Shqiptarët në Mal të Zi

Shqiptarët në Mal të Zi – Popull autokton. Lidhja Demokratike – Përfaqësuese autentike e tyre
Mehmet Bardhi - Foto nga www.Ulqini.de Lidhja Demokratike në Mal të Zi është parti politike e qytetarëve të lirë, të organizuar vullnetarisht me qëllim të pjesëmarrjes aktive në jetën politike, shoqëroro-ekonomike dhe kulturore, duke shprehur dhe avancuar specifikat nacionale të popullit shqiptar në trojet e veta shekullore, sot në Malin e Zi, me qëllim të përfaqësimit politik …dhe mbrojtjes së të drejtave e interesave të tyre. Përfaqësuesit e shqiptarëve, nga vatrat e tyre shekullore sot në Mal të Zi:... Vazhdo
Shqiptaret kerkojne autonomi në Mal të Zi
Shqiptaret e Malit te Zi kerkojne autonomi ne zonat e banuara prej tyre. Shqetesim per shqiptaret jane te drejtat themelore dhe ajo mbi pronen, te cilat ne jo pak raste jane cenuar rende. “Ne presim qe te kete nje regjim territorial ku shqiptaret te adresojne kerkesat e tyre. Autonomia territoriale do te ishte zgjidhja me e mire”, deklaron kreu i shoqates se te drejtave te shqiptareve, Nikoll Camaj. Por deputeti shqiptar ne Parlamentin malazez, Sinishtaj, thote se shqiptaret e Malit te Zi duhet te tregohen me te durueshem. “Ne duhet... Vazhdo
Absurdi malazez
Nëse diplomacia e Malit të Zi kërkon kushte për vënien e marrëdhënieve diplomatike me Kosovën, a duhet që diplomacia kosovare të vejë kushte për malazezët lidhur me pakicën etnike shqiptare atje? Ulqin, 15 janar – Themelimi i marrëdhënieve diplomatike midis dy shteteve të posa pavarësuara në Ballkan, si Mali i Zi dhe Kosova, hapi një çështje që nuk ishte llogaritur kurrë nga politika e rajonit e as nga Plani i Martti Ahtisaarit për shtetin e ri të Kosovës dhe rregullimin e çështjes së pakicave në këtë... Vazhdo
Shqiptarët as në qiell, as në tokë
Dështimet e politikës së brendshme malazeze Ky vit që po lëmë pas le të jetë vit nga i cili nxorëm mësime, nëse tashmë nuk kemi nxjerrë farë dobie! Megjithatë, le të shpresojmë se gjërat kanë filluar të përmirësohen dhe sa më tepër që vendi t`u afrohet integrimeve europiane, kështu edhe të gjitha çështjet lidhur me shqiptarët por edhe me popujt e tjerë në Mal të Zi të zgjidhen në mënyrë sa më të mirë! Në qoftë se tashmë disa liderë tonë politikë këtë vit e kanë shpallur vit të shqiptarëve... Vazhdo

January 7, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Shqiptarët as në qiell, as në tokë
Tags:

Situata zgjedhore presidenciale 2008 nga Muhamet Nika
Terri nuk hiqet duke përmendur llambën Për situatën e krijuar tani në prag të zgjedhjeve presidenciale më duhet të them që kjo në masë të bukur e arsyeton daljen tonë nga ish koalicioni shqiptar. Pra ne e kemi vlerësuar me kohë se ku do të përfundojnë dhe nëse jo atëherë, tashti koalicioni medoemos do të duhej të prishet. Pikënisja A – situata – A Kandidati për kryetar të Malit të Zi në zgjedhjet presidenciale i Lëvizjes për Ndryshime z. Nebojsha Medojeviq pasi që kishte siguruar koalicion parazgjedhor... Vazhdo
Shqiptarët nuk dinë kë ta mbështesin për president në Mal të Zi
Ulqin, 21 janar —Megjithëse disa nga udhëheqësit e partive politike të shqiptarëve në Mal të Zi, shprehin haptas mbështetjen ndaj kandidaturës së kryetarit aktual Filip Vujanovic, shqiptarët ende nuk kanë një qëndrim unik dhe as përfundimtar se cilin nga kandidatët për kryetar të ri të Malit të Zi do ta mbështesin më 6 prill. Vazhdo  Vazhdo

January 22, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Shqiptarët nuk dinë kë ta mbështesin për president në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Shqiptarët në Mal të Zi në vitin 2007
Pa një vizion për të ardhmen Në Republikën e Malit të Zi forcat politike shqiptare dëshmuan edhe në vitin që lamë pas mungesën e një vizioni për të ardhmen, bazuar në bashkëpunimin ndërmjet tyre. Vihet re se shqiptarët në këtë republikë, për arsyen e përçarjes që mbizotëron në forcat politike Vazhdo  Vazhdo

January 14, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Shqiptarët në Mal të Zi në vitin 2007
Tags: , , , , , , , , , , ,

Page 4 of 41234