Servantesi

Servantesi i “Don Kishotit” në Ulqin – DULCINO
Nga libri KOHA E SHEGES te Naim dhe Sami Flamuri Na vjen keq që bota e mohon një të drejtë historike, atë se si ndodhi që Servantesi erdhi, apo mbërriti apo jetoi në Ulqin, në vendin që në hartat e vjetra shkruhej DULCIGNO gia deto ULCINIO citta antique nel confine dela DALMATIA… (“Dulkinjo, që i thonë Ulkinijo, qytet i lashtë në kufi me Dalmatin…”). Historia që ne dimë është kjo që po rrëfejmë shkurtimisht. Servantesi kapet rob dhe shitet pikërisht në Ulqin. Faktet që tregojnë këtë janë të... Vazhdo