Shoqata e Miqve të Kalasë “Kalaja”

Pas shumë reagimeve dhe polemikave rreth gërmihjeve me rastin e ndërtimit të një objekti privat në kala të ulqinit
Nuk janë dëmtuar sende dhe objekte me vlerë arkeologjike! Sipas arkeologes Mileva Nikolaidis, e cila i përcjellë punimet gërmihëse për ndërtimin e një objekti privat në Fushën e Topave në Kala, në këtë lokalitet deri tani janë gjetur vetëm disa gjyle dhe qeramikë nga koha turke, kurse vetëm tri ditë më parë është gjetur një varëse zinxhirësh nga argjendi në gjuhën arabe. Sipas saj, përveç këtyre sendeve nuk është gjetur asgjë tjetër dhe deri tani nuk është dëmtuar asnjë objekt i trashëgimisë kulturore.... Vazhdo

January 28, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Pas shumë reagimeve dhe polemikave rreth gërmihjeve me rastin e ndërtimit të një objekti privat në kala të ulqinit
Tags: , , , , , , , , , ,