Shqiptarët në Mal të Zi

Shaban Peraj: Veprimet e pakordinuara
Bisedat për mënyrën e daljes në zgjedhjet lokale janë temë e diskutimeve për shumicën prej atyre që këtë dukuri e kanë përqafuar me seriozitet për të qenë nesër sa më të përgatitur. Nga ajo që shkruhet e dëgjohet duket se do të ketë beteja të ashpëra në mes të subjekteve politike shqiptare këtu në Mal të Zi, dhe kjo nuk është asgjë e re për momentin. Këto beteja kanë qenë edhe në zgjedhjet e kaluara si diçka që i kanë parapri ndarjes së trungut votues të shqiptarëve për të cilën dukuri nuk... Vazhdo

May 1, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Shaban Peraj: Veprimet e pakordinuara
Tags:

Shqiptarët në Mal të Zi nuk merren vesh për zgjedhjet e ardhshme lokale
Ulqin, 20 prill – Derisa Unioni Demokratik i Shqiptarëve /UDSH/, tashmë është i sigurt se në dy komunat me shumicë shqiptare, Ulqin e Tuz, do të dalë në zgjedhjet lokale të 23 majit me Partinë Demokratike të Socialistëve /PDS/, partitë tjera shqiptare kanë mbetur në një udhëkryq për sa i përket koalicioneve për këto zgjedhje. Unioni Demokratik i Shqiptarëve /UDSH/ tashmë dihet se në dy komunat me shumicë shqiptare, Ulqin e Tuz, do të dalë në zgjedhje me Partinë Demokratike të Socialistëve /PDS/. Për... Vazhdo
Çfarë ndodh me shqiptarët në Mal të Zi
Të gjithë kanë një histori, të gjithëve u ndodhin ngjarje nga më të ndryshmet, të gjitha këto mgjarje në opinion përcillen me shpejtësi dhe ajo që meriton një analizë është pozita e shqiptarëve në Mal tëZi. Historia ka dëshmuar dhe gjithnjë vazhdon të dëshmojë se ne edhepse në trojet tona etnike akoma jemi pjesë e kombit shqiptar që vuajtëm nëpër periudha e që kurrë nuk arritëm të dëshmohemi se jemi vetja, kurrë nuk punuam me kokën tonë për të dëshmuar se jemi faktor dinjitoz në qëllimet tona... Vazhdo

April 20, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Çfarë ndodh me shqiptarët në Mal të Zi
Tags:

Shaban Peraj: Vota e bardhë
Po t’i referohemi thënies se çdo popull meriton qeverinë e vet, në rastin konkret qeverinë lokale, pasi tani mbahen zgjedhjet lokale këtu në Mal të Zi, atëherë duhet të jetë i pranishëm debati mbi rolin e individit dhe masave në histori. Po problemi është kush është masa, sa janë ata në numër si dhe a janë në “rrugën e Zotit” për t’na ofrur ndonjë avantazh duke iu referuar viteve të demokracisë. Në këto rrethana shqitarët në Mal të Zi nuk duhet t’i vëjnë fajin popullit për ata që do ti zgjedhin... Vazhdo

April 20, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Shaban Peraj: Vota e bardhë
Tags: , , ,

Shqiptarët të përçarë para zgjedhjeve lokale në Mal të Zi – Video
Sipas të gjitha gjasave, as në zgjedhjet e ardhshme lokale, të cilat parashihen të mbahen më 23 maj të këtij viti, gjashtë partitë parlamentare shqiptare në Mal të Zi, nuk tregojnë gatishmëri që të bashkohen për të mos “djegur” votat e trupit votues në Ulqin e Tuz. Aktualisht, partia më e madhe shqiptare në Malin e Zi, Unioni Demokratik i Shqiptarëve (UDSH), që merr pjesë në qeverinë malazeze mendon se partitë nacionale shqiptare duhet të rrjeshtohen në dy kolona. “Një komunitet i vogël, siç jemi ne... Vazhdo
Shqiptarët në Mal të Zi të përçarë rreth ligjit mbi pakicat
Ulqin, 1 mars – Kryetari i Lidhjes Demokratike dhe deputet i kësaj partie në Kuvendin e Malit të Zi, i ka bërë thirrje Qeverisë së Malit të Zi që të tërheq nga procedura Propozimligjin mbi të drejtat dhe liritë e pakicave, duke vlerësuar se ministria përkatëse synon ta vërë nën kontroll punën e këshillave nacionale, merr vesh KosovaLive. Mbi këtë draft të ligjit, Kuvendi i Malit të Zi do të diskutojë të mërkurën. Bardhi konsideron se Qeveria, duhet të punojë së bashku me përfaqësuesit politikë... Vazhdo

