Shqipëria

Për shkollat shqipe në Mal të Zi
U lejuan edhe 20% kulturë nacionale Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Malit të Zi lejoi që në shkollat me mësim në gjuhën shqipe të lejohet mësimi i historisë, letërsisë, muzikës, artit figurativ etj. – për 20% më shumë. Këtë do ta përzgjedhin arsimtarët e lëndëve në aktivet e tyre. Mirëpo, mësimdhënësit u zunë gafil, ngase udhëzimet ishin të pakta, mirëpo edhe përvoja e hidhur nga e kaluara i stepi ata. Mësimdhënësit shqiptarë në Mal të Zi nuk arritën ta themelojnë as shoqatën e arsimtarëve.... Vazhdo

February 26, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Për shkollat shqipe në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , ,

Ulqin:Kokteji i Pavarësisë së Kosovës në hapësirat e Forcës
Mbrëmë në hapësirat e Forcës u shenua dita e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Në koktejin që u organizua me këtë rast morrën pjesë një numer i madh i të qytetarëve. Në praninë e disa mediave nga Mali i Zi dhe nga Shqipëria, kryetari i Forcës lexoi nje fjalim të përgaditur me këtë rast. Forca Rinore përgaditi një tortë të cilën e quajtën “Torta e pavarësisë” dhe solemnisht u nda. Kështu deri në orët e vona u festua me muzikë, pije dhe shoqërim. Në vijim mund të lexoni edhe tekstin... Vazhdo

February 23, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ulqin:Kokteji i Pavarësisë së Kosovës në hapësirat e Forcës
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?!
Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?! – Ishte kjo pyetje e shtruar në të perditshmen “Vijesti”. Pavarësia e Kosovës ishte shkak festimi nga të gjithë shqipëtarët dhe pak a shumë u festua në gjithë botën ku ata edhe gjinden. Mediat shfaqen inserte të ndryshme nga Shqipëria, Maqedonia, Sh.B.A. etj. I vetmi vend i cili mban një numer të madh shqipëtarësh dhe nuk festoj publikisht ishte Mali i Zi. Ndoshta kjo ishte rezultat i deklaratave të z. Ferhat Dinosha i cili këshillonte vëndbanorët shqipëtarë... Vazhdo

February 22, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?!
Tags: , , , , , , , , , , ,

Intervistë me Osman Subashiqin, ndihmësministër i punve të brendshme dhe i administratës publike
MPB-ja ka pësuar transformim pozitiv Koha javore: Z. Subashiq, Parlamenti i Malit të Zi ka miratuar para do kohe Ligjin mbi letërnjoftimin, ndërkohë që në hartim e sipër janë edhe disa projektligje të tjera që rregullojnë lëndën që ka të bëjë me dokumentet personale. Si e vlerësoni Ju Ligjin mbi letërnjoftimin dhe cilat janë risitë e tij? O. Subashiq: Brenda këtij viti dhe deri në pjesën e parë të vitit të ardhshëm do të hartohen të gjitha ligjet në mënyrë që të harmonizohen me standardet europiane.... Vazhdo

February 19, 2008  :: Politika :: Comments Off on Intervistë me Osman Subashiqin, ndihmësministër i punve të brendshme dhe i administratës publike
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mali i Zi dhe Shqipëria nënshkruan marrëveshjen mbi bashkëpunimin policor ndërkufitar
Ministri malazez i Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike, Jusuf Kallamperoviq, dhe homologu i tij shqiptar, Bujar Nishani, nënshkruan të premten në Podgoricë Marrëveshjen e bashkëpunimit ndërkufitar policor ndërmjet dy vendeve. Marrëveshja ka për qëllim rritjen e sigurisë së kufijve si dhe zvogëlimin e hapësirës për akte kriminale. Ministri Kallamperoviq tha pas nënshkrimit të marrëveshjes se ajo përbën një mesazh për qytetarët se janë krijuar kushte të jashtëzakonshme për kufij të sigurt. Vazhdo  Vazhdo

February 11, 2008  :: Politika :: Comments Off on Mali i Zi dhe Shqipëria nënshkruan marrëveshjen mbi bashkëpunimin policor ndërkufitar
Tags: , ,

Në “Maestral” 250 klientë nga Shqipëria për vitin e ri
Rreth 250 klientë nga Shqipëria fqinje do t`i festojnë Kërshëndellat katolike në Hotelin “Maestral” në Përzhno. Menaxheri i hotelierisë në këtë hotel Vazhdo  Vazhdo

January 7, 2008  :: Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Në “Maestral” 250 klientë nga Shqipëria për vitin e ri
Tags: , , , , , , , , , ,

Page 5 of 512345