Shëngjergji

Luigj Shkrela aktivë në rrjetin sociale Facebook edhe në sport
Profile në Faceook kanë hapur Amir Hollaj,Genci Nimanbegu,Ferhat Dinosha,Tahir Tahiri,Luigj Shkreli,Saubih Mehmeti,Nikollë Camaj,Beqir Zati,dhe shumë deputetë, krerë komunash nga Mali i Zi dhe politikanë të tjerë tanimë kanë regjistruar profilet e tyre në rrjetin më të madh social Facebook. Në rrjetin e miqve kanë njëri tjetrin dhe persona të tjerë që s’i lidhë asgjë me politikën. Flirt, argëtim apo debat politikë, cila është arsyeja e vërtetë e regjistrimit të politikanëve shqiptarë në “Facebook”... Vazhdo
Përurimi i librit “Bojku në Anë të Malit” nga Shaqir Ismaili
Ju ftojme te merrni pjese ne perurimin e librit Bojku në Anë të Malit – Monografi e autorit Shaqir Ismaili. Perurimi do te mbahet ditën e shtunë me 17 mars 2012, ne Sallen e lokalit LAMIGA në Krythë, me fillim ne ora 19 :00 Prania juaj nderon autorin dhe organizatoret. Mirë se vini…. ! Dual nga shtypi monografia “BOJKU NË ANË TË MALIT”, të autorit Shaqir Ismaili, i cili , krahas profesionit të imamit, në vitet 70- të të shekullit të kaluar, është interesuar mbi historinë e katundit të vendlindjes,... Vazhdo
Fondacioni STUDENTI organizoj – Garat e recituesve të rinj – Ulqin 2011
Fondacioni ,,STUDENTI”, për të gjashtën herë me radhë, organizoj ,,Garat e recituesve të rinj – Ulqin 2011″. Garat u mban të premten, me 20.05.2011, në Bibliotekën e Qytetit-Ulqin, në orën 20. Donatori kryesor i këtij evenimenti të rëndësishëm kulturor për Komunën tonë është Fondi për Pakica. Për realizimin e këtij aktiviteti e ka mundësuar,Komuna e Ulqinit, Shoqata “Ana e Malit” në Nju Jork, ndërsa për mbajtjen e tij kanë kontribuar, Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi . Ky... Vazhdo
Mësuesit e shqipes që 70 vjet më parë nisën profesionin në krahinën e Ulqinit
Shumë data të shënuara të historisë sonë të lavdishme në vete bartin domethënje e simbolika të shumëfishta. Mark K Shkreli nga Shengjergji i Ulqinit ku sot e kësaj dite jeton dhe punon në New York na dërgojë kët artikullë,ku sot me rastin e diës të mësuesit do ta publikojm. Mësuesit e shqipes që 70 vjet më parë nisën profesionin në krahinën e Ulqinit Nga Pertefe Leka Në vitin shkollor 1941-1942, Ministria e Arsimit nën drejtimin e Ernest Koliqit, emëroi shumë mësues në Kosovë dhe në pjesën veriore... Vazhdo

March 7, 2011  :: Kulturë / Kultura, Opinione :: Comments Off on Mësuesit e shqipes që 70 vjet më parë nisën profesionin në krahinën e Ulqinit
Tags: , , , ,

Bojku në Anë të Malit – Monografi Shaqir Ismaili
Bojku në Anë të Malit – Monografi Shaqir Ismaili Që te ketë reklama e librit suksese jemi të detyruar të perdorim gjithë fshatrat e Ulqinit,pra kritikat e juaja zduhet të ken koment mbi fshatrat që po i permendim. Amulli, Bojku, Brajsha, Bratica, Darza, Dragaj, Fraskanjeli, Kalimani, Katërkolla, Kodra, Kollombza, Kosiqi, Kravari, Krytha, Kruçi, Leskoci, Megjureçi, Mali i Bardh,Mali I Briskut, Milla, Mozhura, Pistulli, Qurkaj, Rrastisha, Reçi, Salçi, Shasi, Shëngjergji, Shtodra, Shtoj i Poshtëm, Shtoj i Sipërm,... Vazhdo
Shoqata Katerkolla: Akcioni për një Katerkollë të pastër
Mbasi që skemi drejt të shkruajm pa autorizimin e Shoqates Katerkolla Lajme nga Ulqini  terheq tekstin nga websajti,por ghithashtu do ti terheqim edhe fotografijat.Kërkom ndjesë nga publiku dhe në të ardhmen do marrim artikuj nga gjuha malazeze. Ne pa ndihmen e juaj nuk mund të egzistojm Shoqata Katerkolla-Facebook Lajme nga Ulqini http://www.dailymotion.com/video/xdlgwa  Vazhdo