Shoqata ORA

Anamalasit përuruan shoqatën “Biznis Klub Ana Malit” + Foto
Anamalasit të vendosur për zhviillim të Ulqinit Ulqin, 24 maj 2012 – Bizneset nga Ana e Mali, krijuan dhe përuruan shoqatën e tyre e cila ka për qëllim përkrhajen, organizimin dhe zhvillimin e jetës ekonomike dhe zhvilliimore të gjithanshme në Anën e Malit të Ulqinit.  “Anamalasit historikisht kanë hapur derën qdo kujt, koha ëhstë që të ndërtojnë  shtëpinë e tyre” është mesazhi i kësaj shoqate. Kabil Kurti, kryetar i Shoqatës Biznis Klub Ana Malit, tha se kjo nismë do të jetësohet dhe do të bëhet... Vazhdo
Përfundon me sukses “Pranvera në Anë të Malit 2012”
Shoqata “ORA” me 18, 19 dhe 20 maj 2012, organizoj manifestimin tradicional “Pranvera në Anë të Malit”gjatë edicionit IX të manifestimit,natën e parë, në kuadër të ciklit “Ana e Malit ndër vite”, në Kalanë e Shasit, kanë prezantuar krijimtarinë dhe prezantimi i etnografisë së Anës së Malit dhe mënyra e punimit të tyre prej artizanës Sutë Xhurreta prej katundit Rashtish. Në bashkëpunim me Art Klubin, prezantimi i etnografisë dhe riteve të Anës së Malit nga studiues të Universitetit... Vazhdo
Në Kalanë e Shasit filloi manifestimi “Pranvera në Anë të Malit” – Foto – Video
Per te nëntin vite me radhe ne qytetin antik te Shasit mbahet manifestimi gjithepopullor “Manifestimi “Pranvera në Anë të Malit” maj 2012. Mbrëmë në Kalanë e Shasit filloi hapja e manifestimit “Pranvera në Anë të Malit”, një bashkëpunim ky ndërmjet shoqatës “Ora”dhe “Art Club”.Në këtë mbrëmje nën qiellin plot yje dhe me pishtarët e ndezur , me veshjet tradicionale të Anës së Malit dhe me eksponate të ndryshme mori jetë cikli “Ana e Malit ndër vite”.U krijua... Vazhdo
Shasi – Legjend dhe Realitet dhe Foto nga Fadil Kovaçi
Pavarsisht se botën njerzore e ka pushtuar fenomeni ekonomik dhe pozitiviteti apo negativiteti i teknologjive te ndryshme varësisht se per cka i marrim edhe pse ne jemi direkt apo indirekt të varur nga e gjithë kjo, kurr nuk mund të themi se te ne prodhojnë të njëjtat emocione sikurse lindja e një realiteti të harruar të një qyteti të pakrahasueshëm me të gjitha vecantit e tija nga qytetet e tjera të vjetra në ballkanin tonë problematik, por edhe me gjërë. Mënjeherë si ta hedhësh hapin e parë në brendësi te atyre... Vazhdo

June 1, 2011  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Shasi – Legjend dhe Realitet dhe Foto nga Fadil Kovaçi
Tags: , , , , , , , , , ,

Manifestimit tradicional “Pranvera në Anë të Malit 2010”
Per te shtatin vite me radhe ne qytetin antik te Shasit mbahet manifestimi gjithepopullor “Manifestimi “Pranvera në Anë të Malit” maj 2010. Shasi edhe kete vite o ti pres mysafiret te shumte nga qytetet tjera shqiptare si Ulqini, Tivari, Shkodra, Tuzi, Plava, Lezha, Tirana, Prishtina,Shkupi,Presheva etj. Anamalasit ne qytetin e tyre te lashte do te presin mysafiret me ushqime tradicionale:buke kallamoqi, laknur, dollme, embelsira nga me te ndryeshme. Lojrat popullore do te jen atraksion i veçante per mysafiret e shumte qe do... Vazhdo
Filloi faza e dytë e konservimit të eksponateve të gjetura gjatë gërmimeve arkeologjike në Shas
Shoqata “Ora” në bashkëpunim me Muzeun e Ulqinit ka filluar realizimin e fazës së dytë të projektit të konservimit të eksponateve të gjetura gjatë gërmimeve arkeologjike në Shas në vitin 1985. Konservimi i eksponateve, që përbëjnë objekte të ndryshme, do të kryhet nga sektori për konservim pranë Entit për Mbrojtjen e Monumenteve Kulturore – Historike në Cetinë. Procesi i konservimit parashikohet të zgjasë 4-6 muaj. Projekti realizohet me ndihmën e një granti prej 2500 eurosh të akorduar nga Fondi për... Vazhdo

December 27, 2009  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Filloi faza e dytë e konservimit të eksponateve të gjetura gjatë gërmimeve arkeologjike në Shas
Tags: , , ,