March 2, 2010  :: Politika :: Komente (1)
Tags:

Shqiptarët në Mal të Zi humbin njësinë e tyre zgjedhore – Video
Podgoricë: Edhe pse që të gjithë deputetët e partive nacionale parlamentare shqiptare kanë qenë këmbëngulës, që me ligjin e ri zgjedhor, i cili është në periudhën e finalizimit, të definohet njësia e posaçme zgjedhorore shqiptare, nga e cila do të dilnin 5 deputetë, përvojë kjo që aplikohet tash 13 vjet në Malin e Zi, Grupi punues kuvendor nuk e mori parasysh këtë, bën të ditur KosovaLive. Pikërisht pesë deputetët shqiptarë nga zona e posaçme e tyre zgjedhore, ishin përcaktues që Mali i Zi të shpallet... Vazhdo

February 9, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Shqiptarët në Mal të Zi humbin njësinë e tyre zgjedhore – Video
Tags:

Kumtesë për Opinion: Për mandatet e garantuara të Shqiptarëve – Video
KËSHILLI NACIONAL I SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI NACIONALNI SAVJET ALBANACA U CRNOJ GORI ALBANIAN NATIONAL COUNCIL IN MONTENEGRO Nr. 09 / 10 Ulqin, më 09. 02. 2010 KUMTESË PËR OPINION Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Malin e Zi, modelin e pranuar të forcave të bashkuara politike të pozitës dhe një pjese të opozitës, në lidhje me përfaqësimin autentik të popujve pakicë, në këtë rast konkretisht popullit Shqiptar, që e parasheh Malin e Zi si një njësi zgjedhore, por tani pa mandatet e garantuara për Shqiptarët,... Vazhdo

February 9, 2010  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Kumtesë për Opinion: Për mandatet e garantuara të Shqiptarëve – Video
Tags: , , , ,

Presidenti Topi takohet me përfaqësues të Forcës
Në kuadër të vizitës së tij zyrtare në Malin e Zi, Presidenti i Republikës, Prof. Dr. Bamir Topi, zhvilloi sot bisedime me përfaqësuesit e Forcës. Në këtë takim, Presidenti Topi ritheksoi se shqiptarët në Malin e Zi i konsiderojmë si urë lidhëse dhe miqësie, të cilët ndikojnë pozitivisht në stabilitetin, bashkëpunimin e kohezionin e brendshëm. Kryetari i Shtetit shprehu bindjen se pakica shqiptare në Mal të Zi, nëpërmjet institucioneve, përfaqësuesve të saj në Parlament dhe organeve të zgjedhura të pushtetit... Vazhdo
Mehmet Zenka: Berisha nuk e rrezikon Malin e Zi
Prishtinë, 27 gusht – Shqiptaret ne Mal te Zi mirepriten vizionin e Kryeministrit te Shqiperise, Sali Berisha, per ndertimin e lidhjeve mes kombit shqiptar, duke theksuar se kjo nuk e rrezikon aspak Malin e Zi dhe asnje nga shtetet ku jetojne shqiptaret. Nenkryetari i Unionit Demokratik te Shqiptareve (UDSH), Mehmet Zenka, deputet i kesaj partie ne Parlamentin e Malit te Zi, ka deklaruar se pajtohet plotesisht me Kryeministrin e Shqiperise, Sali Berisha se, “… te gjithe shqiptaret kudo qe jetojne jane pjese e pandare... Vazhdo

August 28, 2009  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mehmet Zenka: Berisha nuk e rrezikon Malin e Zi
Tags: , , , ,

Page 3 of 41234