Shaban Peraj

Letër e hapur kryetarëve të partive politike shqiptare në Mal të Zi
Shaban Peraj: Populli kërkon rezultate Se si më sillen vërdallë në kokë vitet e para të pluralizmit, tentativat për një jetë më të mirë, angazhimi për përgjegjësi, maturi e tolerancë që ishte për çdo lakmi në ato vite. Po, papë sot më sillen në kokë përçarjet, mostoleranca, acarimet, gjë që e bën të papërfillshëm kërkesën tonë për të kërkuar unitet, demokraci, apo realizimin e besimit të marrë nga populli pas zgjedhjeve të fundit. Kaluam 20 vjet në pluralizëm, të gjithë ishim të bindur se... Vazhdo
Shaban Peraj: Krizë shoqërore e shpirtërore
Tani për çdokend është e qartë se rrymat ideore politike i kanë lëshuar rrënjët thellë në shoqërinë tonë. Dukuritë e tilla kanë bërë njeriun tonë të ndodhet në një krizë të thellë politike krahas asaj ekonomiko-sociale, po edhe shpirtërore. Defekti jonë qedron aty se pikërisht kjo shoqëri nuk ka siguruar plotësisht sipas kohës nevojat e veta, ndaj edhe shqetësimet shoqërore janë pothuajse të papërfillshme. Krizat dhe turbullirat u përngjajnë shtrëngatave, furtunave e cikloneve dhe në shumë raste... Vazhdo

June 4, 2010  :: Opinione :: Komente (1)
Tags: , , ,

Shaban Peraj: Katrahura e radhës
Nuk ka nevojë për asfarë sensibilizimi të çështjes shqiptare këtu në Ma të Zi. Një katrahurë kombëtare rrezikon qenien tonë dhe kjo është evidente tani pas zgjedhjeve lokale, të mbajtura më 23 maj. Kjo është e vërteta jonë, ky është realiteti për momentin, dhe nëse kështu vazhdohet, e sipas tyre nuk ka arsye të mos vazhdojë, ne jemi në prag të zhdukjes, jemi në rrezik, gjë të cilën e kemi provuar edhe në kohën e monizmit. Për këtë nuk ka dyshim, alarmi është dhënë dhe ato që sadopak kanë dinjitet... Vazhdo
Shaban Peraj: Vota e bardhë
Po t’i referohemi thënies se çdo popull meriton qeverinë e vet, në rastin konkret qeverinë lokale, pasi tani mbahen zgjedhjet lokale këtu në Mal të Zi, atëherë duhet të jetë i pranishëm debati mbi rolin e individit dhe masave në histori. Po problemi është kush është masa, sa janë ata në numër si dhe a janë në “rrugën e Zotit” për t’na ofrur ndonjë avantazh duke iu referuar viteve të demokracisë. Në këto rrethana shqitarët në Mal të Zi nuk duhet t’i vëjnë fajin popullit për ata që do ti zgjedhin... Vazhdo

April 20, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Shaban Peraj: Vota e bardhë
Tags: , , ,

Nika: Nuk ka më Hamlet i cili tmerrohet për “tradhëti”
Z. Peraj e morëm haberin dhe më gëzuat që më hoqët dilemën se përse keni qenë të brengosur që Kryetari i Partisë së Prosperitetit Demokratik si “katunar” nuk mund të udhëheqë me Organizatën Turistike në Ulqin. Pas reagimit tim mësova që ju kishit problem edhe me mua (që njëherë e një kohë paskam ngritur tym ndaj familjes suaj dhe u paskam eliminuar politikisht). Gjithashtu u gëzova dhe njëkohësisht u brengosa kur kuptova se nuk ishim vetëm ne të dy që kemi nevojë si dikur për listat e “Schinder-it”…,... Vazhdo
REAGIM-Broçkullat e z. Nika
Mbase nuk më takon mua të merrem “me broçkullat” e z. Nika, se është gjallë vetë z. Sh. Peraj, por e ndjej të nevojshme të mbroj “kurorën hyjnore të familjes”, ndaj jam e detyruar të reagoj ndaj “broçkullave” të tij, e duke kërkuar ndjesë nëse dikush më keqkupton për këtë reagim. Duke lexuar reagimin e z. Nika “Sa poshtë..”, mu kujtun fjalët e një kënge popullore: “Çke me mua (kuptohet ne) e gjeçë belanë”. Nga vetë titulli më lë të kuptoj se z. Nika nuk jetuaka në realitetin ku jeton... Vazhdo
REAGIM – Sa poshtë paska rënë Shabani
Nuk e di sa ia vlen që njeriu të merret me komentimin e asaj që nuk ka kallëzues, por duke e ditur që z. Peraj tash sa vite ishte kryeredaktor i Radio Ulqinit, ç’është e vërteta partiake dhe bashkëpunëtor i jashtëm i Kohës javore, mendoj që ka ardhur koha që t’i bëj një bilanc punës së vet dhe të shikojë përse ndodhë që në opinionet e tija askush të mos reflektojë. Pra, me fjalë të tjera nuk prodhoi asnjë reagim! A thua kjo do të thotë që z. Peraj injorohet nga lexuesit dhe se ai nuk di të komunikojë... Vazhdo

November 12, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Komente (2)
Tags: ,

“E ka mizën nën kësulë”, ky !
Këto rregulla nuk i di dhe nuk i respekton z. Nika pasi që përmes votave së partisë sime në ato vite, dhe votës sime personale është bërë “kryetar partiak i Kuvendit” të Ulqinit e assesi nga “aftësitë” që ka. Aktualisht ai dhe unë ndajmë mendime të kundërta për situatën politike të krijuar kryesisht nga ai dhe askush tjetër, ndaj unë do të mbetëm thjesht gazetar, i pëlqeu apo jo kjo z. Nika. Lajmotivi për të shkruar këtë artikull është shkrimi i z. Nika një javë më parë në gazetën “Koha... Vazhdo

November 11, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Komente (2)
Tags: ,

Promovim dinjitoz: E vërteta për qytetin e vjetër të Shasit
Më datë 22 maj 2009, në Ulqin u bë promovimi i librit “Shasi i lashtë, monument i kulturës”, një libër me kumtesa të studiuesve të njohur nga arkeologjia shqiptare e ajo malazeze. Ishte ky një promovim sa i rëndësishëm aq edhe kuptimplotë për vet kohën në të cilën u publikua. Një auditor i përbërë nga intelektualë të shquar të komunitetit shqiptar, në sallën e hotelit “Mediteran” patën rastin të dëgjojnë fjalët e thëna për rëndësinë e këtij libri si një nga veprat më të mira deri më sot,... Vazhdo
Peraj: Politikë pa plan e vizion
Lajmotivi për të shkruar këtë artikull është shkrimi i z.Dinosha, një javë më parë në gazetën- Koha javore, datë 7 maj 2009, me titull “Malli më i mirë se mostra”, i cili parapëlqen përcjelljen e idesë se si duhet të formohet Klubi i deputetëve në Parlamentin e Malit të Zi dhe mbi cilat baza duhet të funksionojë Këshilli Naconal i Shqiptarëve pas zgjedhjeve të 29 marsit. Në pamje të parë duket se ideatori i një projekti të tillë shprehë dëshirë të sinqertë për të paralajmëruar politikëbërësit... Vazhdo

May 18, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Peraj: Politikë pa plan e vizion
Tags: , ,

Page 1 of 212