu deri nĂ« orĂ«t e vona u festua me muzikĂ«, pije dhe shoqĂ«rim. NĂ« vijim mund tĂ« lexoni edhe tekstin... Vazhdo

February 23, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ulqin:Kokteji i PavarĂ«sisĂ« sĂ« KosovĂ«s nĂ« hapĂ«sirat e ForcĂ«s
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

L’immigration albanaise en Belgique
Le 1er aoĂ»t 1956, le train transportant 700 rĂ©fugiĂ©s venus de pays communistes du sud-est de l’Europe arrive en gare de Seille, dans la province de Namur. Ces rĂ©fugiĂ©s ont fait un voyage de 72 heures et parmi eux, il y a des centaines de rĂ©fugiĂ©s originaires d’Albanie: c’est le dĂ©but de la premiĂšre vague d’immigration albanaise en Belgique. On Ă©value entre 40.000 et 50.000 le nombre d’Albanais ou de Belges d’origine albanaise en Belgique. Ils sont originaires d’Albanie, du Kosovo, de... Vazhdo

February 20, 2008  :: Bota :: Comments Off on L’immigration albanaise en Belgique
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi
Parlamenti i Malit tĂ« Zi aprovoi tĂ« enjten Ligjin pĂ«r NĂ«nshtetĂ«si, pĂ«rmes tĂ« cilit rregullohet mĂ«nyra dhe kushtet e fitimitose humbjes sĂ« saj. Ministri i PunĂ«ve tĂ« Brendshme, Jusuf Kalamperovic, gjatĂ« arsyetimit tha se ligji paraqet njĂ« produkt tĂ« zgjidhjeve kushtetuese dhe se ai s’ështĂ« diskriminues, duke theksuar se edhe pse nĂ« tĂ« ekzistojnĂ« disa kushte restriktive pĂ«r marrjen e nĂ«nshtetĂ«sisĂ«, kjo Ă«shtĂ« dukuri e zakonshme pĂ«r shtetet e vogla. Kalamperovic sqaroi se ekziston edhe mundĂ«sia e nĂ«nshtetĂ«sisĂ«... Vazhdo

February 18, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Parlamenti i Malit tĂ« Zi aprovoi tĂ« enjten Ligjin pĂ«r NĂ«nshtetĂ«si
Tags: , , , , ,

Nacionalistët serbë boshnjakë kërcënojnë për shkëputje
NjĂ« grup nacionalist serb boshnjak paralajmĂ«roi tĂ« enjten (14 shkurt) se do tĂ« shtyjĂ« qĂ« Republika Srpska (RS) tĂ« shpallĂ« pavarĂ«sinĂ« nga Bosnje dhe Herzegovina (BiH) po qe se Kosova shkĂ«putet nga Serbia. “NĂ« qoftĂ« se Kosova shpall pavarĂ«sinĂ«, ne do tĂ« kĂ«rkojmĂ« pavarĂ«si pĂ«r RepubikĂ«n Serbe po ashtu,” tha kryetari i LĂ«vizjes Serbe tĂ« Shoqatave tĂ« Pavarura (SPONA) Branislav Dukiç nĂ« njĂ« konferencĂ« shtypi nĂ« Banja Luka. NĂ« rast se ndonjĂ« ish republikĂ« jugosllave njeh deklarimin e njĂ«anshĂ«m qĂ«... Vazhdo

February 18, 2008  :: Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on NacionalistĂ«t serbĂ« boshnjakĂ« kĂ«rcĂ«nojnĂ« pĂ«r shkĂ«putje
Tags: , , , , , , , , , , ,

Pavaresia, nis njohja nderkombetare
Autoritetet nderkombetare kane nisur dje ne menyre te menjehershme levizjet e para ne mbeshtetje te pavaresise se Kosoves. Ne kryeqytetin e Irlandes, Dublin, Ministria e Puneve te Jashtme deklaroi dje pasdite zyrtarisht se “Irlanda do te njohe pavaresine e Kosoves, qe u shpall nga Parlamenti i Prishtines. TIRANA Shqiperia e pershendeti shpalljen e Kosoves shtet i pavarur. Kryeministri Sali Berisha tha se 17 shkurti “eshte dite e rilindjes se Kosoves, pas kaq shume sakrificash prej atyre qe luftuan per te mbrojtur nderin e tyre... Vazhdo

February 18, 2008  :: Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pavaresia, nis njohja nderkombetare
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Page 1 of 212